Erhvervsministeriet

Nyt vækstteam skal skabe vækst og arbejdspladser på Fyn

Del
Syv regionale vækstteams skal komme med anbefalinger til, hvordan regeringen bedst investerer i lokale erhvervsfyrtårne, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. På Fyn vil vækstteamet se på, hvordan robotter, droner og skibsfart kan genstarte regionen.

Den danske robot og droneindustri oplever en høj vækst, selvom industrien er relativ ung. 34 procent af landets robotvirksomheder ligger på Fyn, og samtidig har øen mange maritime virksomheder. Det nye vækstteam vil derfor undersøge, hvordan styrkepositioner inden for robotter, droner og det maritime erhverv kan understøtte erhvervsudviklingen på Fyn.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Vi skal blive endnu bedre til at udnytte det lokale unikke potentiale, for der er stor forskel på, hvad styrkerne er i Nordjylland, Bornholm og Fyn. Med de nye vækstteams vil vi netop skræddersy indsatsen, så vi på tværs af virksomheder, myndigheder og ildsjæle udvikler det lokale erhvervsliv og styrker den grønne genopretning. Behovet for stærke virksomheder er kun blevet endnu vigtigere efter corona, og her vil det nye vækstteam vise vejen mod vækst, nye fynske arbejdspladser og flere grønne løsninger."

Vækstteamet for Fyn består af lokale fynske repræsentanter med et bredt kendskab til det lokale erhvervsliv, og formanden, som skal lede arbejdet bliver Claus Jensen.

Formand og forbundsformand for Dansk Metal Claus Jensen:

”Jeg glæder mig til at tage fat på den opgave, regeringen har stillet Vækstteam Fyn. Sammen skal vi finde gode bud på, hvordan vi bedst muligt udnytter de fynske potentialer inden for maritime erhverv og robotområdet, så de styrker vækst og udvikling i hele landsdelen.”

Vækstteam Fyns arbejder til maj 2021, hvor vækstteamet skal give sine anbefalinger til regeringen.

9 lokale repræsentanter skal genstarte Fyn efter corona

Der står erfarne kræfter bag det nye vækstteam for Fyn med 9 repræsentanter fra erhvervslivet, fagbevægelsen, kommuner og erhvervshusene.

  • Jytte Ravn Jyrkinewsky, chief technology officer, Odense Maritime Technology
  • Søren E. Nielsen, president, Mobile Industrial Robots A/S
  • Bo Hansen, borgmester, Svendborg Kommune
  • Erling Jensen, regionsformand for Dansk El-Forbund Fyn
  • Bodil Sejer, afdelingsformand for Teknisk Landsforbund Sydvest
  • Katrine Forsberg, adm. dir., Atea A/S, medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
  • Kenneth Muhs, borgmester, Nyborg Kommune, Bestyrelsesformand for Erhvervshus Fyn
  • Peter Rahbæk Juel, Odense Kommune, Næstformand for Erhvervshus Fyns bestyrelse
  • Henrik Dam, rektor, Syddansk Universitet, medlem af Erhvervshus Fyns bestyrelse

Regeringen har sammen med Folketingets partier afsat 500 mio. kr. under årets finanslov fra det såkaldte REACT-EU-program til at realisere anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams.

Rammerne for det danske REACT-EU-program fastlægges af regeringen og udmøntes efterfølgende af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der arbejder for at give danske virksomheder i hele landet de bedste udviklingsmuligheder gennem en lokalt forankret erhvervsfremmeindsats.

Det fynske vækstteam er ét ud af syv vækstteams fordelt i hele landet, som skal skabe udvikling og arbejdspladser i hele Danmark.

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye