DI Østjylland

Østjysk it-komet digitaliserer Danmark – og vinder årets Initiativpris

Del

Tiden, hvor vi udelukkende handlede i butikken nede ad gaden, er for længst forbi. Vores indkøb har over de seneste par årtier gennemgået en rivende udvikling, drevet af digitaliseringen, og både borgere og virksomheder handler i dag i stadig videre udstrækning på nettet. It-virksomheden Vertica med kontorer i Aarhus og København har siden årtusindeskiftet udviklet prisvindende e-handelsløsninger til nogle af de virksomheder, der har valgt at digitalisere deres salg. Og nu kan Vertica stille endnu en pris op på den virtuelle kaminhylde – de er nemlig årets vindere af Dansk Industris Initiativpris i Østjylland.

- På 17 år har Vertica udviklet sig til en virksomhed med 90 medarbejdere, vækst i de seneste år på 20-25 pct. og med forventning om endnu flottere resultat i år. Det hænger selvfølgelig tæt sammen med, at virksomheden gennem årene har været med til at udvikle e-handelsløsninger, som giver deres kunder markedsmæssige fordele. Blandt andet ved hurtigere og bedre at hjælpe slutbrugerne, når de sidder foran skærmen. Det har givet Vertica adskillige e-handelspriser, og er nogle af de vigtige grunde til, at de i år kan kalde sig vinder af Initiativprisen i Østjylland, siger formand for DI Østjylland, Anders Strange.

Og der er da også tungtvejende grunde til, at Verticas løsninger bør blive ved med at være eftertragtede. DI analyser viser nemlig, at virksomheder med e-handel tjener betydeligt mere end dem uden. Og så er e-handelen et vigtigt led i den digitalisering af dansk erhvervsliv, som ifølge DI’s lokale formand Anders Strange er så afgørende for danske virksomheders konkurrenceevne.

- Verticas løsninger spiller en vigtig rolle i digitaliseringen af danske virksomheder. Vi ved, at digitale virksomheder er mere konkurrencedygtige – også på den internationale scene. Og som et lille land med en åben økonomi har vi brug for hele tiden at holde os selv på tæerne. Det hjælper Vertica med, og jeg er rigtig glad for, at vi kan hædre deres indsats med denne pris, siger Anders Strange.

Vertica selv mener, at deres succes skyldes, at de helt fra starten har været af den overbevisning, at it og digitale løsninger skal være koblet tæt sammen med forretningen. Dermed var de i stand til at se det digitale potentiale, før den digitale udvikling for alvor tog fart. Samtidig har Vertica været dygtige til rent faktisk at lave løsninger, som virksomhederne tjener penge på.

- I takt med at virksomhederne er blevet mere digitalt modne, stiller de nye og større krav til de leverandører, som skal udvikle og skabe løsningerne. De skal i højere grad være i stand til at forstå forretningen og den kontekst, som de digitale løsninger skal indgå i. Og det har vi heldigvis formået ved løbende at mande op med de rigtige medarbejdere. Derfor er vi også rigtig stolte over at modtage dette flotte skulderklap fra DI, siger direktør Jeppe Møller Hansen, Vertica.

-  Hvis man skal se lidt ind i fremtiden, så er det vores forventning, at den digitale udvikling kommer til at accelerere over de kommende år. Danske virksomheder er langt digitalt, og de er også klar til at tage det næste skridt, hvor de digitale løsninger kobles tættere på forretningen. Endeligt vil vi se, at mange virksomheder i højere grad benytter de digitale muligheder som en løftestang for at tænke internationalisering, siger Vertica-direktøren.


Fakta om Vertica
Vertica er en partnerdrevet virksomhed med fem partnere, som udvikler e-handelsløsninger. Vertica har 90 medarbejdere og kontorer i Aarhus og København. Virksomheden huser alt fra strategiske rådgivere og strukturerede projektledere til kreative digitale designere, certificerede udviklere og erfarne integrationskonsulenter.

Fakta om prisoverrækkelsen
Sammen med Aarhus borgmester, Jacob Bundsgaard, overrækker formand for DI Østjylland, Anders , Initiativpris 2018 til Vertica A/S. Det sker i Verticas lokaler i Studsgade 29 i Aarhus C onsdag den 14. november kl. 10.00. Pressen er velkommen og kan tilmelde sig hos nedenstående kontaktpersoner.

Med DI Østjyllands Initiativpris 2018 er Vertica A/S en af i alt 19 kandidater til DI´s nationale Initiativpris, der overrækkes af H.K.H. Prins Joachim på DI´s årlige konference for små og mellemstore virksomheder til januar i Industriens Hus i København. 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger og for pressetilmelding til prisoverrækkelsen, kontakt venligst chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen, mjnp@di.dk, 2924 7009 eller pressekoordinator Jonas Forup Stubkjær, jofs@di.dk, 2830 1544.

Billeder

Information om DI Østjylland

DI Østjylland
DI ØstjyllandFor yderligere information om DI Østjylland:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Østjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Østjylland

Medaljefonden har kåret: Korrespondent med stort K20.5.2019 16:31:12 CESTPressemeddelelse

Han har sit ophav her fra Smilets By – Aarhus. Men meget af det, han har beskæftiget sig med i sit særlige håndværk, trækker ikke altid på smilebåndet. For med sit job som korrespondent for TV 2 har han været tæt på krig og ødelæggelse oftest i et af verdens mange brændpunkter. Årets æreshåndværker er Rasmus Tantholdt, som 16. maj blev kåret på Medaljefondens dag som Årets Æreshåndværker 2019.

Aarhus rykker frem i feltet til Danmarksmesterskabet i erhvervsvenlighed3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Aarhus Kommune får sit bedste resultat i fire år i DI´s årlige måling af erhvervsvenligheden på tværs af landet, Lokalt erhvervsklima. Det bliver i år til placering som nr. 77 ud af de 93 kommuner, der er målt på, hvilket er en fremgang på otte pladser. - Sidste år fik Aarhus sin dårligste placering i Lokalt Erhvervsklima nogensinde, så det er glædeligt og også fortjent, at Aarhus nu er på vej op igen, siger Anders Strange, som er formand for DI Østjylland. - Aarhus er inde i en positiv udvikling på mange områder. Arbejdsstyrken er meget veluddannet, der bliver registreret mange nye virksomheder, og der er fremgang i antallet af nye borgere, der vælger at flytte til Aarhus. På alle tre områder kan man slå op i statistikken og se, at Aarhus her ligger lunt i top-10 på landsplan, og det bekræfter indtrykket af, at der er gode muligheder for udvikling og vækst i kommunen, siger den regionale DI-formand. Formanden er stolt over at drive virksomhed i en vækstkommune af Aarhus´ kaliber, hvor

Skanderborg og Favrskov er Østjyllands erhvervsdukse3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Noget af Danmarks allerbedste erhvervsklima finder man i det østjyske, hvor Skanderborg og Favrskov kommuner viser vejen med placeringer som henholdsvis nr. 9 og nr. 10 ud af 93 i DI’s årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden på tværs af landet, Lokalt Erhvervsklima. Favrskov fortsætter de senere års generelle optur og er nu tilbage i top-10 blandt landets kommuner i den samlede måling af erhvervsvenligheden. Her har de ligget i syv af de ni år, undersøgelsen har fundet sted. Skanderborg går en enkelt plads tilbage, men er stadig i top-10, hvor kommunen har ligget seks gange. Og det vækker begejstring hos den regionale formand. - Vi bor jo i et smørhul her i Østjylland med stor aktivitet og mange muligheder. Derfor er jeg glad for de særligt gode rammer, virksomhederne oplever i Skanderborg og Favrskov. Det er flot gået, og det vidner om den vedvarende og stærke indsats, som kommunerne lægger for dagen, og som er med til at skabe et blomstrende erhvervsklima, siger Anders Strange, fo

Medaljefonden kårer Mr. Systematic som Årets Æreshåndværker - Pressemeddelelse klausuleret indtil torsdag den 17. maj kl. 17.0016.5.2018 08:55:07 CESTPressemeddelelse

Pressemeddelelse klausuleret indtil torsdag den 17. maj kl. 17.00 Hårdt arbejde, faglig dygtighed, kreativitet og et ukueligt gå-på-mod. Det er gode egenskaber at have som håndværker. Her er der tale om en sand it-systematiker, nemlig Michael Holm. Tilbage i 1985 byggede han en it-virksomhed op fra bunden. I dag er det Danmarks største privatejede softwarevirksomhed. Han bliver torsdag belønnet med titlen: ”Årets Æreshåndværker”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum