Økologisk Landsforening tryller med proteiner på Madens Folkemøde

Der er magi i proteiner. Ikke nok med at de er vigtige byggesten for både muskler og hjerne. Proteiner – både de animalske og de vegetabilske – har også smagsmagi, hvis vi tilbereder dem på nye måder og er bevidste om, hvordan kvalitet, dyrevelfærd og økologi hænger sammen. Alt det forenes, når Økologisk Landsforening er vært på to spændende stande og ved to events på Madens Folkemøde, der finder sted på Engestofte Gods på Lolland i den kommende weekend den 24.og 25. september.
”Først og fremmest sætter vi spot på de grønne proteiner, som er vigtige ingredienser i fremtidens måltider. Når vi skal skrue ned for kødforbruget, skal vi skrue op for andre proteinkilder, som fx ærter, bønner og linser. Det betyder samtidig, at vi skal lære at bruge de grønne proteiner på nye måder,” forklarer Sigrid Soelberg Vestergaard, der er projektkoordinator for foodservice i Økologisk Landsforening.
Derfor inviterer Økologisk Landsforening de besøgende inden for i bælgfrugternes magiske univers, der markeres med en workshop om lørdagen kl. 13 med spændende oplæg og 15 blendere, der forvandler økologiske og danskdyrkede bælgfrugter til velsmag. Alt sammen krydret med viden, inspiration og trylleri, når iblødsætningsvandet fra bælgfrugter bliver til marengs.
Også de animalske proteiner sættes i fokus, når Økologisk Landsforening byder op til debat om, hvorvidt vi kan smage dyrevelfærden i kødet, og om forbrugerne er villige til at betale lidt mere for kød, der er produceret med omsorg for klima og biodiversitet?
”Vi vil byde på smagsprøver på oksekød, der stammer fra økologisk kvæg, der har græsset på særlige naturområder – og derudover er det målet, at gæsterne på folkemødet kan få viden om sammenhængen mellem klima, biodiversitet, dyrevelfærd og økologi,” siger Sigrid Soelberg Vestergaard.
Lørdag kl. 10 inviterer Økologisk Landsforening til debatten ”Kød med omtanke” med kok og slagter Michael Museth, Iben Krogh fra Tænketanken Frej, Julie Henriksen, landbrugsfaglig projektkoordinator i Økologisk Landsforening og Margrethe Therkelsen, Institut for Fødevarer på Københavns Universitet.
Derudover kan man møde repræsentanter fra Økologisk Landsforening til følgende debatter:
Formand Per Kølster: fredag kl. 11 ”Madhåndværksfagene kalder på elever”, fredag kl. 13 og 13.45 som moderator for ”Den store klimadebat 1 + 2”, fredag kl. 15.30 ”Hvad gør vi med jorden”, lørdag kl. 11 ”Ploven en saga blot?”.Landbrugspolitisk chef Sybille Kyed, fredag kl. 13.15 ”Land og by: Hvordan skaber vi et velfungerende lokalt fødevaresystem”.
Kontakter
Sigrid Soelberg Vestergaard, projektkoordinator i Økologisk Landsforening
Tlf: 20 85 68 47 Mail: ssv@okologi.dk
Vivienne Kallmeyer, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening
Tlf: 25 42 93 02 Mail: vk@okologi.dk
Billeder

Information om Økologisk Landsforening
I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.
Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten26.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan.
Organic Summit 2025 i København præsenterer et stærkt speaker line-up23.6.2025 09:05:02 CEST | Pressemeddelelse
Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige fødevareproduktion.
Flot stigning i det økologiske dagligvaresalg22.4.2025 08:54:48 CEST | Pressemeddelelse
Salget af økologiske fødevarer steg i 2024 med tre pct., og omsætningen lander på 16 mia. kr. i 2024. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som også viser en flot volumenfremgang på to pct.
110.000 forbrugere deltog i Økodag 202514.4.2025 08:51:37 CEST | Pressemeddelelse
41 økologiske gårde tiltrak i går anslået 110.000 forbrugere til Økodag. Dagen var en fest for og med de økologiske malkekøer.
Økologisk Landsforening roser aftale, der skal give mere økologi12.4.2025 07:42:01 CEST | Pressemeddelelse
Pressekommentar fra Økologisk Landsforening til politisk aftale, der trækker en del af EU's landbrugsstøtte ind i det grønne trepartsarbejde. Her øges bl.a. incitamenterne til at lægge om til økologi, og 4 % naturkravet fastholdes.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum