Vejdirektoratet

Oceansalens kuppel på Statens Naturhistoriske Museum er under opførelse

Del

I gården ved Sølvtorvskomplekset, der tidligere husede Polyteknisk Læreanstalt, er opbygningen af Oceansalens stålkonstruktion i gang. Salen bliver en synlig udstillingssal i det nye Statens Naturhistoriske Museum i København.

Byggeriet af det nye Statens Naturhistoriske Museum i København, der startede i maj 2019, er stadig i fuld gang. Museets fremtidige underjordiske udstillingsrum tager form i byggegruben på hjørnet af Øster Farimagsgade og Sølvgade. I gården mellem de eksisterende bygninger i Sølvtorvskomplekset, der tidligere husede Polyteknisk Læreanstalt, er en ny sal, Oceansalen, også i gang.

Byggeriet er stadigvæk skjult bag bygningerne men vil i løbet af 2021 blive synligt fra Sølvgade. Den ovale sal bliver 23 meter høj og måler cirka 16 meter i bredden og  er cirka 50 meter lang. Salen, hvis fundament ligger cirka fire meter under terræn, bliver på 650 m2. Efter at have arbejdet nedad med salens bund, arbejdes der nu opad med salens kuppel.

”Når det nye museum står færdigt, vil Oceansalen kunne ses fra Sølvgade. Kuplen opbygges af cirka 2000 stålrammer, der løftes på plads og boltes sammen. Når hele stålkonstruktionen er på plads, skal glassene monteres styk for styk,” siger Hanne Alrø, projektchef i Vejdirektoratet.

Inden opbygningen på pladsen blev påbegyndt, er en model af salens facade, der udføres i translucent glas, blevet udarbejdet og fragtet til København fra Göteborg.

”Vi har i 2020 fået udarbejdet en mockup af Oceansalens facade, så vi sammen med den kommende bruger, Københavns Universitet, og vores rådgiver har kunnet besigtige mockuppen og har kunnet ændre og tilrette løsningerne. Nu er opbygningen i gang, og i løbet af de kommende måneder vil kuplen tage form,” siger Hanne Alrø.

Det forventes, at Oceansalskuplen er færdig med udgangen af november 2021.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum