ATP Ejendomme

Ørsteds hovedkontor i Gentofte solgt til konsortium af danske og internationale investorer

Del

Et investorkonsortium, bestående af PenSam, AIP Asset Management (Korea) og Artha Kapitalforvaltning, har i dag underskrevet bindende aftaler om at købe Ørsteds 84.500 m2 hovedkontor af ATP Ejendomme. Transaktionen forventes lukket i første kvartal af 2022 efter godkendelse af de danske konkurrencemyndigheder

Ejendommen huser pt. 2.600 Ørsted-ansatte og er blandt de største, hvis ikke den største, kontorbygning i Danmark. Hvidt Arkitekter har tegnet ejendommen, som består af 20 renoverede bygninger, der knyttes sammen af ’Ramblaen’, et 300 meter langt overdækket fællesareal. Samlet har ejendommen 56.528 m2 kontorareal og inkluderer derudover en stor kantine, konferencecenter og fitnesscenter. Ørsted-ansatte har gennem en tunnel under motorvejen adgang til parkeringspladsen på den anden side af motorvejen og hurtigere adgang til Jægersborg Station. Ørsted byggede ejendommen og den sidste fase blev færdiggjort i 2009. Ejendommen blev efterfølgende solgt i et sale-leaseback til ATP i 2013.

André Scharf, CIO, ATP Ejendomme:

“Vi er tilfredse med, at ejendommen har skabt et fornuftigt afkast for vores medlemmer over de sidste otte år. Jeg vil gerne takke Ørsted og investor-konsortiet for en transparent og professionel proces. Vi er overbeviste om, at de nye ejere er de rigtige til at videreudvikle dette betydelige aktiv”


Torsten Fels, CEO, PenSam:

“Denne investering passer perfekt med vores strategi om at udvide vores ejendomsportefølje med ejendomme af høj kvalitet og med den rette bæredygtighedsprofil, som sikrer et stabilt og attraktivt afkast for vores medlemmer. Sammen med vores partnere har vi købt én af de mest attraktive kontorejendomme i København med en lang tilbageværende uopsigelighedsperiode, og samtidigt kommer vi til arbejde med én af pionererne i den grønne økonomi om at energioptimere deres ejendom. Vi er også taknemmelige for at ATP gav vores rådgivere den fornødne tid til at sammensætte investorkonsortiet, der nu gennemfører købet”


Danny Kim, CEO, AIP:

“Købet af Ørsted-ejendommen repræsenterer en stærk fortsættelse af vores strategi om at diversificere ind i Norden efter vores køb af Novo Nordisk-ejendommen i Søborg og OP Banks hovedkontor i Helsinki i 2020. Vi er nu klart den ledende Sydkoreanske investor i Norden. Vi har et stort fokus på København som investeringsområde af mange årsager inklusiv det komparativt høje afkast, den stærke likviditet og det transparente forretningsmiljø. Fremadrettet vil vi fortsat fokusere på at købe ejendomme i Norden såvel som i andre udvalgte europæiske byer”


Jan Sølbæk, CEO, Artha:

“Vi oplevede stor interesse fra vores kunder i forhold til denne investering og er glade for, at vi har sikret dem adgang til den. Vores investorer var blandt andet tiltrukket af lejerens stærke kreditkvalitet med den danske stat som majoritetsejer. Vi har noteret, at Ørsted er vedblevet med at investere i ejendommen under deres triple-net lejekontrakt, inklusiv betydelige renoveringer, der sænker energiforbruget og øger medarbejdertilfredsheden. Vi ser ejendommen som værende én af de bedste kontorbygninger i Danmark”

Investorkonsortiet blev sammensat og rådgivet af Fokus Asset Management.

Konsortiets juridiske rådgivere inkluderede Bruun & Hjejle, Kammeradvokaten Poul Schmith, samt Shin & Kim, mens dets långivere fik juridisk rådgivning af Kroman Reumert og Horten. PwC rådgav om skat og regnskab og COWI var konsortiets tekniske rådgiver. Colliers og Nordicals leverede ejendomsvurderinger. Nordea Realkredit er senior långiver på transaktionen.

 

Om ejendommen

Ørsteds hovedkontor er én af de største, hvis ikke den største, kontorejendom i Danmark og blev tegnet af Hvidt Arkitekter. Den består af 20 sammenhængende og nyligt renoverede bygninger, som sammenlagt har 56.528 m2 kontorareal. Derudover har ejendommen en stor kantine, et konference- og mødecenter samt et fitnesscenter. Under ejendommen er der 550 parkeringspladser, og ejendommen har et samlet bebygget areal på 84.500 m2. Bygningerne knyttes sammen af ’Ramblaen’, et 300 meter langt overdækket fællesareal. Ørsted-ansatte har gennem en tunnel under motorvejen adgang til parkeringspladsen på den anden side af motorvejen og hurtigere adgang til Jægersborg Station og cykelstierne til Lyngby og Gentofte.

Om ATP

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. Med en pensionsformue på 925 mia. kr. er ATP samtidig et af Europas største pensionsselskaber. Pensions & Investments er ansvarlige for ATP’s pensionsprodukt, ATP Livslang Pension. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med over 5 mio. medlemmer. Målet er at levere gode, stabile pensioner i form af en livsvarig garanti, som vi tilstræber at realværdisikre. Det sker gennem investeringer i blandt andet obligationer, aktier, ejendomme og infrastruktur. ATP Livslang Pension sikrer, at næsten alle borgere i Danmark får et tillæg til folkepensionen den dag, de går på pension – og resten af livet. Du kan læse mere om ATP her.

Om PenSam

PenSam er et pensionsselskab, der leverer arbejdsmarkedspension, forsikring og bankprodukter til FOA’s faggrupper, der dækker 430.000 fortrinsvist offentligt ansatte inden for kernevelfærdsopgaver som ældreomsorg, pædagogisk arbejde, rengøring og teknisk service. PenSam har investeringer for 170 mia. kr. og et stærkt fokus på ansvarlige investeringer inklusiv den grønne omstilling. Du kan læse mere om PenSam her.


Om AIP

AIP er en koreansk fundmanager, som i denne transaktion investerer sin egen kapital sammen med kapital fra dets institutionelle kapitalpartnere LOFA og Hana Capital. Seoul-baserede AIP Asset Management er den første koreanske asset manager, der fokuserer på internationale investeringer. AIP følger de internationale markeder for at kunne præsentere dets klienter for en bred række af alternative investeringer i forskellige aktivtyper og på tværs af risikospektret. AIP’s globale team kommer fra en bred geografisk, kulturel og branchemæssig baggrund. Siden grundlæggelsen i 2012, har AIP gennemført transaktioner for mere end 36 mia. kr. Du kan læse mere om AIP her.

Om Artha

Artha Kapitalforvaltning og dets associerede selskaber har én af Danmarks bedste track records som manager der fokuserer på high-net-worth individuals. Artha har mere end kr. 16 mia. kr. under forvaltning. Aktiverne placeres i diskretionære fonde som forvaltes af Artha og i alternative investeringer gennem Artha Selection. Artha deltager som investor sammen med dets kunder. Du kan læse mere om Artha her.


Om Fokus Asset Management

Fokus Asset Management A/S er en ledende ejendomsforvalter i Danmark med en portefølje på mere end 27 mia. kr. Fokus er grundlagt i 2016, og har i dag mere end 60 ansatte og er i gang med at vokse ind i resten af Skandinavien med kontoråbninger i Stockholm og Helsinki indenfor de kommende 12 måneder. Ejerne af Fokus investerer også i transaktionen. Du kan læse mere om Fokus her.

 

Medie kontakter

ATP

PenSam

PenSam

Trine Fruergaard

Press Consultant
+45 28 97 92 30

trfr@atp.dk

Carsten Gröhn

Head of Private Capital & Real Assets
+45 26 77 25 27
cgr@pensam.dk

Jacob Østergaard Skyum

Senior Asset Manager
+45 26 83 17 06
jaoe@pensam.dk

AIP Asset Management

AIP Asset Management

Artha Kapitalforvaltning

Danny K.Y. Kim,

CEO

+82 2 6137 9720

kykim@aipasset.com

Daniel Y. Yim

Director

+1 347 515 3455

dy.yim@aipasset.com

Jan Sølbæk,

CEO, Partner

+45 22 41 75 66

js@artha.dk

 

Fokus Asset Management

 

 

Tonny Nielsen

CEO, Partner

+45 21 43 09 96

tonny.nielsen@fokusasset.dk

 

 

 

Please find english version enclosed.

Kontakter

For mere information, kontakt Trine Fruergaard, presserådgiver hos ATP: trfr@atp.dk 2897 9230

Billeder

Vedhæftede filer

Information om ATP Ejendomme

Hos ATP Ejendomme brænder vi for at skabe de helt rigtige rammer om din virksomhed. Så du kan have dit fulde fokus på dine kunder, medarbejdere og forretning.

Vi ejer, drifter og udvikler nogle af de smukkeste ejendomme i Danmark. For os handler det om meget mere end bare mursten og beliggenhed. Det handler nemlig om at skabe rum til mennesker, ideer og den tid, vi lever i. Verden omkring os forandrer sig konstant og kræver, at vi hele tiden er nysgerrige og arbejder for at finde løsninger, der kan være med til at løfte dig ind i fremtiden. Så det gør vi – om det gælder et fullservice kontorfællesskab, et nytænkende spisested eller et ikonisk domicil. Og vi stiller alle vores kompetencer til rådighed for dig i én sammenhængende løsning – du får den fulde pakke, mens vi tager det fulde ansvar. Det ligger i vores DNA at skabe værdi. For dig som kunde, for din forretning, og i sidste ende for os alle sammen. For ATP Ejendomme er, som en del af ATP-familien, ejet af danskerne, og med det følger et særligt ansvar. Vores forretning skal ikke alene give plus på danskernes pensionskonto, vi skal også bidrage positivt til det samfund, vi er en del af. Derfor er vi med til at sætte nye standarder for bæredygtighed og for det gode arbejdsmiljø. På den måde investerer vi ikke bare i ejendomme. Vi investerer i kommende generationer.

Følg pressemeddelelser fra ATP Ejendomme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP Ejendomme

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum