Moesgaard Museum

Oplev julevæsnerne på Moesgaard Museum

Del

Få en anderledes juleoplevelse, når julens glemte og misforståede væsner fra den europæiske julemytologi kan opleves på Moesgaard Museum fire lørdage op til jul

Julevæsner på Moesgaard Museum. Foto: Moesgaard Museum
Julevæsner på Moesgaard Museum. Foto: Moesgaard Museum

Vi går mørket i møde. En tid, hvor lyset kun sparsomt er til stede. Og i mørket manifesterer det ukendte og det farlige sig som fantastiske og uhyggelige skabninger. I denne tid er det særligt vigtigt at holde sin sti ren og være artig, hvor ellers kommer væsnerne efter dig.

Hvert år omkring juletid står porten mellem menneskenes og julens verden åben, og nogle af de mørke væsner sniger sig ud af mørket og ind i Moesgaards udstillinger.

Skabninger som Krampus, Julekatten, Turon og Fader Frost bevæger sig rundt på museet, hvor de er ledsaget af væsenvogterne, der hjælper gæsterne med at forstå væsnerne og deres betydning.

Julevæsnerne kan opleves på Moesgaard:
27. november
4. december
11. december
18. december

Program:
Kl. 13.00 – 16.30: Væsnerne og deres vogtere bevæger sig rundt på museet. Alle børn får udleveret et hæfte om væsnerne med spillekort
Kl. 16.30 – 16.50: Væsnerne præsenteres på trappen i museets foyer
Kl. 16.50: Væsnerne bevæger sig ud i mørket igen

Væsnerne kan virke skræmmende for nogle børn (og voksne), men de gør ikke noget og har en vogter med. Væsnerne må ikke ’jagtes’. Vi anbefaler eventet til børn fra 8 år og opefter.

Onsdagsbuffet med inspiration fra væsnerne
Onsdage 24. november, 1., 8. og 15. december serverer museumscafeen en buffet inspireret af julevæsnernes oprindelseslande. Prøv Borsjtj fra Rusland, pasta con le sarde fra Italien, Makowiec fra Polen, mandelgrød fra Island, flæskesteg fra Danmark og meget mere.

Der vil undervejs være et oplæg i cafeen om maden, og om hvordan retterne hænger sammen – eller ikke hænger sammen – med julevæsnerne og deres hjemlandes traditioner.

På Moesgaards hjemmeside www.moesgaardmuseum.dk er det muligt at læse mere om julevæsnerne.

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Se video med julevæsnerne

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Julevæsner på Moesgaard Museum. Foto: Moesgaard Museum
Julevæsner på Moesgaard Museum. Foto: Moesgaard Museum
Download

Links

Information om Moesgaard Museum

Moesgaard Museum
Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

87394000https://www.moesgaardmuseum.dk/

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum