Erhvervsministeriet

Nyt vækstteam skal skabe vækst og arbejdspladser i Sydjylland

Del

Syv regionale vækstteams skal komme med anbefalinger til, hvordan regeringen bedst investerer i lokale erhvervsfyrtårne, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. I Sydjylland skal vækstteamet se nærmere på regionens grønne erhvervspotentiale.

I Sydjylland skaber den grønne industri allerede tusindvis af arbejdspladser, ligesom to tredjedele af verdens nuværende havvindmøller kommer gennem Esbjerg Havn. I 2019 omsatte regionens grønne virksomheder for over 35 milliarder kroner, og med den kommende energiø i Nordsøen er der et stærkt fundament til at videreudvikle den grønne styrkeposition inden for energiproduktion, landtransport og logistik.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Vi skal blive endnu bedre til at udnytte det lokale unikke potentiale, for der er stor forskel på, hvad styrkerne er i Nordjylland, Bornholm og Fyn. Med de nye vækstteams vil vi netop skræddersy indsatsen, så vi på tværs af virksomheder, myndigheder og ildsjæle udvikler det lokale erhvervsliv og styrker den grønne genopretning. Behovet for stærke virksomheder er kun blevet endnu vigtigere efter corona, og her vil det nye vækstteam vise vejen mod vækst, nye sydjyske arbejdspladser og flere grønne løsninger."

Vækstteamet i Sydjylland består af lokale sydjyske repræsentanter med et bredt kendskab til det lokale erhvervsliv, og formanden, som skal lede arbejdet bliver Steen Brødbæk.

Formand Steen Brødbæk (Semco Maritime A/S):

”Sydjylland spiller en central rolle i Danmarks grønne omstilling. Den store omstilling fra olieproduktion til havvind i Nordsøen og sektorkobling af dette rummer store muligheder for grøn vækst og udvikling i hele Sydjylland. Jeg glæder mig til at lede Vækstteam Sydjyllands arbejde og komme med bud på, hvordan vi kan understøtte udviklingen bedst muligt.”

Vækstteam Sydjyllands arbejde søges afsluttet ved udgangen af maj 2021, hvor vækstteamet skal give sine anbefalinger til regeringen.

9 lokale repræsentanter skal genstarte Sydjylland efter corona

Der står erfarne kræfter bag det nye vækstteam for Sydjylland med 9 repræsentanter fra erhvervslivet, fagbevægelsen, kommuner og erhvervshusene:

  • Gitte Kirkegaard, Adm. dir. og ejer af Logitrans A/S.
  • Kjeld Stærk, Bestyrelsesformand i Andersen Pedersen Maskin- & Specialfabrik A/S og Danfoss IX
  • Erik Lauritzen, borgmester, Sønderborg Kommune
  • Dan Holmgaard Rasmussen, Afdelingsformand for Dansk Metal Vest
  • Marita Geinitz, Formand for 3F Als og næstformand i Regionalarbejdsmarkedsråd Sydjylland
  • Per Michael Johansen, Rektor for Aalborg Universitet.
  • Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Kommune
  • Torben Blåholm, direktør for Blåholm A/S og næstformand for Erhvervshus Sydjyllands bestyrelse
  • Henrik Dam, Rektor for Syddansk Universitet og medlem af Erhvervshus Sydjyllands bestyrelse

Regeringen har sammen med Folketingets partier afsat 500 mio. kr. under årets finanslov fra det såkaldte REACT-EU-program til at realisere anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams.

Rammerne for det danske REACT-EU-program fastlægges af regeringen og udmøntes efterfølgende af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der arbejder for at give danske virksomheder i hele landet de bedste udviklingsmuligheder gennem en lokalt forankret erhvervsfremmeindsats.

Det sydjyske vækstteam er ét ud af syv vækstteams fordelt i hele landet, som skal skabe udvikling og arbejdspladser i hele Danmark.

Læs mere om de syv vækstteams her

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Danmark har et godt digitalt udgangspunkt, men der er plads til forbedringer14.4.2021 17:16:39 CEST | Pressemeddelelse

Danmark er stadig blandt de digitale frontløbere, og vi har et stærkt digitalt udgangspunkt og gode forudsætninger for at klare os i den digitale verden som borgere og som virksomheder. De danske virksomheder er generelt gode til at bruge digitale teknologier, men der er også områder, hvor der er potentiale for mere – særligt når det kommer til at bruge avancerede digitale teknologier såsom kunstig intelligens. Det viser Erhvervsministeriets seneste Redegørelse om Danmarks digitale vækst.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum