Nyvalgt landsformand for Europæisk Ungdom: "Vi har brug for et styrket EU mere end nogensinde før"

Del

I weekenden blev Jakob Wind valgt som ny landsformand for Europæisk Ungdom. Sammen med foreningens nye forretningsudvalg vil Jakob kæmpe for, at andre unge i højere grad ser de mange fordele ved EU-samarbejdet i denne her tid.

(Fra venstre: Sofie Schlüter Knauer, landsnæstformand, Jakob Wind, landsformand, og August Lund Felumb, international officer. Foto: Europæisk Ungdom)
.

Fredag til lørdag afholdte Europæisk Ungdom landsmøde på Tilst Skole lidt uden for Aarhus. Med over 60 deltagere, herunder en række internationale gæster, fik foreningen valgt et nyt forretningsudvalg. Til at lede organisationen, der nu rummer over 700 medlemmer i hele landet, vil formandskabet, udover Jakob Wind, fremover bestå af Sofie Schlüter Knauer som landsnæstformand og August Lund Felumb som international officer.

Efter 50 års EU-medlemskab har vi brug for EU mere end nogensinde før

Jakob Wind understreger vigtigheden af at samarbejde mere med de andre EU-lande i en tid med krig i Europa, energikrise, højrenationalisme og klimaforandringer. Derfor mener han bl.a., at unge i Danmark skal blive mere klar over, hvordan de kan råbe regeringen mere op til at levere reelle løsninger på overnationale problemer, som kun EU kan løse.

"EU er det fedeste, mest ambitiøse og handlekraftige samarbejde, vi er en del af som land. Men desværre ser vi, at mange af de problemer, vi unge står overfor ikke bliver taget seriøst nok. Vi er nødt til at gøre unge i Danmark opmærksomme på, at fælles problemer kræver fælles løsninger, som vi gennem EU skal kæmpe for bliver en realitet. Det har 50-års samarbejde allerede vist" udtaler Jakob Wind.

Om aftenen lørdag d. 1. oktober fejrer Europæisk Ungdom 50-års dansk EU-medlemskab med et stort fyrværkerishow i København. "Ruslands invasion af Ukraine har vist, at vi aldrig må tage freden i Europa for givet, og vi altid skal kæmpe for demokrati og frihed, hvor det er truet. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at fejre guldbryllup med EU," udtaler han. Til arrangementet er hele ungdommen inviteret, der foregår i Dansk Ungdoms Fællesråds lokaler.

Kontakter

Landsformand Jakob Wind
Mobil: 30963571
E-mail: jakob@euro.dk

Landsnæstformand Sofie Schlüter Knauer
Mobil: 30893094
E-mail: sofieeud@euro.dk

International officer August Lund Felumb
Mobil: 27501516
E-mail: international@euro.dk

Billeder

Information om Europabevægelsen

Europabevægelsen
Europabevægelsen
Rosenørns Allé 35, 1. th.
1970 Frederiksberg C

+45 33 141 141https://europabevaegelsen.dk

Fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Europabevægelsen ønsker et tæt europæisk samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Europabevægelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europabevægelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum