ONE WORLD AWARD: Økologisk Landsforening vinder prestigefyldt, international pris

Del

Økologisk Landsforening vinder One World Award 2021 for at skabe en stærk økologipolitik, forbrugeropbakning og partnerskaber med bl.a. dagligvarehandlen. Det har gjort Danmark til verdens førende økologination.

Paul Holmbeck, direktør, Holmbeck Eco Consult og Helle Borup Friberg, direktør, Økologisk Landsforening
Paul Holmbeck, direktør, Holmbeck Eco Consult og Helle Borup Friberg, direktør, Økologisk Landsforening

One World Award (OWA) uddeles af den globale økologiorganisation IFOAM Organics International og Rapunzel Naturkost, en af Tysklands største økologivirksomheder. Hovedpræmien er en pris på 25.000 euro, ca. 175.000 danske kroner. Økologisk Landsforening vinder i år hovedprisen for det stærke politiske arbejde og markedsarbejde, som foreningen har lavet gennem årtier.

- Vi er beærerede over at vinde denne flotte pris. Vi arbejder hver dag for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord. Netop en pris som denne er en værdifuld anerkendelse af det arbejde, vi laver, og den vision vi har i Økologisk Landsforening, siger Helle Borup Friberg, Direktør i Økologisk Landsforening.

Juryen i OWA har især lagt vægt på, at Økologisk Landsforening har skabt stærke samarbejder i hele værdikæden og i samfundet.

- Vi har været gode til at samarbejde bredt med alle politiske partier, fagforeninger, organisationer for landbruget, forbrugere, miljø, dyrevelfærd og klima. Og ikke mindst med vores medlemmer i Økologisk Landsforening: Landmanden, virksomheden, køkkenet og forbrugeren. Dét har udviklet økologien, supplerer Helle Borup Friberg.

Paul Holmbeck, der er tidligere direktør i Økologisk Landsforening og én af arkitekterne bag markedspartnerskaber og den danske økologipolitik, som blandt andet har sikret, at de offentlige køkkener serverer økologisk mad:

- Det har været benhårdt arbejde hos mange- en rigtig holdindsats, men det har skabt den stærkeste økologipolitik i verden og en model for samarbejde og markedsudvikling, som mange lande nu interesserer sig for, siger Paul Holmbeck, og fortsætter

- Prisen er både en ære og en ret stor overraskelse, når man ved, hvor meget der sker i den økologiske verden. Ikke mindst fra de andre finalister. Økologisk Landsforening er en bevægelse med fortsat stort potentiale for at sætte en dagsorden i politik, i markedet og ude på de danske landbrug.

Med prisen følger en præmie på 175.000 danske kroner. De skal bruges på et spændende og vigtigt område i økologien.

- Vi ved, at de økologiske landmænd og NGO’er gør et vigtigt stykke arbejde for mennesker og for vores planet. I Økologisk Landsforening vil vi gerne bruge prisen og den økonomiske anerkendelse, der følger med på at udvikle et område med stor betydning for både klimaet og biodiversitet, nemlig skovlandbrug. Vi har et fire-årigt projekt, som involverer økologiske landmænd, virksomheder og køkkener. Dét arbejde vil vi gerne styrke yderligere med præmien fra One World Award, fortæller Helle Borup Friberg, direktør i Økologisk Landsforening.

For yderligere info og kontakt:

Marendine Ladegaard, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, 2016 4434

https://www.one-world-award.com/index.html

Billeder

Paul Holmbeck, direktør, Holmbeck Eco Consult og Helle Borup Friberg, direktør, Økologisk Landsforening
Paul Holmbeck, direktør, Holmbeck Eco Consult og Helle Borup Friberg, direktør, Økologisk Landsforening
Download

Vedhæftede filer

Information om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Agro Food Park 15
8200 Aarhus N

87 32 27 00https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening: Om landbrugsstøtten - Mindst mulig forandring er ikke en bæredygtig vej frem25.6.2021 16:38:30 CEST | Pressemeddelelse

EU's landbrugsministre er forslæbende og ude af trit med borgernes krav i den nye aftale for landbrugsstøtten. Aftalen mangler forpligtende mål, som kan skabe den omstilling, der skal ske i landbruget for at løse de udfordringer, der er i forhold til klima, miljø og natur. Det på trods af, at EU-Kommissionen i sin Farm-to-fork-strategi fra 2020 konkret og direkte siger, at landbrugsstøtten skal omlægges, hvis landbruget skal blive bæredygtigt i fremtiden.

Landsdækkende stafet og økologisk inspirationsrejse for professionelle køkkener23.6.2021 14:56:57 CEST | Pressemeddelelse

Økologisk Landsforening og Kost & Ernæringsforbundet sætter gang i en landsdækkende stafet for professionelle køkkener. Stafetten indledes i Aalborg d. 17. august og fortsætter til Aarhus, Kolding og Køge for at slutte i København d. 31. august. Målet er at inspirere alle køkkenprofessionelle til at skabe velsmag med mere grønt, mere økologi og flere lokale råvarer.

Kommentar: Landbrugsudspillet er en misforståelse - freder landbruget28.4.2021 11:12:28 CEST | Pressemeddelelse

Landbruget kan ikke fortsætte som i dag, så når vi ikke i mål med grøn omstilling og klimaneutralitet til 2050. Det er godt at se, at regeringen anerkender, at økologi er vigtig for en bæredygtig fremtid. Men udspillet signalerer ikke vilje til reel grøn omstilling, hvor vi både leverer på klima, natur, vandmiljø, drikkevand og dyrevelfærd. Det indeholder en farlig teknologisk sovepude, mener Økologisk Landsforening.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum