Folkekirkens Nødhjælp

Nyt samarbejde skal øge genbruget i Favrskov

Del
Favrskov kommunes borgere er gode til at donere til genbrug. Faktisk så gode, at de donerede genstande ikke altid kan finde en ny ejermand. Et nyt samarbejde i Hadsten skal sørge for, at flere donationer får nyt liv, og at borgerne kan finde mere genbrugsguld i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker i området.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hammel er en af de butikker, der nu bliver spækket med mange flere lokale donationer.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hammel er en af de butikker, der nu bliver spækket med mange flere lokale donationer.

Kommunerne skal genbruge mere. Det sker som følge af affaldsbekendtgørelsen, som trådte i kraft 1. maj i år. En del af løsningen i Favrskov bliver, at Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker skal lette presset hos genbrugsstationerne i kommunen, hvor der doneres mere, end der bliver hentet.

Derfor har Favrskov Forsyning indgået et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, som vil give organisationen mulighed for at hente donerede genstande ved byens ”Gi’ og Ta’”-område.

Det betyder også, at borgerne vil få endnu større variation at se frem til i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker i Hinnerup og Hammel. Overskuddet fra genbrugsbutikkerne går som altid til Folkekirkens Nødhjælps projekter med verdens fattigste mennesker.

”Vi er henrykte over at have mere at sælge i vores genbrugsbutikker – og så er det selvfølgelig også dejligt, at vi kan påvirke kommunens klimaaftryk på en positiv måde,” siger Bent Ole Pedersen, drift- og forsyningsansvarlig i Folkekirkens Nødhjælp.

Hadstens ”Gi’ og Ta’”-område er populært blandt byens borgere, da man her både kan donere sine aflagte ting og samtidig finde genbrugsguld, man kan give nyt liv. Her findes alt fra møbler, køkkenudstyr, interiør, pynt og andre genstande, der stadig kan glæde andre borgere.

”Vi ved, at borgerne er rigtig glade for både at hente og aflevere genbrugsting. Med den nye ordning vil der blive skabt et bedre flow af genbrug både her på genbrugspladsen, men også i de to lokale genbrugsbutikker, som Folkekirkens Nødhjælp driver her i kommunen,” siger Lone Bejder, projekt- og udviklingschef i Favrskov Forsyning.

Det øgede genbrug gavner ikke kun byens borgere med nye lækre genbrugsfund, men det vil også have en positiv effekt på det store globale klimaregnskab.

”Det gør en stor forskel for både naturen, miljøet og klimaet, når vi genbruger frem for at smide ud. Vi sparer i CO2-regnskabet og minimerer også brugen af nye naturressourcer. Alt i alt er det et godt skridt i den rigtige retning,” siger Lone Bejder, projekt- og udviklingschef i Favrskov Forsyning.

Hun fortæller desuden, at Favrskov Forsyning fortsat arbejder på at finde måder at minimere affaldsmængderne og øge genbruget i kommunen, så lignende ordninger andre steder i Favrskov er ikke usandsynligt.

________________________

For yderligere information:

Kontakt Bent Ole Pedersen, drift- og forsyningsansvarlig i Folkekirkens Nødhjælp på tlf. 25 50 21 22. 

Nøgleord

Billeder

Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hammel er en af de butikker, der nu bliver spækket med mange flere lokale donationer.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hammel er en af de butikker, der nu bliver spækket med mange flere lokale donationer.
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

100.000 kr. til undersøgende og nytænkende journalistik om global udvikling og resurser19.4.2023 10:13:42 CEST | Pressemeddelelse

Timbuktu Prisen er Timbuktu Fondens store pris på 100.000 kr., som tildeles en eller flere ansøgere med et undersøgende og nytænkende journalistisk og formidlende projekt om globale udviklings- og resursefordelingsspørgsmål. Det handler først og fremmest om den gode idé og en realistisk plan. Alle uanset profession, erfaring, køn, alder eller etnisk baggrund kan søge prisen, og det er også muligt at gå flere sammen om en ansøgning. Fonden prioriterer projekter, der udfordrer os – offentligheden i Danmark – og gør os klogere ved at kaste et nyt og anderledes blik på problematikker i det globale Syd. Projektet må også meget gerne – men det er ikke et krav – formå at forbinde denne problematik til vores liv herhjemme. Priskomitéen vægter projekter, der gennem reportage og interview tager os ud i verden og skaber nye indsigter. I 2019 fik forfatter Peder Frederik Jensen prisen for sin evne til at bruge litteraturen til at bygge bro og genkendelse mellem nord og syd, og for at arbejde med d

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum