Salling Group

Nyt stort legat fra Salling Fondene uddeles til talentfulde detailstuderende

Del

Ferdinand-legatet uddeles for første gang fredag d. 22. april til tre kandidatstuderende på Commercial & Retail Management-uddannelsen på Aarhus BSS. Uddannelsen blev etableret i 2020 med støtte fra blandt andet Salling Fondene, der ejer Salling Group.

Ferdinand Salling grundlagde i 1906 det, der siden skulle blive til Danmarks største dagligvarekoncern, og signalværdien i Salling Fondenes nye legat, Ferdinand-legatet, er ikke til at tage fejl af.

”At legatet er indstiftet i Ferdinand Sallings navn sender et tydeligt signal til de studerende om de værdier, der ligger til grund for legatet. Ferdinand Salling står for værdiskabelse gennem ihærdighed i opgaveløsningen, omhu for kunderne og passion for faget, og det er noget af dét, vi i legatkomiteen har lagt vægt på i vores udvælgelse af kandidater,” forklarer Louise Gade, HR-direktør i Salling Group.

Salling Group har været en af de drivende kræfter bag etableringen af uddannelsen, ligesom Salling Fondene har bidraget med et større millionbeløb til finansiering af uddannelsens opstart.

Talentfulde detailstuderende

100 studerende blev optaget ved uddannelsens etablering i september 2020, og fredag modtager tre af årgangens særligt talentfulde studerende Ferdinand-legatet. Legatet lyder på 25.000 kroner til hver, til anvendelse i uddannelsesmæssig sammenhæng.

De tre er udvalgt blandt 12 studerende, der af deres akademiske opgavevejledere er blevet indstillet til at kunne søge legatet på baggrund af en særlig høj faglig kvalitet i deres afsluttede praktikforløb og tilhørende praktikopgaver. Ud af de 12 anbefalede kandidater har legatkomiteen udvalgt seks studerende, der personligt har præsenteret deres opgave for hele den øverste ledelse i Salling Group.

”Vi har haft store forventninger til Commercial & Retail Management-uddannelsen, som vil være med til at højne fagligheden i detailbranchen og ikke mindst sætte fokus på de mange, mange karrieremuligheder, branchen byder på,” siger Louise Gade.

Hun glæder sig særligt over at se den begejstring for branchen, der skinner igennem i de studerendes opgavebesvarelser.

”Uddannelsen har fra starten været populær, og det har været en sand fornøjelse at se og høre, hvad de studerende har taget med sig fra både undervisningen og fra deres praktikophold i forskellige dele af branchen,” fortsætter hun og understreger, at det er en uddannelse for hele branchen – også når det gælder uddelingen af legater:

”Uden at afsløre for meget inden overrækkelsen, kan jeg godt sige, at legaterne er tildelt uden skelen til, om de studerende har været i praktik hos Salling Group eller andre dele af branchen.”

Legatkomiteen, der har indstillet de seks bedste opgaver til bedømmelse, består af medlemmer af Salling Groups ledelse samt prodekan fra Aarhus BSS Morten Rask.

Ceremoni og CEO

Legatet overrækkes af administrerende direktør i Salling Group og bestyrelsesformand for Købmand Ferdinand Sallings Mindefond Per Bank ved en ceremoni på Salling Groups hovedkontor i Aarslev.

Overrækkelsen finder sted fredag den 22. april kl.13.00 under deltagelse af samtlige finalister, legatkomiteens medlemmer og repræsentanter for Salling Groups øverste ledelse

Pressen er velkommen ved overrækkelsen.

Læs mere om Salling Fondenes Ferdinand-legat

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Salling Roofgarden åbner med installationer af verdenskendt dansk kunstner11.5.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når Salling Roofgarden åbner til sommer, bliver det udover med et væld af træer, buske og planter højt oppe under åben himmel også med en hel serie af unikke kunstværker af en af Danmarks mest markante og anerkendte kunstnere. På toppen af Aarhus vil Jeppe Hein udfordre de sociale rum, vi opholder os i og opfordre til samvær og eftertanke. I første omgang med en serie unikke og skulpturelle bænke, og til efteråret følger kunstneren op med en større spejlinstallation, der bryder den blomstrende oase op, spejler gæsten i haven og trækker himlen ned i buskadset for på den måde at skubbe til vores forestilling om grønne, urbane områders rolle og muligheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum