Økologiske restauranter tænker alternativt under corona-krisen

Krisetider kalder på kreativitet og øjne for nye forretningsmuligheder ikke mindst i kampen for at overleve, bevare arbejdspladser og sikre, at kunderne stadig kan få økologiske måltider. Økologiske restauranter over hele landet starter i disse dage nye initiativer op som fx økologisk take-away.
”Det er hårde tider for alle i restaurationsbranchen, og vi oplever, at rigtig mange af de økologiske restauranter gør alt, hvad de kan for dels at sikre deres overlevelse og dels at sikre, at de kunder, som går efter det økologiske spisemærke uanset corona-krise, stadig kan få økologisk mad,” siger Michael Langberg, der er markedschef i Økologisk Landsforening.
En af de restauratører, der har forvandlet en restaurant fuld af spisende gæster til at være et take-away sted er Sigrid Budtz-Jørgensen, som er indehaver af Restaurant L’estragon i Aarhus, som har det økologiske spisemærke i guld.
”Jeg har aldrig prøvet at skulle være så omstillingsparat før. Tingene ændrer sig fra time til time, og det er virkeligt surrealistisk at skulle sende medarbejdere hjem på ferie den ene dag for at kalde dem på arbejde den næste,” fortæller hun.
For Facebook-grupper og anden form for eksponering har skabt travlhed i køkkenet. Fra at tro, at der måske skulle laves 30 take-away menuer til weekenden, er hun oppe på, at det nok snarere bliver 100.
”Det er fantastisk med al den opmærksomhed og støtte, så nu prøver vi det af og ser, hvordan det går,” siger hun.
Også de offentlige køkkener tænker i alternativer nu, hvor mange offentlige ansatte er sendt hjem for at arbejde. I Furesø Kommune, hvor daginstitutionskøkkenerne alle har det økologiske spisemærke i guld, er dele af køkkenpersonalet i gang med at udarbejde kogebøger med de mest populære opskrifter. Bøgerne skal de ældste børn have med som afskedsgave, når de overgår til fritidsordning, så forældrene kan fortsætte de økologiske måltider derhjemme.
Det økologiske spisemærke er i vækst og antallet af restauranter, caféer, hoteller, samt offentlige køkkener og private kantiner, som har spisemærke, er i dag på mere end 3000.
”Antallet af restauranter og køkkener, der har det økologiske spisemærke, er støt stigende. Deres gode arbejde må ikke stoppe, så det er beundringsværdigt, at restauratørerne og køkkenpersonalet klør på og finder nye veje i en svær situation. Vi håber, at kunderne bliver ved med støtte ved også at købe take-away. Det er afgørende for, at vi har mange økologiske restauranter at besøge, når corona-krisen er ovre,” siger Michael Langberg fra Økologisk Landsforening.
Vil du finde en restaurant med økologisk spisemærke, finder du en oversigt på www.oekologisk-spisemaerke.dk.
Ønsker redaktionen en case fra en restaurant eller et offentligt køkken, kontakt venligst Økologisk Landsforenings pressemedarbejder (se kontaktoplysninger).
Kontakter
Michael Langberg, markedschef i Økologisk Landsforening
Telefon: 20 99 30 02 Mail: mla@okologi.dk
Sigrid Budtz-Jørgensen, indehaver af Restaurant L'estragon, Aarhus
Telefon: 86 12 40 66
Stine Rahbek Pedersen, projektleder i Grøn Omstilling, Furesø Kommune
Telefon: 30 30 08 64 Mail: srp1@furesoe.dk
Vivienne Kallmeyer, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening
Telefon: 25 42 93 02 Mail: vk@okologi.dk
Billeder

Information om Økologisk Landsforening
I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.
Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten26.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan.
Organic Summit 2025 i København præsenterer et stærkt speaker line-up23.6.2025 09:05:02 CEST | Pressemeddelelse
Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige fødevareproduktion.
Flot stigning i det økologiske dagligvaresalg22.4.2025 08:54:48 CEST | Pressemeddelelse
Salget af økologiske fødevarer steg i 2024 med tre pct., og omsætningen lander på 16 mia. kr. i 2024. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som også viser en flot volumenfremgang på to pct.
110.000 forbrugere deltog i Økodag 202514.4.2025 08:51:37 CEST | Pressemeddelelse
41 økologiske gårde tiltrak i går anslået 110.000 forbrugere til Økodag. Dagen var en fest for og med de økologiske malkekøer.
Økologisk Landsforening roser aftale, der skal give mere økologi12.4.2025 07:42:01 CEST | Pressemeddelelse
Pressekommentar fra Økologisk Landsforening til politisk aftale, der trækker en del af EU's landbrugsstøtte ind i det grønne trepartsarbejde. Her øges bl.a. incitamenterne til at lægge om til økologi, og 4 % naturkravet fastholdes.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum