Økologisk Landsforening tryller med proteiner på Madens Folkemøde
Der er magi i proteiner. Ikke nok med at de er vigtige byggesten for både muskler og hjerne. Proteiner – både de animalske og de vegetabilske – har også smagsmagi, hvis vi tilbereder dem på nye måder og er bevidste om, hvordan kvalitet, dyrevelfærd og økologi hænger sammen. Alt det forenes, når Økologisk Landsforening er vært på to spændende stande og ved to events på Madens Folkemøde, der finder sted på Engestofte Gods på Lolland i den kommende weekend den 24.og 25. september.
”Først og fremmest sætter vi spot på de grønne proteiner, som er vigtige ingredienser i fremtidens måltider. Når vi skal skrue ned for kødforbruget, skal vi skrue op for andre proteinkilder, som fx ærter, bønner og linser. Det betyder samtidig, at vi skal lære at bruge de grønne proteiner på nye måder,” forklarer Sigrid Soelberg Vestergaard, der er projektkoordinator for foodservice i Økologisk Landsforening.
Derfor inviterer Økologisk Landsforening de besøgende inden for i bælgfrugternes magiske univers, der markeres med en workshop om lørdagen kl. 13 med spændende oplæg og 15 blendere, der forvandler økologiske og danskdyrkede bælgfrugter til velsmag. Alt sammen krydret med viden, inspiration og trylleri, når iblødsætningsvandet fra bælgfrugter bliver til marengs.
Også de animalske proteiner sættes i fokus, når Økologisk Landsforening byder op til debat om, hvorvidt vi kan smage dyrevelfærden i kødet, og om forbrugerne er villige til at betale lidt mere for kød, der er produceret med omsorg for klima og biodiversitet?
”Vi vil byde på smagsprøver på oksekød, der stammer fra økologisk kvæg, der har græsset på særlige naturområder – og derudover er det målet, at gæsterne på folkemødet kan få viden om sammenhængen mellem klima, biodiversitet, dyrevelfærd og økologi,” siger Sigrid Soelberg Vestergaard.
Lørdag kl. 10 inviterer Økologisk Landsforening til debatten ”Kød med omtanke” med kok og slagter Michael Museth, Iben Krogh fra Tænketanken Frej, Julie Henriksen, landbrugsfaglig projektkoordinator i Økologisk Landsforening og Margrethe Therkelsen, Institut for Fødevarer på Københavns Universitet.
Derudover kan man møde repræsentanter fra Økologisk Landsforening til følgende debatter:
Formand Per Kølster: fredag kl. 11 ”Madhåndværksfagene kalder på elever”, fredag kl. 13 og 13.45 som moderator for ”Den store klimadebat 1 + 2”, fredag kl. 15.30 ”Hvad gør vi med jorden”, lørdag kl. 11 ”Ploven en saga blot?”.Landbrugspolitisk chef Sybille Kyed, fredag kl. 13.15 ”Land og by: Hvordan skaber vi et velfungerende lokalt fødevaresystem”.
Kontakter
Sigrid Soelberg Vestergaard, projektkoordinator i Økologisk Landsforening
Tlf: 20 85 68 47 Mail: ssv@okologi.dk
Vivienne Kallmeyer, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening
Tlf: 25 42 93 02 Mail: vk@okologi.dk
Billeder
Information om Økologisk Landsforening
I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.
Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Salget af økologi har stabiliseret sig26.4.2024 08:28:05 CEST | Pressemeddelelse
Efter et år med fald i salget af økologiske fødevarer viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, at salget i 2023 har stabiliseret sig. Økologien har, som andre fødevarer, været udfordret af inflation og stigende omkostninger. Men nu ser det ud til at vende.
Pressekommentar vedrørende aftale om Grøn Fond15.4.2024 09:02:00 CEST | Pressemeddelelse
Aftale om Grøn Fond skal også fremme økologi i Danmark.
Økodag®: Køer på græs kan være fortid14.4.2024 07:00:06 CEST | Pressemeddelelse
I dag er det Økodag og de økologiske køer kommer på græs, mens flere tusinde voksne og børn ser på og er med til at fejre dyrevelfærden i det økologiske landbrug. Men det kan være fortid, hvis ikke økologiens fordele bliver medregnet i Svarer-udvalgets CO2-modeller.
Økodag ® på søndag: Vær med til at fejre 20-års jubilæum10.4.2024 13:51:31 CEST | Pressemeddelelse
Vidste du, at køerne kan huske glæden ved at komme på græs? I år fejrer vi, at Økodag siden 2005 har givet mulighed for at danskere over hele landet kan opleve glæden ved køer, der springer på græs.
Ny statistik: Det økologiske areal er blevet mindre2.4.2024 14:49:38 CEST | Pressemeddelelse
Det økologiske areal er faldet fra 11,7 % til 11,4 % af det samlede produktionsareal i Danmark. Det viser den årlige opgørelse over alle danske økologiske bedrifter i 2023, som Landbrugsstyrelsen laver. Det giver blod på tanden, siger ny forperson for Økologisk Landsforening
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum