Beskæftigelsesministeriet

Økonomisk håndsrækning på vej til godt 300.000 danskere

Del

I dag begynder udbetalingen af et engangsbeløb på 2.000 kr. til overførselsmodtagere, der har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Det sker for at afbøde slaget fra de stigende energipriser.

Fra i dag begynder udbetalingen af i alt 2.000 kr. til personer, der i marts 2022 helt eller delvis modtog enten førtidspension, seniorpension, tidlig pension, efterløn eller fleksydelse. Udbetalingerne sker efter et bredt flertal i Folketinget i september sidste år stemte for en lov, der skal sikre økonomisk støtte til en række vanskeligt stillede borgere.

Engangsbeløbet på 2.000 kr. er skattefrit, og indvirker ikke på de offentlige ydelser, man i forvejen modtager. Det forventes, at langt de fleste modtagere vil have beløbet på deres konto i dag tirsdag, men i visse tilfælde kan der gå op til et par hverdage.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Priserne på energi har været historisk høje, og flere danskere oplever desværre fortsat, at det er svært at få enderne til at mødes. Derfor er jeg glad for, at vi i regeringen nu er klar med endnu en håndsrækning – denne gang til modtagere af førtidspension, seniorpension, tidlig pension, efterløn og fleksydelse.

- Der er tale om borgere, som har forladt arbejdsmarkedet og har vanskeligt ved at øge deres indkomst ved for eksempel at gå op i tid. Derfor falder den her økonomiske hjælp på et særligt tørt sted og kan forhåbentlig bidrage til at gøre vintermånederne en smule lettere at komme igennem.

- Jeg og regeringen følger situationen tæt, og vi er opmærksomme på, at der er behov for at gøre endnu mere. For nylig begyndte udbetalingen af anden rate af den ekstra økonomiske støtte på samlet 5.000 kr. skattefrit til pensionister, der modtager ældrecheck. Det beløb har vi blandt andet lagt op til at supplere med ekstra 5.000 kr. i år, ligesom vi ønsker at forhøje ældrechecken varigt.

Yderligere information:

Man kan læse mere om engangsbeløbet på www.borger.dk/engangsbeløb-overførselsindkomst

ATP har derudover etableret et callcenter dedikeret til at besvare spørgsmål om engangsudbetalingen. Ved spørgsmål kan man ringe på tlf. 70 12 80 56.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for december 202231.1.2023 08:09:39 CET | Pressemeddelelse

I december 2022 var der 80.800 ledige. Det er 2.700 flere end måneden før svarende til en stigning i ledigheden på 3 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu 2,7 procent. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Vi ser nu ledigheden stige igen. Det ændrer dog ikke ved, at vi kommer fra et rigtig godt udgangspunkt med lav ledighed og høj beskæftigelse. Det gør, at vi heldigvis står stærkt rustet i de her økonomisk usikre tider med høj inflation og krig i Europa. - Henover de seneste år er det heldigvis lykkedes os at få mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere med på vognen. Dem er det nu vigtigt, at vi alle går en ekstra mil for at holde fast i. Samtidig er det vigtigt fortsat at give en chance til alle dem, der står på spring for at komme med i arbejdsfællesskabet. Det gælder ikke mindst de seniorer og handicappede, der både kan og vil. - Mange steder i velfærdsfagene og blandt virksomhederne mangler der fortsat hænde

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 202220.1.2023 08:08:19 CET | Pressemeddelelse

I november 2022 var der 2.974.200 personer i job. Det er 4.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden starten af 2022 er der dermed kommet 57.700 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet godt 2.500 flere lønmodtagere fra oktober til november måned. I samme periode er der kommet godt 1.700 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Som ny beskæftigelsesminister er det en fantastisk nyhed, at beskæftigelsen stiger efter den flotte rekord, der blev sat tilbage i oktober. Det er glædeligt – ikke blot for den enkelte – men alle, der er blevet en del af det arbejdende fællesskab. Det giver os et stærkt fundament at stå på i de her økonomisk usikre tider. - Priserne på energi har været historisk høje i en lang periode, og det har haft konsekvenser for mange danskere - især dem, der har mindst. Det ser ud til at prisstigningerne har stabiliseret sig nu, men jeg er fortsat glad for, at vi i sidste uge k

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum