Nyt samarbejde sætter flere danske bælgfrugter på menuen i landets kantiner

Et større dansk partnerskab er fra den 1. marts gået sammen om at få flere danske økologiske bælgfrugter på tallerkenen.
Compass Group Danmark driver 320 kantiner, hvor mere end 100.000 mennesker dagligt indtager et måltid mad, og de mange spisende får fremover et større udvalg af bl.a. danske kikærter og anicia-linser at vælge imellem på menuen.
Kenneth Balieu Sørensen, Head of Gastronomy & Food Excellence i Compass Group Danmark, fortæller:
- I Compass Group er vi på evig jagt for at gøre vores frokostordninger mindre klimabelastende. I den sammenhæng ser vi danske bælgfrugter som et helt essentielt værktøj. Udfordringen har været, at vi rent kulturelt ikke har været vant til at bruge bælgfrugter i særlig stor udstrækning i Danmark.
Han uddyber:
- Bælgfrugter kan ellers være en væsentlig proteinkilde, hvis man f.eks. ønsker at reducere sit indtag af animalske proteiner. Samtidig er bælgfrugter også kendetegnet ved at være sunde, fedtfattige råvarer, der indeholder mange kostfibre, mineraler og vitaminer. Og det passer rigtig godt ind i vores gastronomiske rejse i Compass Group.
En del af råvarerne kommer fra Kragerup Gods, der ligger nord fra Slagelse. Godset har i de senere år satset benhårdt på økologiske plantebaserede proteinkilder som f.eks. kikærter og linser.
Den satsning er Grøn Fokus, et specialistselskab i regi af Dagrofa Foodservice, hoppet med på, og virksomheden er eneforhandler af bælgfrugterne fra Kragerup Gods.
Marlene Lindegaard,Konceptchef i Dagrofa Foodservice med ansvar for storkøkkener, siger:
- Vi er meget begejstrede over, at Compass Group nu har valgt at tage et aktivt valg om at få flere danske bælgfrugter på menukortet. Det gør en enorm forskel for udviklingen, når en stor aktør som Compass Group går ind i den dagsorden, som handler om at få danskerne til at spise mere klimabevidst. Herhjemme har vi ikke sort bælte i bælgfrugter, men det kan kokkene i kantinerne hjælpe danskerne med at få. De har en stor berøringsflade hver eneste dag, og derfor kan de være med til at præge udviklingen af vores madkultur.
Hun siger afslutningsvist:
- Fødevarestyrelsen fremhæver, at bælgfrugter er sunde og blandt de fødevarer, som har det laveste klimaaftryk. De anbefaler faktisk, at voksne danskere spiser ca. 100 g. bælgfrugter om dagen. Med den nye samarbejdsaftale med Compass Group i spidsen medvirker vi til, at en større del af befolkningen får bedre mulighed for at leve op til den. Vi ser generelt, at efterspørgslen på danske bælgfrugter på foodservicemarkedet bevæger sig i en opadgående retning, og nu bliver der for alvor sat turbo på.
I første omgang er det som nævnt kikærter og anicia-linser, som i større grad kommer på menuen hos Compass Group Danmark. Senere på året bliver samarbejdet udvidet til også at omfatte dansk producerede ingridærter og fuegobønner.
Nøgleord
Kontakter
- Kenneth Balieu Sørensen, Head of Gastronomy & Food Excellence i Compass Group Danmark A/S: kenneth.Sorensen@compass-group.dk / 2260 0185
- Regitze Sophie A. Dinesen, Godsejer & Marketingschef Kragerup Gods: rd@kragerup.dk / 28402846
- Marlene B. Lindegaard, konceptchef i Dagrofa Foodservice: lin@dgfs.dk / 22549391
- Lars Hall Bæk Farsøe, kommunikationschef i Dagrofa Foodservice: lar@dgfs.dk / 42332811
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkBilleder




Information om Dagrofa ApS
- Compass Group Danmark er markedsledende leverandør af facility management services, catering og rengøring til en bred vifte af virksomheder i mange forskellige brancher. De driver 320 personalerestauranter, der på daglig basis har mere end 100.000 gæster.
- Dagrofa Foodservice er en af landets største totalleverandør til foodservicesektoren og en del af Dagrofa-koncernen. Virksomheden står også bag specialistselskaberne Grøn Fokus, HKI Ost og Grambogård.
- Kragerup Gods, nord for Slagelse, har de senere år haft stort fokus på at forandre godsets landbrugsproduktion, så den i højere grad fokuserer på økologi og plantebaserede proteinkilder. Det er en udvikling, der har været drevet af Birgitte Dinesen og godsforvalter Olav Ditlevsen. I dag er det 9. generation i form af Regitze Sophie A. Dinesen (datter af Birgitte Dinesen), som ejer og driver godset.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa: trecifret millionaftale med Dagrofa Foodservice og 10 nye butikker i MENY8.5.2025 09:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles ambition om at løfte den danske madscene.
SPAR styrker lokal indsats for en renere natur – nu kan kunderne også være med29.4.2025 07:15:00 CEST | Pressemeddelelse
For syvende år i træk støtter supermarkedskæden SPAR op om Ren Natur, hvor lokale borgere indsamler affald i naturen. Foreninger henter penge til klubkassen ved at deltage, og som noget nyt kan private også låne indsamlingskit i butikken og hjælpe med at holde Danmark rent.
Aarstiderne er flyttet ind i de første MENY-butikker25.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Aarstidernes lækre økologiske produkter har været at finde i de første MENY-butikker siden dagene op til påske. Salget oversteg forventningerne, og senere på året kommer alle MENY-butikker til at føre en lang række af Aarstidernes egne varer samt selvfølgelig frugt og grønt.
Dagrofa: Danskerne skruede op for både lam og kylling i påsken24.4.2025 11:24:10 CEST | Pressemeddelelse
En ny opgørelse fra fødevarekoncernen Dagrofa viser, at klassikere som lam og kylling fortsat i høj grad finder vej til danskernes påskebord – uanset om påskefrokosten er blevet indtaget derhjemme eller på restaurant.
Aarstiderne er flyttet ind i MENY Nærum24.4.2025 07:10:00 CEST | Pressemeddelelse
I dagene op til påske kunne kunderne i MENY Nærum møde Aarstidernes lækre økologiske produkter i deres supermarked. Butikken er blandt de første MENY-butikker, som kan præsentere disse lækre kvalitetsvarer for sine kunder. Senere på året flytter Aarstiderne ind i alle landets 116 MENY-butikker.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum