Anima

Opråb fra dyreværnsorganisation: Glem ikke årsagen til Covid-19

Del

Covid-19 fik dyreværnsorganisation til at igangsætte en underskriftindsamling mod opdræt og salg af vilde dyr på våde markeder i Kina. Over 18.000 danskere støtter initiativet, og nu afleveres underskrifterne til den kinesiske ambassade.

Foto: Andrew Skowron
Foto: Andrew Skowron

Hverdagen er så småt vendt tilbage efter corona-udbruddet. Og nu er det afgørende at regeringer, samfund og borgere husker, hvad der startede pandemien og griber til handling. Det mener dyreværnsorganisationen Anima, som i dag tirsdag den 9. juni afleverer i alt 18.244 underskrifter fra danskere, der ønsker et forbud mod opdræt og handel med vilde dyr i Kina.

“Selvom 18.000 underskrifter måske kan synes som en dråbe i havet, så er hver en stemme med til at presse på for handling, og det har vi brug for nu mere end nogensinde. Så længe markederne er tilladt, vil nye dødelige pandemier opstå og sende verden ud i katastrofale lockdowns, og millioner af vilde dyr vil fortsætte med at lide”, siger Joh Vinding, direktør hos Anima. 

FN og WHO har lyttet til de mange internationale protester og opfordret til et globalt forbud mod markederne, og der er bred enighed blandt eksperter om, at de våde markeder er arnested for vira som SARS og senest Covid-19.

Trods fremskridt er mange markeder stadig åbne

Det er ikke kun globale aktører om FN og WHO, der opfordrer til et forbud. Corona-epidemien har også fået den kinesiske millionby Wuhan, der anses som epicentret for coronavirussens udbrud, til at indføre et forbud mod at spise vilde dyr. 

Men på trods af de positive tiltag dokumenterer flere optagelser, at markeder med opdræt og salg af vilde dyr stadig er meget udbredt i flere asiatiske lande. Det mener dyreværnsorganisationen Anima, er dybt alarmerende: 

“Hvis ikke det internationale samfund formår at holde fokus på årsagen til problemet og fastholder et krav om, at de enkelte lande sætter ind over for markederne, så vil historien gentage sig selv. Vi må og skal udnytte det momentum, Covid-19 har skabt for at sikre menneskers sundhed og beskytte dyrene mod markedernes rædsler”, siger Joh Vinding, direktør hos Anima. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Andrew Skowron
Foto: Andrew Skowron
Download

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum