NEXT Uddannelse København

Nyt samarbejde sikrer praktisk undervisning under corona

Del
Guldsmedeelever på NEXT Uddannelse København tager dele af skoleforløbet i virksomheder for at sikre, at den praktiske læring ikke ryger under corona-epidemien.

Corona-epidemien har mange konsekvenser. For elever på landets erhvervsuddannelser har det betydet lukkede skoleværksteder og dermed færre praktiske udfoldelser end normalt. Konsekvenserne er især til at få øje på for de elever, der ikke har en praktikplads, eller hvor praktikpladsen også har været lukket.

Det gælder bl.a. på grundforløb 2 på guld- og sølvsmedeuddannelsen på NEXT Uddannelse København. Grundforløb 2 er de 20 første uger af uddannelsen, og derfor er eleverne endnu ikke i praktik.

Med kun få uger til at lære det vigtigste og mest basale har corona-epidemien sat elevernes læring under pres.

NEXT Uddannelse København er derfor gået sammen med flere af guldsmedebranchens virksomheder for at sikre, at eleverne kan lære de vigtigste færdigheder ude i det pulserende erhvervsliv.

- Branchen hjælper den nye generation af guldsmede med at lære håndværket og øve sig i at udføre forskellige guldsmedeteknikker. Det er vigtigt for den enkelte elev, når målet er at blive så dygtig som muligt på den korte tid, der er til det, siger Ann Christina Oliveira-Borg, som er uddannelsesleder på guld- og sølvsmedeuddannelsen på NEXT Uddannelse København.

Eleverne er lykkelige

Det er guldsmedevirksomheder fra hele landet, som har valgt at hjælpe eleverne og uddannelsen. Og det ikke bare på NEXT Uddannelse København, at begejstringen er stor.

- Eleverne er lykkelige over at kunne få lov til at sidde på et værksted og lave det, de har drømt om i så lang tid, og det de skulle undvære under nedlukningen. De bliver en erfaring rigere, og vi tror også, at de efterfølgende vil have en god reference på deres CV, når de skal ud at søge en læreplads, siger Ann Christina Oliveira-Borg.

Løsningen har været mulig, da det lovgivningsmæssigt er tilladt at placere to uger af elevernes grundforløbsundervisning ude i en virksomhed – såkaldt virksomhedsforlagt undervisning. Det er et par lærere på uddannelsen, som har taget fat i virksomhederne. Og at opbakningen har været så stor, er de fulde af begejstring over.

- Vi har under nedlukningen gjort os umage med at finde relevant undervisning til eleverne, men det er svært at øve sig håndværksmæssigt, når man sidder derhjemme uden værkstedsfaciliteter, siger Anne Mette Kildegaard Larsen, der sammen med kollegaen Marianne Daniel Olsen har fået virksomhederne med på idéen. Hun fortæller videre:

- Så tusind tak til virksomhederne og branchen for at tilbyde deres hjælp. Uden dem ville det ikke være muligt.

Det er virksomhederne Guldsmed Hans Ulrik Nielsen (København), Nicolai Appel (København), Fie Bodenhoff (København), Jannic The Jeweler (København), Stinne Holm (København), Charlotte Larsen Fine Jewellery (København), Mads Heindorf Jewellery (København), Nr. 99 (København), Guldsmed Henrik Saugbjerg (Aarhus), Per Borup (Søborg), TJ design (Næstved) og Jane Kønig (København), som har taget NEXT-eleverne under deres vinger under krisen. Derudover har Me mori (Fredericia) og Perlen (Odense) også tilbudt at hjælpe.

Nøgleord

Kontakter

Pressekonsulent Nikolaj Bech Petersen, tlf. 20 84 01 50

Billeder

Information om NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København
NEXT Uddannelse København
Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

http://nextkbh.dk

Følg pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye