Kirppu ApS

Økonomisk pres booster salget af genbrug - har en gavnlig effekt for miljøet

Del

Den værste energikrise siden 1970’erne kombineret med inflationen og stigende fødevarepriser har fået danskernes øjne op for genbrug.

Kunder i Kirppu Holstebro. Foto: Catrine Aggerholm
Kunder i Kirppu Holstebro. Foto: Catrine Aggerholm

Danskerne er i øget grad økonomisk pressede, og det er ikke kun mængden af sparetips og sparegrupper på Facebook der er stigende. Det er køb og salg af brugte ting også, bekræfter den danske loppesupermarked kæde Kirppu.

”Vi har oplevet en markant stigning i omsætning. Bare den sidste måned har vi omsat for 3,6 mio. kr. mere end året før. Det svarer til en stigning på 21%” fortæller Morten Bøjland, direktør for Kirppu Loppesupermarked

For loppesupermarkedskæden Kirppu betyder det, at mere end en halv million loppefund har skiftet ejermand i september måned alene – og at flere butikker melder om ventetid på leje af stand.

Lækre ting til billigere penge

En del af forklaringen skal måske findes i kvaliteten af de varer, der findes i butikken, hvis du spørger driftschef, Pernille Seidenfaden:

”Jeg tror, mange har fået øjnene op for at brugt ikke behøver betyde hverken slidt eller gammelt. Vi har rigtig mange varer i butikkerne, der er god kvalitet, fremstår som nye og koster en brøkdel af prisen”

Det kan blandt andet være efterårstøjet til børnene eller en selv, der er store penge at spare på. En efterårsgarderobe til familiens mindste kan hurtigt løbe op i et par tusind eller tre, hvis du køber alt fra nyt – kigger du derimod i genbrugsbutikker, som eksempelvis Kirppu, kan du nemt skifte garderoben til under 500 kr. En besparelse der virkelig vil kunne mærkes i den almindelige familie. Det vil kunne give plads til både større elregning og hygge i efterårsferien.

Godt for miljøet

Ligesom vi under Corona krisen oplevede et markant fald i Co2 forureningen, der var positivt for miljøet, kan også det øgede salg af genbrug have positive effekter. Når folk køber og sælger brugt i stedet for ny producerede varer, mindskes forureningen fra produktion nemlig betydeligt og de enkelte tings levetid forlænges.

Pernille Seidenfaden, driftschef i Kirppu, fortæller: ”Vi har de seneste par år oplevet markant fremgang generelt, selvom det selvfølgelig ikke har været ligeså vildt som det, vi oplever nu. Den generelle fremgang oplever vi i høj grad er resultatet af et øget fokus på bæredygtigt forbrug. Særligt de unge er bevidste forbrugere, når det kommer til miljø.”

Og det er måske netop dette øgede fokus på bæredygtighed, der trods et par hårde år for detailhandlen har betydet Kirppu er Børsen Gazelle 2022.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Kunder i Kirppu Holstebro. Foto: Catrine Aggerholm
Kunder i Kirppu Holstebro. Foto: Catrine Aggerholm
Download
Foto: Jeppe Michael
Foto: Jeppe Michael
Download
Direktør Morten Bøjland og driftschef Pernille Seidenfaden. Foto: Jeppe Michael
Direktør Morten Bøjland og driftschef Pernille Seidenfaden. Foto: Jeppe Michael
Download

Links

Information om Kirppu ApS

Kirppu ApS
Kirppu ApS
Gefionsvej 6 B
3400 Hillerød

https://kirppu.dk/

Om Kirppu 

Tjen penge med god samvittighed – og bidrag til en grønnere fremtid ved at købe brugt. Kirppu er Danmarks førende loppesupermarked, og vores vision er at blive verdens største retail-formidler af brugte varer. På den måde kan vi være med til at sætte skub i en cirkulær økonomi, da man ved at sælge og købe brugt er med til at mindske nyproduktionen af varer. 

Som koncept lever og ånder vi ude i de danske lokalsamfund, og fordelt over hele landet har vi i dag 22 butikker. Vi har vokseværk, så i løbet af de kommende år kommer der endnu flere Kirppu loppesupermarkeder i Danmark – og forhåbentligt også i udlandet. 

Kirppu er stiftet af Morten Bøjland og Claus Andreassen, der for otte år siden introducerede danskerne for loppesupermarkedskonceptet. Den første Kirppu-butik åbnede på Frejasvej i Hillerød i august 2014, og den seneste butik åbnede i Valby d. 27. august i år (2022). 

 

Fakta: 

  • Kirppu betyder loppe på finsk, og navnet er et venligt nik til Finland som tak for ideen 
  • Kirppu sælger over 4 mio. loppefund om året og har en årlig omsætning på mere end 190 mio. kr. 
  • Butikkerne er typisk mellem 900-1500 m2 
  • Kirppu Loppesupermarked var det første reolmarked i Danmark og åbnede deres første butik i 2014 
  • Kirppu Loppesupermarked beskæftiger 300 mennesker på tværs af butikkerne og HQ. 
  • Kæden er landsdækkende og har 22 butikker, der ligger i Hillerød, Ringsted, Næstved, Slagelse, Herlev, Holstebro, Herning, Frederikssund, Kolding, Kalundborg, Roskilde, Dalum, Nykøbing Falster, Sønderborg, Holbæk, Aalborg, Hjørring, Horsens, Tilst, Søborg, Glostrup og Valby. 
  • Kæden er Børsen Gazelle 2022

Følg pressemeddelelser fra Kirppu ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kirppu ApS

Aldrig har vi købt og solgt så meget brugt28.9.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

De seneste måneder har vi i tiltagende grad hørt om udfordringerne ved den stigende inflation og de stigende energipriser. Mange står i øjeblikket med usikkerhed omkring, hvordan vinteren kommer til at forløbe sig, og det har gjort danskerne mere bevidste om deres forbrug. Både når det kommer til at beslutte, hvad vi køber og hvordan vi skaffer os af med tingene igen. Der kan nemlig være guld blandt de ting, du tidligere blot ville have skaffet dig af med.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum