Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Over 100 almene boliger indvies i Nordhavn

Del

Der skal være plads til alle i København – også i Nordhavn, hvor byggeriet Orienten står klar til indvielse den 19. februar med almene familie- og ungdomsboliger samt boliger til københavnere med særlige behov

Med Orienten får Århusgadekvarteret i Nordhavn 95 nye almene familieboliger, 12 nye almene ungdomsboliger og 24 nye boliger til københavnere med særlige behov. Med daginstitution og erhvervslejemål i stueetagen bliver der kort vej til børnepasning og indkøb for husets mange nye beboere.

”Nordhavn skal være en blandet bydel for alle københavnere. Jeg er glad for, at vi nu kan indvie de første almene boliger i området. De er med til at sikre, at også københavnere med en almindelige indkomst kan bo i den attraktive bydel ved vandet”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Målet er, at 25 procent af boligerne i fremtidige etaper af Nordhavn skal være almene.

”Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde 24 nye boliger til unge københavnere med særlige behov. De skal bo i to opgange, hvor de kan få hjælp og støtte i hverdagen. Vi arbejder målrettet for en blandet beboersammensætning i København, og det er Orienten et skoleeksempel på. Men vi må ikke glemme, at vi fortsat mangler rigtig mange små boliger til de mest udsatte og sårbare københavnere”, siger socialborgmester Mia Nyegaard (R).

Mens håndværkerne stadig knokler med at færdiggøre byggeriets sidste etaper, er de første beboere allerede flyttet ind i Orienten, hvor de blandt andet kan glæde sig til tre store tagterrasser med udsigt over Nordhavn. Orienten er på mange måder et utraditionelt alment byggeri med rå vægge, dobbelthøje rum, store vinduespartier og altaner med skæve vinkler. Gårdmiljøet er etableret i flere niveauer og med plads til legeplads, nyttehaver og andet efter beboernes ønsker. Byggeriet overholder desuden alle krav til at kunne blive bæredygtighedscertificeret.

”I By & Havn arbejder vi med bæredygtighed på mange planer, også i forhold til at skabe en mangfoldig by med mange boligformer. Med Orienten får vi en stor variation i boligerne, og i den videre udbygning af Nordhavn vil vi sikre et bredt boligudbud, som gør Nordhavn attraktiv for mange familietyper”, siger administrerende direktør i By & Havn Anne Skovbro.

Århusgadekvarteret er planlagt, før man kunne stille krav i lokalplaner om almene boliger. Derfor er Orienten det første af en række almene boligbyggerier i bydelen Nordhavn. Det er Boligselskabet Domea København, der har været bygherre på projektet.

”Vi er pavestolte over at bygge de første almene boliger i Københavns Nordhavn – både fordi vores beboere får nogle attraktive og spændende lejligheder i et boligbyggeri med tydelige arkitektoniske kvaliteter, men også fordi Orienten kommer til at gøre en forskel for bydelen. Vi bringer noget liv og mangfoldighed ind i Nordhavnen, som kommer hele området til gode”, siger formand for Boligselskabet Domea København Villy Brejning.

Nøgleord

Kontakter

Overborgmester Frank Jensen (S) via pressekonsulent Maria Nordberg Krantz, tlf. 51 73 26 90, mail nn6g@kk.dk

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) via pressechef Thomas Søie Hansen, tlf. 20 52 97 86, mail il70@kk.dk

Adm. direktør i By & Havn Anne Skovbro via kommunikationskonsulent Susan West Norsker, tlf. 33 76 99 88, mail swn@byoghavn.dk

Formand for Boligselskabet Domea København Villy Brejning via kommunikationschef Jonas Vadstrup, tlf. 26 69 33 90, mail jov@domea.dk

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Tid og sted

Indvielsen finder sted onsdag den 19. februar 2020 kl. 14.30-15.10, ved Orienten på hjørnet af Helsinkigade og Strædet, 2150 Nordhavn. Pressen er velkommen.

Fakta om byggeriet

  • De almene familieboliger i Orienten er 65-115 m2, og huslejen bliver 6.500-11.200 kr. om måneden eksklusiv forbrug.
  • De almene ungdomsboliger er 45-49 m2, og huslejen bliver 4.100-4.500 kr. om måneden eksklusiv forbrug. Ungdomsboligerne har eget køkken og bad.

  • De 24 servicelovsboliger er bygget til borgere med handicap og sindslidelse. Boligerne er 35-40 m2 med tilhørende fælles- og servicearealer. Huslejen tilpasses den enkelte lejer. De er ejet af Københavns Kommune, og lejerne forventes at flytte ind efter 1. marts 2020.

  • Orienten er opført af Boligselskabet Domea København med JCN Bolig som hovedentreprenør. Orienten er tegnet af KHS Arkitekter og Dorte Mandrup Arkitekter. By & Havn ejer de 11 erhvervslejemål. Det er Domea.dk, der er byggeforretningsfører og står for driften og udlejningen af de almene boliger.

Fakta om almene boliger i København

  • 20 pct. af Københavns boliger er i dag almene. Målet er, at hver fjerde nybyggede bolig skal være almen. Nyere almene boliger har en husleje, der gennemsnitligt er ca. 24 pct. billigere end tilsvarende privat lejebyggeri.

  • I perioden 2011-2019 er der opført 3.675 nye almene boliger i København - og der er mange på vej de kommende år. Samlet har kommunen siden 2011 sat over 1,4 mia. kr. af til grundkapital til almene boliger.

Fakta om ungdomsboliger i København

  • En nybygget almen ungdomsbolig på 35 m2 koster i gennemsnit 4.000 kr. pr. måned, mens en nybygget privat ungdomsbolig koster ca. 5.000 kr. I gennemsnit koster en almen ungdomsbolig på 35 m2 i København ca. 3.000 kr. pr. måned (ældre almene boliger er typisk billigere end nyopførte).

  • De sidste fire år er der bygget cirka 1.000 nye ungdomsboliger om året og 5.000 nye er på vej. Med Københavns Kommuneplan 2019 har kommunen lagt op til, at der skal bygges 12.000 nye ungdomsboliger over de næste 12 år.

  • Ungdomsboligerne i Orienten er de første almene ungdomsboliger i Nordhavn. I fremtiden opføres bl.a. 80 nye almene ungdomsboliger som en del af Tunnelfabrikken-projektet.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum