DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

ODSHERRED KOMMUNE ER MED VIDERE I OPLØBET OM AT VINDE PRISEN SOM ÅRETS UNGDOMSKOMMUNE 2021

Del

Odsherred Kommune er med i opløbet om at blive kåret til årets bedste kommune for unge. Ud af 21 indstillinger er 10 kommuner nomineret til prisen, som hvert år uddeles af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Odsherred Kommune er blandt de nominerede til prisen som Årets Ungdomskommune 2021.

Under voteringen lagde dommerne en særlig vægt på, at kommunen har lagt et ekstra arbejde for at komme i kontakt med de unge i forbindelse med corona, hvor man både har snakket med dem om smittekæder, men også lyttet til, hvordan det er at være en del af en gruppe, der peges på som ”super-smittere”

Odsherred Kommune har arbejdet aktivt med, at aflyste begivenheder, som ellers havde givet værdi til ungdommen, ikke forbliver aflyst, men nytænkes. Derudover har kommunen en Børnedemokratidag, hvor kommunens 6. klasser får mulighed for medbestemmelse over en pose penge målrettet ungdommen.

Indstillingen er skrevet af kommunen.

 

En ærefuld titel

I mere end ti år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

Chris Preuss, formand for DUF, udtaler:

Vi har fået rekordmange indstillinger til Ungdomskommuneprisen i år, og det viser bare, at kommunerne arbejder aktivt med at inddrage ungdommen. Derfor har det også været rigtig svært at koge feltet ind. De ti kommuner, der er gået videre i opløbet om at vinde prisen, har på hver sin måde haft noget unikt i deres indstilling, som har været med til at afgøre, at de er gået videre.

De nominerede

I år er 10 kommuner med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune. I alfabetisk rækkefølge er følgende kommuner med i opløbet om titlen: Faaborg-Midtfyn, Gentofte, Holbæk, Norddjurs, Nyborg, Odsherred, Rudersdal, Skive, Svendborg og Vesthimmerland.

Årets dommerpanel består af:

  • Chris Borup Preuss, formand for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd
  • Mikael Smed, borgmester i Vordingborg Kommune, sidste års vinderkommune
  • Maria Bruselius-Jensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning
  • Nicklas Lindsten, formand for NAU – Netværket af Ungdomsråd
 

Kontakter

Links

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

Om prisen

Prisen ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum