FORCE Technology

Nyt projekt skal sætte turbo på SMV’ernes digitalisering

Del

Mange SMV-produktionsvirksomheder har et stort digitaliseringspotentiale. Men potentialet bliver ofte ikke realiseret på grund af mangel på ressourcer, kompetencer eller den gode business case. Projektet ”Den Digitale Fabrik”, som Industriens Fond står bag, skal sikre, at danske produktions-SMV’er kommer i mål med den digitale omstilling.

I projektet ”Den Digitale Fabrik”, der drives af FORCE Technology med støtte af Industriens Fond, får danske små og mellemstore produktionsvirksomheder hjælp til at accelerere den digitale udvikling af deres produktionsfaciliteter.

I alt vil 18 små og mellemstore produktionsvirksomheder fra alle industrier og regioner få hjælp til at transformere deres produktion i perioden 2021-2023.

Transformationerne skal ikke blot hjælpe virksomhederne i gang med den digitale transformation, men også ruste dem til at sætte flere digitaliseringsprojekter i gang.

”Vores ambition er, at de deltagende virksomheder får øjnene op for digitaliseringsforbedringerne og rent faktisk også implementerer dem. Målet er, at virksomhederne fra starten af oplever en konkret værdi ved at deltage i projektet. Det kan øge deres digitale parathed og modenhed i forhold til at implementere yderligere digitaliseringsforbedringer, efter projektet er afsluttet, og derved gøre deres produktion og hele deres forretning mere konkurrencedygtig”, siger vice president, Søren B Sørensen.

Digitalisering er et vigtigt konkurrenceparameter for SMV’er
Evnen til at digitalisere produktioner og produktionsprocesser kan være afgørende for, om en mindre, dansk produktionsvirksomhed kan klare sig på et internationalt marked, hvor der konkurreres på leveringstid, pris og kvalitet.

Digitaliseringspotentialet i de små og mellemstore produktionsvirksomheder forbliver ofte uforløst, fordi virksomhederne enten mangler ressourcer eller kompetencer, eller ikke selv evner at sikre den digitale transformation.

”Digitalisering er afgørende for de små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne og vækst. Deres produktionsprocesser og -faciliteter er kun konkurrencedygtige, hvis de er digitaliserede og automatiserede, siger adm. direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang og fortsætter: ”Derfor er der behov for at sætte skub i digitaliseringen i SMV’erne ved at hjælpe dem med at udnytte de muligheder, som ny teknologi giver i optimeringen af produktionen. Og det gør vi med ”Den Digitale Fabrik”.

Ønsker du at vide mere, kan du kontakte Martin Krogstrup Nielsen, Head of Business Development hos FORCE Technology.

Fakta om udviklingsprojektet

Periode: 2021 - 2023

Finansiering: Medfinansieret af midler fra Industriens fond med 4,5 mio. kr.Information om FORCE Technology

FORCE Technology
FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby

43 25 00 00https://forcetechnology.com/

FORCE Technology er en teknologisk rådgivnings- og servicevirksomhed, der arbejder for at skabe positiv teknologisk forandring og gøre verden mere bæredygtig og sikker.

Vi har siden 1940 hjulpet virksomheder gennem store teknologiske transformationer: Fra nitter til svejsning. Fra olieeventyr til vindmøller. Fra analogt til digitalt. Og vi er fortsat med til at definere den teknologiske fremtid.

Med mere end 1.100 medarbejdere fordelt på over 30 kontorer i 6 lande er vi førende, når det gælder specialistrådgivning, test, inspektion og kurser. Og som et af de store GTS-institutter i Danmark er vi en vigtig del af rygraden i det danske innovationssystem.

Følg pressemeddelelser fra FORCE Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FORCE Technology

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum