Otte organisationer til regeringen: Lad restaurantgæster blive siddende efter kl. 22
”Kampen mod COVID-19 er særdeles vigtig for Danmark. Vi og de virksomheder, som vi tilsammen repræsenterer, er meget opmærksomme på, at smittetallene er stigende og på vores samfundsansvar for bekæmpelse af smitten. Virksomhederne i vores erhverv gør hver eneste dag deres yderste for at skabe gode og sikre oplevelser for deres kunder og gæster. Det er dog også erhverv med virksomheder, der som bekendt er under betydeligt pres, og hvor mange arbejdspladser er truet.”
Sådan indledes en fælles henvendelse til regeringen fra brancheorganisationerne Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, DI Fødevarer, Danske Restauranter og Caféer, HORESTA, SMVdanmark, V.S.O.D. og Bryggeriforeningen. De otte organisationer har ét konkret ønske:
”Vi skal derfor anmode regeringen om nøje at overveje muligheden for at tillade, at gæster, der allerede er til stede på serveringssteder, når de skal lukke kl. 22, kan blive indtil kl. 24. Dette tiltag kan suppleres med yderligere kontrol og sanktioner for at sikre, at der ikke er få virksomheder, der ødelægger det for de mange, der nøje følger myndighedernes retningslinjer. De to timer ekstra vil få stor betydning for både vores erhverv og den bredere oplevelsesøkonomi.”
Den nærmere begrundelse for forslaget er følgende, fremgår det af henvendelsen:
- En fastholdelse af lukketiden kl. 22, men tilladelse til at gæster kan blive på serveringsstedet indtil kl. 24, vil skabe en naturlig udslusning af gæster og dermed forhindre udfordringen med sammenstimling af grupper af personer.
- En fastholdelse af lukketiden kl. 22, men tilladelse til at gæster kan blive på serveringsstedet indtil kl. 24, vil have en dæmpende effekt på de mange private fester og andre sammenkomster, som i dag kan afholdes uden nogen foranstaltninger mod smittespredning.
- Serveringssteder tager smitterisici særdeles alvorligt og efterlever loyalt myndighedernes bestemmelser. De har siden genåbningen i maj vist, at de er i stand til at håndtere smitterisikoen, og der er ingen væsentlige smitteudbrud, som kan henføres til serveringssteder.
- Åbningstiderne for restaurantbranchen i Norge er kl. 24, i nogle tyske delstater er den kl. 23 og i andre delstater er der ingen tidsrestriktioner. I ingen af disse lande har åbningstiderne ført til øget smitte.
- Kravet om, at restauranter, barer mv. skal sende gæsterne ud kl. 22, indebærer, at mange kunder fravælger at gå på restaurant, og samtidig mister restauranterne muligheden for ”2. seating”, sportsbaren kan ikke vise anden halvleg af fodboldkampen, og danskernes mærkedage bliver vanskelige at gennemføre i professionelle rammer. Det betyder, at branchen mister op mod 50% af sin omsætning, hvilket også rammer de mange underleverandører hårdt.
Afslutningsvis foreslår de otte organisationer, at regeringen søger inspiration i vismændenes anbefalinger i rapporten fra Det Økonomiske Råd, hvor det påpeges, at det er ”hensigtsmæssigt med en betydelig test- og smitteopsporingskapacitet for at identificere de smittede”.
Nøgleord
Vedhæftede filer
Information om Bryggeriforeningen

Faxehus, Gamle Carlsbergvej 16
1799 København V
7216 2424https://www.bryggeriforeningen.dk/
Bryggeriforeningen er brancheorganisation og fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark. Vi varetager og formidler medlemmernes interesser over for Folketinget, myndighederne, medierne og den øvrige offentlighed. Blandt andet når det gælder erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitik.
Følg pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen
Fødevarebranchen bakker op om Influentnævnet7.4.2025 11:59:50 CEST | Pressemeddelelse
Forbundet for Influenter og Bloggere under Dansk Journalistforbund har i dag annonceret oprettelsen af et nævn med fokus på etiske retningslinjer blandt influenter. Fødevarebranchen støtter initiativet og er selv ved at afdække mulighederne for et influentcertifikat med særligt fokus på ansvarlig markedsføring.
Frygt for lukning af bryggerier stiger4.3.2025 09:37:53 CET | Pressemeddelelse
Kun en tredjedel af Bryggeriforeningens medlemmer udelukker risiko for at lukke.
Store regionale forskelle på øl-udbud22.1.2025 12:07:14 CET | Pressemeddelelse
Sønderjyske bryggerier brygger flest Portere og Stout-øl, de fynske bryggerier flest øl af typen Mørk Ale, og nordjyske bryggerier flest Pilsnere og Classic. Men IPA er den øl-type, som danske bryggerier tilbyder det største udvalg af.
Hvid Januar giver tørst efter alkoholfri øl16.1.2025 11:18:27 CET | Pressemeddelelse
Hvid Januar giver bryggerierne et mersalg af alkoholfri øl på omkring 30% til butikkerne. Men også i årets øvrige måneder stiger salget pænt. I 2024 solgte bryggerierne 8,7% mere alkoholfri øl end året før.
KORREKTION - Antallet af danske bryggerier falder9.1.2025 13:49:55 CET | Pressemeddelelse
I den tidligere udsendte version i dag fremgik det, at antallet af bryggerier i Østjylland er faldet. Det er ikke korrekt. Samtidig var der enkelte fejl i grafikken - den er nu opdateret. Antallet af danske bryggerier i 2024 er uændret 220. Der blev færre danske bryggerier i 2024. Høje omkostninger presser branchen, og 2025 kan byde på flere bryggerilukninger. Men samtidig har udvalget af øl næppe været større – og måske heller ikke bedre.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum