Turbine Forlaget A/S

Opdag Gilleleje

Del

Forfatter Svend Aagaard Nielsen, der selv bor i Gilleleje og tidligere har skrevet om oplevelser på den sjællandske nordkyst, er nu aktuel med en bog, der zoomer ind på smukke Gilleleje. Beskrivelserne af byen ledsages af Lars Skovs stemningsfulde fotografier, og resultatet er blevet en flot og autentisk fotobog, der vil lokke mange til at tage en tur til fiskerbyen, nu hvor det atter er muligt at komme ud og opleve landets skønne perler.

Fiskerbyen og badebyen Gilleleje er på en gang en aktiv og autentisk fiskerby med lyseblå fiskekuttere og på samme tid en badeby, der fremkalder dufte og billeder af sommer, sol og sorgløshed.
At elske Gilleleje er at elske havet. Havet mærkes året rundt af byens borgere og besøgende. Det skiftende vejr, aktiviteten i byen og på havnen og så turisterne. For turister er Gilleleje stedet, hvor ferietiden bruges på at nyde livet, på at slappe helt af og måske på at tænke på ingenting.
Fiskerihavnen er rå uden kunstige kulisser ligesom bådværftet. På havnen kan du se, at de lokale og turisterne henter friskfangede fisk eller måske jomfruhummere. Eller de oplever indbegrebet af dansk sommer ved at sidde og spise eller nyde et glas på havnen. Her kan menneskevrimlen om sommeren og havmågernes skrig føles ekstra eksotisk og spændende.

For mange er Gilleleje oplevelsen af sommer. For byen huskes af flest for sommerhalvåret – og måske barndommens sommerby. Børn og voksne mindes glade somre, sommeridyllen, sommergæsterne, en lun julinat, stribevis af sommerminder, eventyr og oplevelser. Mange har simpelthen fået Gilleleje-sand i sandalerne og kan ikke komme af med det igen. Og det sker stadig.
Det skyldes, at byens sjæl er sammensat. Sjælen består af havet, menneskene, gamle huse, smalle stræder, havnen, lyset, handel, kulturlivet og den storslåede natur omkring byen.

Der er i Gilleleje mange smukke tidspunkter i løbet af dagen og i løbet af året. Forfatteren og fotografen bag bogen har valgt primært at fokusere på billeder fra de tidspunkter, de fleste oplever og genkender – nemlig sommerhalvåret.
Endelig kan du nyde smagen af Gilleleje. Bogen guider dig til spisestederne med direkte udsigt til havet eller havnen og fortæller om restauranternes og caféernes anbefalede retter.

Tag med på en fotografisk vandring gennem øjebliksbilleder i og omkring den autentiske fiskerby og ferieby, hvor havet er vores fællesskab, og bølgerne skaber Gilleleje-lyd.

Fakta om bogen

Opdag Gilleleje
Forfatter: Svend Aagaard Nielsen
Fotograf: Lars Skov
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740670684
Sidetal: 250
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 29. april 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum