Økologisk Landsforening fejrer Det økologiske spisemærke på FoodExpo
Fejringen foregår mandag den 28. marts kl. 15 i Hal H, som er dedikeret til økologi og bæredygtighed. Her vil boblerne springe for spisesteder, der for nylig har sat gang i en økologisk rejse og opnået et økologisk spisemærke.
”Først og fremmest handler det om at hylde de spisesteder, der har gjort en stor indsats for at arbejde med økologi og dermed for mere bæredygtighed. De er frontkæmpere for den grønne omstilling af vores måltider,” siger Torben Blok, der er markedschef for foodservice i Økologiske Landsforening.
”Samtidig vil vi gerne udbrede kendskabet til Det økologiske spisemærke til den næste generation og invitere dem, vi ikke kender endnu, til at blive en del af fællesskabet. Det gør vi ved at være til stede med rådgivning, viden og inspiration under hele messen i et samarbejde med Foodexpo om aktiviteterne i Hal H, som er fuldt dedikeret til økologi og bæredygtighed.”
Det er første gang, at messen sætter så massivt fokus på økologi og bæredygtighed. Hal H indrettes med fire områder; Klimahjørnet, Nørderiet, Den Økologiske Købmandsbutik og Mødestedet, der byder på et væld af aktiviteter, som gør besøgende klogere på klimavenlige fødevarer og praksisser.
”Vi oplever, at mange unge i branchen interesserer sig for klima og bæredygtighed, men også at det kan svært at finde rundt i og få konkrete redskaber. Det økologiske spisemærke er velafprøvet og statsligt kontrolleret – og derfor også troværdigt i en tid med greenwashing. Vi står klar til at rådgive og vise, at det slet ikke er så svært at komme i gang,” siger Torben Blok og tilføjer, at man under hele messen kan møde Mads Dreyer fra Oure Efterskole, Gitte Breum fra Odense Kommunes cafeer og Karsten Nielsen fra Scandic Hotels.
Alle interesserede er velkomne til at være med til fejringen mandag den 28. marts kl. 15, hvor der er overrækkelse af Det økologiske spisemærke til bl.a. Scandic Hotels, Skive Gymnasium, Jespers Torvekøkken, Foodexpo og Dallund Slot. Derudover masser af musik, bobler og underholdning.
Kontakter
Torben Blok, markedschef for foodservice, Økologisk Landsforening
T: 2961 6934 M: tob@okologi.dk
Vivienne Kallmeyer, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening
T: 2542 9302 M: vk@okologi.dk
Billeder
Information om Økologisk Landsforening
I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.
Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Finansminister Nicolai Wammen besøger økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer siden 201912.9.2025 08:39:21 CEST | Pressemeddelelse
Mandag den 15. september klokken 12.00 lægger finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser.
Her og nu: Videoklip fra Økologisk Høstmarked6.9.2025 13:11:26 CEST | Pressemeddelelse
Redaktioner kan frit bruge dugfriske videoklip fra Lille Østergård Økologi – en af 26 gårde, der lige nu holder høstmarked. Gæsterne fejrer årets høst sammen med landmænd, der undgår sprøjtegifte, og har plads til flere sommerfugle og et godt økologisk køb i markedsboderne.
Denne weekend: Høstmarked uden sprøjtegifte over hele landet5.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Traktortur, pluk-selv-æbler og -grøntsager, hop i halm, hør levende musik og spis ved langborde. Det bugner med oplevelser fra jord til bord denne weekend d. 6. og 7. september, hvor de økologiske gårde åbner dørene til Økologisk Høstmarked. Det er for alle og gratis.
Finansloven afspejler regeringens økologiske fordoblingsmål29.8.2025 11:58:56 CEST | Pressemeddelelse
Pressekommentar fra Økologisk Landsforening til finanslovsforslaget for 2026.
De professionelle køkkener køber mere økologi – nu skal vi tale om de næste skridt26.8.2025 09:19:22 CEST | Pressemeddelelse
Salget af økologiske fødevarer til foodservice steg med seks procent fra 2023 til 2024. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Økologisk Landsforening ser frem mod de næste skridt og kalder på mere politisk prioritering, mere vidensdeling og en større bevidsthed.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum