Ombold

OMBOLDs demokrati-stævner giver en stemme til socialt udsatte

Del
Folketingsvalget er demokratiets fest, og for mange mennesker er det naturligt at stemme og dermed deltage i festen. Desværre gælder det ikke for mennesker i udsatte positioner, men det skal OMBOLDs demokrati-stævner gøre op med ved at kombinere fodbold med muligheden for at stemme.

Valgdeltagelsen er generel høj i Danmark, men det gælder desværre ikke for alle grupper i befolkningen, for valgdeltagelsen blandt mennesker i udsatte positioner følger sjældent trop med resten af befolkningens valgdeltagelse, og det giver en skævvridning i den demokratiske repræsentation.

OMBOLD, der arbejder for at skabe positive forandringer for mennesker i udsatte positioner med fodbold som værktøj, har valgt at udfordre denne skævvridning ved at afholde demokratistævner for socialt udsatte i Aarhus, København og Odense – her skal fodbolden og fællesskabet motivere spillerne til at bruge deres demokratiske stemme.

- Mange af vores spillere har en følelse af at være udenfor fællesskabet. Det gælder både i forhold til idrætten, men også i forhold til samfundet. Der er desværre mange, som mener, at det ikke gør en forskel at stemme. Den opfattelse vil vi gerne være med til at ændre med budskabet om, at det, som i fodbolden, handler om at være med, og at det er vigtigt, at også mennesker i udsatte positioner bruger deres stemme ved folketingsvalget, fortæller direktør i OMBOLD, Martin S. Pedersen.

Mulighed for at brevstemme

Til alle OMBOLDs fodboldaktiviteter er det være fodbolden og fællesskabet, der er i centrum. Det gælder også ved OMBOLDs demokratistævner. Men det vil samtidig være muligt at brevstemme tæt på fodboldbanen, og i åbningstalerne vil repræsentanter fra hjemløseorganisationen, Sand, understrege vigtigheden af at stemme.

Samtidig vil OMBOLD igennem hele dagen opfordre alle deltagere til at lægge vejen forbi stemmeurnerne.

Store forventninger til deltagerantal
Det forventes, at over 250 mennesker i socialt udsatte positioner vil deltager i demokratistævnerne. Forventningen er også, at en stor del af disse deltagerne vil bruge deres stemme til demokratistævnerne, som er støttet af TrygFonden.

Tid og sted

Demokratistævne i Aarhus

  • D. 25. oktober
  • Klokken 10.00 til 15.00
  • Havnepladsen, Midtbyen, 8000 Aarhus.

Demokratistævne i Odense

  • D. 26. oktober
  • Klokken 11.00 til 16.00
  • Fodboldfabrikken, Østersøgade 8, 5000 Odense.

Demokratistævne i København

  • D. 27. oktober
  • Klokken10.00 til 16.00
  • Hafnia Hallen, Julius Andersens Vej 6, 2450 København.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Ombold

Ombold
Ombold
Holmbladsgade 120, 3.
2300 København S

+45 61 28 11 49http://ombold.dk/

NGO’en OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed. OMBOLDs aktiviteter danner grobund for positiv udvikling i forhold til både fysisk og mental sundhed.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 15.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger. Spillerne deltager blandt andet i træninger, stævner og mesterskaber.

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

Socialpsykiatrien i Esbjerg skal bruge idræt og bevægelse som pædagogiske værktøjer9.3.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mennesker i udsatte positioner kæmper ofte med at håndtere livet i egen bolig. Det kan resultere i social isolation og ensomhed. Gennem en idrætscertificering, der bygger på den pædagogiske tilgang og erfaringer fra OMBOLD, VIA University College, WeShelter, skal idrætten gøres til en aktiv del af det pædagogiske arbejde i socialpsykiatrien i Esbjerg Kommune. Målet er, at flere af Esbjergs udsatte borgere vil kunne sparke ensomheden og den sociale isolation til hjørne med idrætten som tryg følgesvend.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum