Vejdirektoratet

Oceansalens kuppel på Statens Naturhistoriske Museum er under opførelse

Del

I gården ved Sølvtorvskomplekset, der tidligere husede Polyteknisk Læreanstalt, er opbygningen af Oceansalens stålkonstruktion i gang. Salen bliver en synlig udstillingssal i det nye Statens Naturhistoriske Museum i København.

Byggeriet af det nye Statens Naturhistoriske Museum i København, der startede i maj 2019, er stadig i fuld gang. Museets fremtidige underjordiske udstillingsrum tager form i byggegruben på hjørnet af Øster Farimagsgade og Sølvgade. I gården mellem de eksisterende bygninger i Sølvtorvskomplekset, der tidligere husede Polyteknisk Læreanstalt, er en ny sal, Oceansalen, også i gang.

Byggeriet er stadigvæk skjult bag bygningerne men vil i løbet af 2021 blive synligt fra Sølvgade. Den ovale sal bliver 23 meter høj og måler cirka 16 meter i bredden og  er cirka 50 meter lang. Salen, hvis fundament ligger cirka fire meter under terræn, bliver på 650 m2. Efter at have arbejdet nedad med salens bund, arbejdes der nu opad med salens kuppel.

”Når det nye museum står færdigt, vil Oceansalen kunne ses fra Sølvgade. Kuplen opbygges af cirka 2000 stålrammer, der løftes på plads og boltes sammen. Når hele stålkonstruktionen er på plads, skal glassene monteres styk for styk,” siger Hanne Alrø, projektchef i Vejdirektoratet.

Inden opbygningen på pladsen blev påbegyndt, er en model af salens facade, der udføres i translucent glas, blevet udarbejdet og fragtet til København fra Göteborg.

”Vi har i 2020 fået udarbejdet en mockup af Oceansalens facade, så vi sammen med den kommende bruger, Københavns Universitet, og vores rådgiver har kunnet besigtige mockuppen og har kunnet ændre og tilrette løsningerne. Nu er opbygningen i gang, og i løbet af de kommende måneder vil kuplen tage form,” siger Hanne Alrø.

Det forventes, at Oceansalskuplen er færdig med udgangen af november 2021.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Udbud af midlertidig erstatningshavn i København klar12.4.2021 10:52:48 CEST | Pressemeddelelse

Nu udbyder Vejdirektoratet opgaven med anlæg af en midlertidig erstatningshavn i Færgehavn Nord i København. Erstatningshavnen skal give plads til omkring 600 både fra Svanemøllehavnen og blandt andet indeholde klubfaciliteter og parkering i perioden, hvor Nordhavnstunnellen anlægges. Erstatningshavnen er en forudsætning for, at tunnelentreprenøren kan ”rydde” og anlægge en tunnel i en del af havnebassinet i Svanemøllehavnen.

Nyudviklet beregningsværktøj bliver ny standard for klimaanalyser af CO2-udledning11.4.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vejdirektoratets nye værktøj til at analysere og opgøre CO2-udledninger ved blandt andet planlægnings-, anlægs- og driftsfasen af de store veje bliver nu en fælles standard for, hvordan man foretager CO2-analyser ved alle former for projekter og aktiviteter på infrastrukturområdet herhjemme. Det oplyser områdechef Gert Ahé fra Vejdirektoratet efter et møde med en lang række aktører fra infrastrukturområdet, herunder Banedanmark, Bygningsstyrelsen, kommuner, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Dansk Industri, Asfaltindustrien, Dansk Beton. ”Vi står foran en stor opgave, hvis vi som nation skal lykkes med at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent i 2030,” siger områdechef Gert Ahé fra Vejdirektoratet. ”Derfor er det vigtigt, at vi taler samme sprog, så vi kan arbejde ensartet med klimamål på tværs af brancheskel. Til det formål har vi brug for et værktøj, vi alle kan bruge – og som sikrer, at vi anvender de samme metoder, datatyper og måleformer. Og her er vores nye værktøj, det

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum