Plastic ChangePlastic Change

Offentlig konference om Plastik i Danmark med deltagelse af miljøministeren

Del

Kom og bliv klogere på plastik d.17 januar når Rådet for Grøn Omstilling i samarbejde med Plastic Change, Forbrugerrådet TÆNK og IDA Grøn Teknologi afholder konference om plastik og udfordringerne med plastik med spændende oplægsholdere og Miljøministeren om regeringens plastikpolitik.

Verden har behov for, at vi skruer ned for CO2-udslip ved plastikproduktion og -forbrug, ved at genbruge mere, øge plastikgenanvendelsen og mindske plastikforureningen. Der er især behov for, at plastik med sundheds- og miljøskadelige kemikalier i udfases i produktionen.

Der er behov for at Danmark gør en meget større indsats end hidtil. Derfor beder vi de danske aktører på plastikområdet – producenter, detailhandel, forbrugere, affaldsbranche m.v. – om at komme med ambitiøse bud på, hvad de kan gøre for at mindske de skadelige effekter på klima, miljø og sundhed fra plastik.

EU har vedtaget strategier for cirkulær økonomi og plastik, samt flere direktiver for plastikreduktion. Den tidligere regering udarbejdede en plastikhandlingsplan, hvor alle Folketingets partier kort tid efter tilsluttede sig en samarbejdsaftale på plastikområdet. Den ny S-regering vil sætte en ny retning, øge tempoet og ambitionsniveauet og lave en plastikhandlingsplan.

Tid og sted: konferencen finder sted d. 17 januar kl.9-12.39 på Johan Borups Højskole i Den Store Sal.

Deltagelse er gratis og for alle men tilmelding er nødvendig via følgende link og senest d. 13 januar Tilmelding: https://rgo.dk/arrangementer/plastik-i-danmark-hvordan-far-vi-cirkulaer-okonomi/

Pressekontakt: Rådet for Grøn Omstilling, Christian Ege telefon: 2858 0698 Mail: christian@rgo 

Kontakter

Links

Information om Plastic Change

Plastic Change
Plastic Change
Islands Brygge 39
2300 Købehavn S

+45 26142070https://plasticchange.dk/

Der er behov for at Danmark gør en meget større indsats end hidtil. Derfor beder vi de danske aktører på plastikområdet – producenter, detailhandel, forbrugere, affaldsbranche m.v. – om at komme med ambitiøse bud på, hvad de kan gøre for at mindske de skadelige effekter på klima, miljø og sundhed fra plastik.

Følg pressemeddelelser fra Plastic Change

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastic Change

Tuborgs genbrugskrus hjælper Folkemødet på vej mod bæredygtighed11.6.2020 14:23:21 CESTPressemeddelelse

”Folkemødet sejler i engangsplastik” – sådan lød overskriften, da Plastic Change i 2019 påpegede kontrasten mellem Folkemødets erklærede mål om bæredygtighed og den massive mængde af engangsplastik og engangsservice, som blev til affald i løbet af Folkemødet. Det er derfor positivt, at Folkemødet har taget kritikken til sig, og i dag lancerer et treårigt samarbejde med Tuborg, hvor Tuborgs genbrugelige krus skal erstatte 120.000 engangskrus på Folkemødet.

Legetøj af sort genanvendt plastik kan udgøre en alvorlig trussel mod børns sundhed7.5.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

En ny banebrydende undersøgelse, der blev offentliggjort i denne uge, har analyseret virkningen af giftige kemikalier i børns plastiklegetøj på menneskeceller. Undersøgelsen viser, at legetøj, der er fremstillet af visse typer genanvendt plastik er giftigt for mennesker, og kan bidrage væsentligt til det daglige niveau af dioxin-indtag for børn, der sutter på eller tager deres legetøj i munden. Niveauerne af giftige kemikalier, som blev fundet i alle de undersøgte prøver, var sammenlignelige med de niveauer, der findes i farligt affald, som f.eks. asken fra affaldsforbrændingsanlæg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum