Region Hovedstaden

Omlægning til økologi på hospitalerne afsluttet med stor succes

Del

Region Hovedstadens politiske mål om omstilling af alle hospitalskøkkener i Region Hovedstaden til minimum 60% økologi er mere end nået. Projektet omkring omstilling til økologi afsluttes her i juni måned med stor succes.

”Det er er rigtig dejligt at se, at omstillingen til økologi, som et flertal i regionsrådet satte i gang for halvandet år siden, virkelig har taget fart ude på de enkelte hospitaler.  Jeg er overbevist om, at det i sidste ende er sundere og til gavn for patienterne. For denne omlægning har sat fokus på kvaliteten af de råvarer, der bliver brugt i køkkenerne og på kvaliteten af den mad, vi serverer for vores patienter. God mad lavet fra bunden af sæsonens råvarer er bare bedre for patienterne end halvfabrikata,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), som i dag klokken 14:45 overrækker diplomer som markering af det afsluttede projekt omkring omlægning til økologi til alle hospitalerne. Det foregår hos Fonden Københavns Madhus, Ingerslevsgade 44.

Regionens mål var en økologiprocent på ml. 60 og 90 % ved udgangen af 2018 og inden projektet gik i gang var hospitalernes økologiprocent mellem 33-75%. Nogle af hospitalerne har fordoblet øko-procenten på bare halvandet år  og flere af køkkenerne nærmer sig de 90 %.

Omlægningen er overordnet set sket inden for det eksisterende budget og Fonden Københavns Madhus har været sparringspartner på projektet.

”Jeg tror ikke, alle forstår, hvor stor en bedrift det er at lave så stor en forandring i køkkenerne på så kort tid. Det er virkelig godt gået, for det er ikke altid nemt at ændre den måde, man har været vant til at lave og tænke maden på. Det kræver, at man hviler i sin faglighed og har mod på at eksperimentere med alt fra teknikker og opskrifter til indkøbsvaner og arbejdsfordeling, og vi er imponerede over den store kreativitet ude i køkkenerne,” siger direktør i Fonden Københavns Madhus, Hans Christian Smed.

Antallet af indkøbte økologiske kilo er steget med næsten 200 tons på bare et år Det svarer til en stigning på 22 % og i vægt svarer det til 37 elefanter. Det køkkenerne primært gør anderledes er, at de køber mindre kød, ca. 40 ton – og mere af kødet er nu økologisk. De køber en fjerdedel mindre frossent grønt og mere af årstidens frugt og grønt, så mere mad er lavet af friske råvarer i sæson.

For yderligere information:

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen via Region Hovedstadens pressetelefon 70209588

Fonden Københavns Madhus via pressekonsulent Marie Brynskov, telefon 424404511

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Hjerterytmeforstyrrelse: Første patienter opereret med ny metode16.7.2021 07:36:22 CEST | Pressemeddelelse

Afdeling for Hjertemedicin på Gentofte Hospital har i denne uge opereret de første patienter med en helt ny metode til behandling af atrieflimren, som er en rytmeforstyrrelse i hjertet. Ved hjælp af den såkaldte Pulsed Field Ablation-metode benytter lægerne et helt nyt princip, hvor man i få sekunder laver et kraftigt højspændingsfelt, som ødelægger den del af vævet, der forstyrrer hjerterytmen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum