FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Oplev Anne Linnet og Tessa til demo for store bededag

Del
Programmet er nu på plads til demonstrationen ’Bevar store bededag’, der bliver afholdt på Christiansborg Slotsplads på søndag.

Det kan næppe være gået manges næse forbi, at der er stor modstand mod regeringens planer om at tage store bededag fra befolkningen. Den modstand kan opleves udfoldet på søndag, når fagbevægelsen i samarbejde med en lang række organisationer inviterer til demonstration på Christiansborg Slotsplads.

”Det bliver forhåbentlig en stor dag. Desværre på en dyster baggrund, fordi regeringen smider en knytnæve i synet på den danske aftalemodel og vil forringe vilkårene for millioner af lønmodtagere i Danmark. Jeg håber, at rigtig mange vil møde op på søndag, så vi sammen kan sende et tydeligt opråb til regeringen,” siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Der er blevet arbejdet på højtryk for at sikre de bedst mulige rammer for demonstrationen. Fagbevægelsen kan nu præsentere et alsidigt og stjernespækket program, der både byder på taler, fællessang og underholdning i verdensklasse, når Tessa og Anne Linnet går på scenen.

”Jeg er virkelig glad for, at så mange dygtige mennesker har sagt ja til at være en del af programmet på søndag. Jeg glæder mig,” siger Lizette Risgaard.

Fællessang og gratis kaffe

Foruden Tessa og Anne Linnet kan demonstranterne opleve ledere af landets største fagforbund samt dygtige tillidsrepræsentanter og ildsjæle fortælle, hvorfor store bededag er så vigtig for dem og deres kolleger. Sognepræst Marie Høgh fortæller, hvorfor planerne er en kold klud i ansigtet på folkekirken og danske traditioner, mens topdirektør Bo Vincents forklarer, hvorfor mange arbejdsgivere heller ikke bryder sig om planerne.

Der bliver desuden budt op til fællessang, mens FH er vært for gratis kaffe, varme hveder og lidt sødt til børnene.

”Jeg er så glad for, at der kommer et bredt udvalg af talere, for det her er en folkesag. Der er mange forskellige grunde til modstanden mod at fjerne store bededag, og vi vil gerne give alle muligheden for at vise det til politikerne,” siger Lizette Risgaard.

Forenet fra kirken til klimabevægelsen

Det er ikke kun fagbevægelsen, der står bag demonstrationen. En bred vifte af støttearrangører har været med til at gøre det muligt.

Det gælder for eksempel seks politiske ungdomspartier, inklusiv Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), og organisationer som Klimabevægelsen, Københavns Stift, Danske Studerendes Fællesråd, DUI Leg og Virke og Døllefjelde Musse Marked.

”Det er så stærkt, at dedikerede mennesker har fundet sammen og i fællesskab vil sende et signal. Uden dem kunne det ikke lade sig gøre. Regeringen har virkelig formået at forene mange forskellige parter om den her sag,” siger Lizette Risgaard.

Her er den fulde liste af støttearrangører:

- Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

- Konservativ Ungdom

- Socialistisk Folkepartis Ungdom

- Rød-Grøn Ungdom

- Dansk Folkeparti Ungdom

- Socialistisk Ungdomsfront

- Danske Studerende Fællesråd

- Frit Forum

- Erhvervsskolernes Elevorganisation

- Landssammenslutningen af Handelsskoleelever

- Modstrøm

- 3F Ungdom

- Metal Ungdom

- HK Ungdom

- Lærerstuderendes Landskreds

- FOA Ungdom

- Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende

- NNF Ungdom

- Københavns Stift

- Døllefjelde Musse Marked

- Den Grønne Ungdomsbevægelse

- Klimabevægelsen i Danmark

- DUI Leg & Virke

- Landsforeningen for Danske Forsamlingshuse

Kontakter

Links

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum