Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening flytter til Agro Food Park

Del

Økologisk Landsforening flytter hovedkontor pr. 1. oktober 2020. Den økologiske interesseorganisation flytter fra det gamle Åbyhøj Rådhus til lokaler i Agro Food Park, Aarhus Nord.

Økologisk Landsforening flytter til oktober hovedkontoret til Agro Food Park.
Økologisk Landsforening flytter til oktober hovedkontoret til Agro Food Park.

Med flytningen bliver Økologisk Landsforening en del af Danmarks udviklingscentrum for fødevare-erhvervet. Agro Food Park huser videns-virksomheder, fødevareproducenter og teknologifirmaer – lige fra startups til Arlas globale Innovationscenter og SEGES. Senest i november 2019 har Aarhus Universitet samlet sine aktiviteter inden for fødevareforskning i Agro Food Park.

Administrerende direktør, Helle Borup Friberg:

- Vi glæder os til at blive en del af landets største videns-klynge for fødevareudvikling og dermed skabe endnu bedre muligheder for at bringe økologien i centrum for udviklingen. Med vores nye hovedkontor får vi styrket mulighederne for at videreudvikle de samarbejder, som er vejen til økologisk succes og stærk interessevaretagelse for vores medlemmer. Vi fortsætter og udbygger vores tætte partnerskab med mange af de fødevarevirksomheder, der har til huse i Agro Food Park.

Økologisk Landsforening er en interesseorganisation for økologisk landbrug, økologiske virksomheder, køkkener samt private forbrugere. Foreningen beskæftiger 49 personer, som alle arbejder med at udvikle og udbrede økologien i tæt samarbejde med foreningens medlemmer.

- Økologisk Landsforening er landets eneste uafhængige økologiske stemme, som varetager interesser for ca. 3.100 medlemmer fra jord til bord. Vi vil gå forrest for en bæredygtig og grøn omstilling af samfundet med udgangspunkt i økologiens principper og helhedssyn. Vi vil turde udfordre, vi vil sikre nytænkning og insistere på ambitiøse mål for fremtiden, og vi har en fælles dagsorden med resten af fødevareerhvervet i forhold til klimaet og vores biodiversitet. Her skal vi stå sammen og finde fælles løsninger på tværs af værdikæden for at nå i mål. Det kræver tæt samarbejde – et arbejde som uden tvivl bliver styrket ved, at vi fysisk er tættere på mange vigtige aktører, siger Helle Borup Friberg.

Siden 2009 har Økologisk Landsforening haft til huse i Økologiens Hus i Åbyhøj. Udover Økologisk Landsforening huser det gamle rådhus i Åbyhøj Biodynamisk Forening samt den Østjyske afdeling af ØkologiRådgivning Danmark. Begge organisationer flytter med Økologisk Landsforening til Agro Food Park pr. 1. oktober 2020. Derudover følger Økologisk Landsforening Agro Food Parks planer om at udvide med et bæredygtigt byggeri i nærmeste fremtid:

- På sigt ønsker vi i endnu højere grad at understrege Økologisk Landsforenings fokus på bæredygtighed gennem vores arbejdsplads. Derfor følger vi interesseret med i udviklingen i Agro Food Park, hvor de arbejder med at udvide deres kapacitet. Målet er et nyt bæredygtighedscertificeret byggeri. Det følger vi med interesse, siger Helle Borup Friberg.

Økologisk Landsforening har eksisteret siden 1981, hvor navnet dog lød Landsforeningen Økologisk Jordbrug. Foreningen arbejder på at udvikle fremtidens bæredygtige og økologiske landbrug og fødevareforbrug.

Kontakter

Vivienne Kallmeyer, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening
Telefon: 25 42 93 02
Mail: vk@okologi.dk

Billeder

Økologisk Landsforening flytter til oktober hovedkontoret til Agro Food Park.
Økologisk Landsforening flytter til oktober hovedkontoret til Agro Food Park.
Download

Information om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Økologisk Landsforening
Silkeborgvej 260
8230 Åbyhøj

87 32 27 00https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum