Østre Gasværk Teater

Østre Gasværk Teater lader et ungt talentfuldt cast stå i spidsen for højaktuelle HAIR

Del

Når dørene slås op til premiere på HAIR først på Østre Gasværk Teater den 23. februar 2023 dernæst i Musikhuset Aarhus den 11. maj 2023 bliver det et nyt og meget talentfuldt cast, der skal fremtidssikre den ekstremt samfundsaktuelle klassiker. Blandt skuespillerne er Andrea Lykke Oehlenschlæger i rollen som Dionne. Samtidig kan publikum glæde sig til en yderst effektfuld og innovativ scenografi, som ikke er set lignende på noget teater i verden.

HAIR cast
HAIR cast

Med store, væsentlige emner som race, seksualitet, religion, krig og fred er musicalen HAIR fra 1968 stadig højaktuel. Den tvinger os til at tænke over, hvorfor vi ikke er nået længere, og samtidig er emnerne nogle som også fylder for ungdommen i dag.  

- Derfor er det også kun naturligt, at det er en lang række af unge og supertalentfulde skuespillere og sangere, som indtager hovedrollerne i det gamle Broadway-hit, siger teaterchef ved Østre Gasværk Teater, Søren Møller. 

En af dem er Andrea Lykke Oehlenschlæger, der skal spille Dionne. Hun har senest modtaget stor ros for sin rolle i musicalen The Bodyguard, og som man kan se i nedenstående klip, så ved hun også hvordan de store hits i HAIR som ’Let the Sunshine In’, Good Morning Starshine’ og ’Aquarius’ skal leveres: 

Se og download videoen her hairmusical.dk/presse

Selvom HAIR er mere end 50 år gammel, så er forestillingen stadig aktuel, da den beskæftiger sig med og sætter spørgsmålstegn ved store, væsentlige emner, som stadig fylder meget i vores samtid. 

- Vi er langt fra færdige med at sætte fokus på race, seksualitet, religion, diversitet, inklusion samt krig og fred. Den yngre generation har sat spørgsmålstegn ved vores forbrugskultur, samt måden vi definerer vores seksualitet og køn på. Senest er temaer som krig og fred rykket uhyggeligt tæt på med krigen i Ukraine. Jeg kan ikke komme på en bedre og mere aktuel titel at spille lige nu, når vi både vil underholde og skabe eftertænksomhed, siger teaterchef ved Østre Gasværk Teater, Søren Møller.  

Banebrydende scenografi 
Musicalens tematikker fænger derfor på tværs af generationer; lige fra 68’er-generationen, der husker hippietiden og Vietnam-krigen, til nutidens unge, der er optaget af mange af de samme emner, som man var optaget af dengang.  

Men ikke nok med at historien og musikken stadig kan skabe eftertænksomhed og begejstring. I den nye opsætning vil publikum komme til opleve en effektfuld og dramatisk scenografi, som ikke set magen til på noget teater i verden. 

- Vi kommer til at tage et nyudviklet setup i brug, som uden tvivl vil rykke ved forestillingen om, hvad et teater eller en musical kan. Både Østre Gasværk Teaters unikke rum og Musikhuset Aarhus’ Store sal vil blive udnyttet på en hel ny måde, så scenografien sammen med koreografien, musikken, sangerne og skuespillerne til sammen vil efterlade publikum med en overvældende oplevelse. Det er ikke noget, som er prøvet før andre steder, så vi glæder os til at vise det frem, siger Søren Møller. 

Forestillingen instrueres og koreograferes af Lynne Formato (US), som har instrueret en lang række store musicalsuccesser i Danmark. Senest Reumertvinderen fra 2019 – Disneys TARZAN.  

HAIR har premiere på Østre Gasværk Teater d. 23. februar 2023 samt i Musikhuset Aarhus i d. 11. maj 2023. 

Cast 

Oliver Lundqvist – Berger og Tribe. Tidligere spillet rollen som Quasimodo i Disneys Klokkeren Fra Notre Dame på Fredericia Teater. Bachelor i musical fra Den Danske Scenekunstskole.   

Gustav Allen Schriver – Claude og Tribe. Har blandt andet medvirket i Kinky Boots på Det Ny Teater. Bachelor i musical fra Den Danske Scenekunstskole.   

Matilde Zeuner – Sheila og Tribe. Har tidligere medvirket i Disney-musicalen Disneys Tarzan samt PrettyWoman. Bachelor i muscial fra Den Danske Scenekunstskole.   

Andrea Lykke Oehlenschlæger – Dionne og Tribe. 24-årig sangerinde, der fik gennembruddet med hovedrollen, som Whitney Houston oprindeligt spillede, i The Bodyguard.   

Matthew Bailey – Ronny og Tribe. Oprindeligt fra Canada. Uddannet fra New York School. Medvirkede også i HAIR sidste gang, den blev opført på Østre Gasværk. Har medvirket i et utal af forestillinger, blandt andet Beauty and the Beast og My Fair Lady.  

Maria Overgaard Vinther – Chrissy og Tribe. Bachelor i musical fra Den Danske Scenekunstskole.   

Anders Bilberg - Margaret Mead og Tribe. Skuespiller, Sanger, Danser og Drag Queen Betty Bitschlap. Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole. Tidligere medvirket i eksempelvis Kinky Classics og Dance of The Vampires.   

Christoffer Lund Skov – Woof og Tribe. Tidligere medvirket i blandt andet Prinsen af Egypten på Fredericia Teater. Bachelor i musical fra Den Danske Scenekunstskole.   

Jean Michel Bay Helgason – Hud og Tribe. Medvirkede også i den tidligere opsætning af HAIR på Østre Gasværk. Sangeren har tidligere medvirket i X-Factor og det danske Melodi Grand Prix.  

Katrine Schmidt Nørgaard – Jeanie og Tribe. Har tidligere medvirket i blandt andet Sommer i Tyrol på Folketeatret og Vild med Dans – The Musical på Østre Gasværk. Bachelor i musical fra Den Danske Scenekunstskole.  

Oliver Aagaard-Williams – Tribe. Har blandt andet medvirket i forestillinger som “Book of Mormon”, “We Will Rock You”, “West Side Story”og “Mamma Mia”. Uddannet fra Det Danske Musicalakademi.  

Hannibal Koch – Tirbe. Har medvirket i flere forestillinger på Eventyrteatret, heriblandt Nissepatruljen og Den Magiske Glassal.   

Izana Ray Jørgensen - Tribe. Sangerinde.   

Regitze Desirée Glenthøj - Tribe. Har været tilknyttet blandt andet Østre Gasværk, Bellevue, Aarhus Teater og Fredericia Teater. Uddannet fra Det Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia 

Linnea Stenbeck – Tribe. Tidligere medvirket i blandt andet DirtyDancing Musical på Falconer og Musikhuset Aarhus. Har været tilknyttet Det Kongelige Teater og Malmö Opera.  

Sara ÖstbergDiakité- Tribe. Svensk danser og sanger. Uddannet ved Balettakademien i Stockholm. Har medvirket i produktioner som Hairspray, The Book of Mormon og West Side Story.  

Caroline Natalia RodriguesTeixiera– Aquarian Angel og Tribe. Danser, der stammer fra Brasilien. Startede med at danse som 4-årig og har efterfølgende fået uddannelse i klassisk, moderne og jazz. Har danset i flere store roller i Sydamerika og Europa.   

Katrine Skovbo Jespersen – Female Swing. Uddannet på Det Danske Musical Akademi. Netop medvirket i Charlie og Chokoladefabrikken på Østre Gasværk.  

Morten Daugaard – Male Swing. Danser. Medvirket i blandt andet DirtyDancing og senest i Kinky Boots på Det Ny Teater. 

 

Kreativt hold 

Instruktør og koreograf: Lynne Formato (US) 

Musikalsk arrangør: Jens Hellemann 

Scenograf: Kim Witzel 

Kapelmester: Søren Graversen 

Kostumedesigner: Line Bech 

Lyddesign: Tim Høyer og Morten Frank 

Lysdesign: Brian Njie 

Digital udvikling: Thomas Agerholm og JA Film 

www.hairmusical.dk

 

Nøgleord

Kontakter

Kristina Sindberg, Geelmuyden Kiese, mail: kristina.sindberg@gknordic.com, mobil: 24860184

Kommunikations- og publikumschef, Østre Gasværk Teater, Malina Lebrecht Hye, mail: mahy@osterbroteater.dk, mobil: 50604490

Billeder

HAIR cast
HAIR cast
Download

Links

Information om Østre Gasværk Teater

Østre Gasværk Teater
Morten Grunwalds Plads 1
2100 København Ø

+45 3927 9111http://www.osterbroteater.dk