Blockbuster

Oplev de største modeskabere helt tæt på via Blockbuster

Del

En digital udgave af Copenhagen Fashion Week er i fuld gang, og det er igen tid til at tjekke sæsonens nyeste trends og tendenser ud. Blockbuster har derfor udvalgt fem modedokumentarer, hvor du kommer tæt på inspirerende modeskabere.

Wonder Boy
Wonder Boy

Den københavnske modeuge er normalt et af årets store events. Denne gang foregår modeugen af gode grunde online, og vi må alle følge med hjemmefra. Når vi nu må vente lidt endnu på de glamourøse fester, streetstyle billeder og den magiske stemning, er der måske bedre tid til at blive klogere på nogle af de største modeskabere i vores tid. Derfor har Blockbuster udvalgt fem dokumentarfilm om modeskabere såsom Olivier Rousteing, Yves Saint Laurent og Martin Margiela, der giver ærlige portrætter af unikke personligheder såvel som et unikt behind-the-scenes indblik i modeverdenen.

”De fem dokumentarer giver et indblik i modeverdenen på både godt og ondt. Filmene viser den glamourøse og festlige side af modeverdenen, men de viser også den mere barske og rå side, og så giver de ikke mindst et meget unikt indblik i kreative personligheder, den enkeltes søgen efter sandhed og det hårde arbejde, der ligger bag de store modehuses kollektioner,” siger Louise Stenberg, direktør for Blockbuster.

Blockbuster har desuden lavet en hel kategori kun med film om mode. Her kan man gå på opdagelse, hvis afsavnet til modeugens fest og farver bliver for stort.

Se hele udvalget af modefilm her.

Fem gode dokumentarfilm fra modeverdenen

Wonder Boy
Den kreative leder Olivier Rousteing har formået at gøre Balmain til et af de mest indflydelsesrige haute couture-mærker i sin tid, og hans karriere har nået sit højdepunkt, men han har aldrig følt sig så tom. Han blev forladt som spæd og adopteret som etårig, så han befinder sig i en evig søgen efter sin identitet og tænker altid på sit opgav og sine biologiske forældre. Da han langt om længe finder modet til at begynde at lede efter svar, begiver Olivier sig ud på en følelsesladet rejse i sin søgen efter sandhed.

YSL - Den store kærlighed
Yves Saint Laurent er en af de største ikoner indenfor modedesign nogensinde. Hans designs ændrede vores syn på modeverdenen for bestandigt. Han startede sin karriere hos Dior, men stoppede hurtigt og etablerede sit eget mærke YSL, der selv i dag står for et helt specielt og iøjnefaldende udtryk og stil. Under overfladen gemte sig dog en sky og usikker mand, der fandt tilflugt i sit arbejde, i stoffer og alkohol, og ikke mindst i sit passionerede og stormombruste forhold til sin livslange partner Pierre Bergé.

Dior and I
Det var noget af en overraskelse, da designeren Raf Simons overtog den prestigefulde titel som kreativ direktør hos modehuset Dior. Simons har nemlig skabt sit navn som stilsikker minimalist, imens Dior om noget er synonym med ekstravagant og luksuriøs elegance i den klassiske, franske stil. Med blot otte uger til at forberede husets nye haute couture-kollektion er forventningernes pres på Simons selvsagt enormt - ikke mindst fra ham selv. Dior and I er med ham hele vejen. Under sloganet om at 'intet er umuligt' kastes både skrædderne, designerne og direktionsgangen ud i et følelsesladet projekt, der endnu engang skal fastslå Diors position som et af verdens førende navne.

Martin Margiela in his own Words
Martin Margiela er modeverdens svar på Banksy. Undvigende og hemmelighedsfuld, en gåde. Han er også den modedesigner, hvis voldsomme kreationer revolutionerede hele modebranchen, samtidig med at ingen vidste, hvem han var. Martin Margiela: In His Own Words byder for første gang på et eksklusivt indblik i det legendariske modehus, hvor den sagnomspundne mand selv præsenterer design, optegnelser og personlige genstande, som hjælper os til at forstå ham bedre end nogensinde før.

Dries
Et portræt af den belgiske modedesigner Dries Van Noten, hvor filmen følger ham i et år og viser skabelsen af fire modekollektioner.

Billeder

Wonder Boy
Wonder Boy
Download

Information om Blockbuster

Blockbuster
BlockbusterOm Blockbuster
På Blockbuster kan du let og enkelt købe, leje og se film – helt uden abonnement. Det betyder, at du som kunde kun betaler for de film, du ser. Blockbuster har et kæmpe udvalg – over 11.000 film (heraf 1.200 danske) og byder på alt fra hæsblæsende action til underholdende komedier, rørende filmperler, hyggelige børne- og familiefilm samt masser af premierefilm – direkte fra biograferne til din stue. Blockbuster udvidede i 2017 til Sverige, Norge og Finland.

Læs mere om Blockbuster og se det store udvalg af film på blockbuster.dk.

Følg pressemeddelelser fra Blockbuster

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blockbuster

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum