Landdistrikternes FællesrådLanddistrikternes FællesrådLanddistrikternes Fællesråd

Nyt samarbejde bag Årets Landsby

Del

Når Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark i den kommende tid indleder jagten på Årets Landsby, bliver det med en stærk samarbejdspartner i ryggen: Forenet Kredit, hovedaktionær i Nykredit-koncernen.

Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark får Forenet Kredit som samarbejdspartner i jagten på Årets Landsby.
Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark får Forenet Kredit som samarbejdspartner i jagten på Årets Landsby.

Snart begynder ansøgningerne om at blive Årets Landsby 2018 at vælte ind hos Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark, som i fællesskab uddeler prisen til et ekstraordinært dansk lokalsamfund. I år får projektet ekstra hænder til arbejdet i form af Forenet Kredit, der er blevet samarbejdspartner på projektet.

Formanden i bedømmelseskomiteen bag Årets Landsby 2018 og tidligere minister for by-, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, ser frem til det nye samarbejde.

- Det er med stor glæde, at jeg byder Forenet Kredit velkommen om bord på dette projekt, der skal hædre ildsjælene i de danske landsbyer. Jeg glæder mig over, at foreningen har lyst til at støtte de mennesker, der stædigt og vedholdende insisterer på at skabe udvikling frem for afvikling i deres landsbyer, siger Carsten Hansen.

Det er landsbyens ildsjæle, der hyldes med prisen Årets Landsby, som i år uddeles for 22. gang. Og netop prisens fokus på landsbyernes egne kræfter er væsentligt, fortæller formand for Forenet Kredit Nina Smith.

- I Forenet Kredit glæder vi os over at indgå som samarbejdspartner omkring prisen som Årets Landsby. En konkurrence, der netop er med til at styrke fællesskabet, fremhæve de gode idéer og engagementet blandt naboer i landsbyerne i hele Danmark, udtaler Nina Smith og fortsætter:

- Vi er i Forenet Kredit optaget af at understøtte den positive udvikling i landsbyerne, hvor der er mange gode eksempler på, hvordan der skabes vækst og udvikling. Forenet Kredit arbejder for, at hele Danmark kan få glæde af dansk realkredit, og vi ved, at finansiering er afgørende for, at en landsby kan fortsætte sin udvikling. Men udvikling kræver også lokalt engagement, og dét hylder vi med uddelingen af Årets Landsby.

Om Årets Landsby

Årets Landsby er en historisk pris som har rødder tilbage til 1995, hvor den blev oprettet af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark.

Hvert år uddeler Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne i Danmark prisen til et lokalsamfund, der har ydet en ekstraordinær indsats og skabt vækst og udvikling lokalt. For at komme i betragtning skal landsbyen være under 2.000 indbyggere, have lavet en udviklingsplan, ligesom ildsjæle skal være det bærende element i udviklingsarbejdet.

Sidste års tema var Den digitale landsby, og vinderen var landsbyen Vallekilde i Odsherred Kommune. Tidligere modtagere af Årets Landsby er: Hvilsom, Skovlund, Tise, Jordrup, Billum, Svindinge, Samsø, Bårse, Filskov, Klejtrup, Korinth, Ballum, Gjøl, Vejrup, Janderup, Horslunde, Bagenkop, Vrads, Vestervig og Trekroner.

Om Forenet Kredit

Forenet Kredit er foreningen bag Nykredit og Totalkredit. Foreningen arbejder for at sikre boligejerne stabile boliglån i hele landet – både nu og i fremtiden.           

Kontakter

Eva Østergaard, pressemedarbejder i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 61 16 46 58, mail eoe@landdistrikterne.dk

Mathias Bencke Fremmen, pressechef i Forenet Kredit, tlf. 51 28 67 72, mail
mabf@forenetkredit.dk

Billeder

Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark får Forenet Kredit som samarbejdspartner i jagten på Årets Landsby.
Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark får Forenet Kredit som samarbejdspartner i jagten på Årets Landsby.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum