TDC Group

Nyt navn og markante investeringer markerer næste skridt for nyt TDC-selskab

Del

TDC løfter nu sløret for navnet på det ene af selskabets to nye virksomheder, Nuuday, der skal levere digitale tjenester, cloud-løsninger og underholdning til hele Danmark.

Foto: Martin Bubandt
Foto: Martin Bubandt

TDC Group er godt i gang med at skabe to nye selvstændige virksomheder. Et infrastrukturselskab, som skal fokusere på at bygge Danmarks bedste netværk baseret på fiber og 5G og med adgang for alle operatører i Danmark. Og et selskab, der i dag har fået navnet Nuuday (udtales new day), der skal levere digitale tjenester og favner alle TDC Groups kunderettede brands som f.eks. YouSee, Telmore og TDC Erhverv.

For Nuuday bliver det på tværs af brands et afgørende pejlemærke at ’make sense with technology’ ved at levere innovative digitale tjenester og eftertragtet underholdning skræddersyet til kundernes behov.

"Vi lever i en stadig mere digitaliseret verden, og i Nuuday tilstræber vi at udvikle tjenester, der ved hjælp af teknologi kan gøre hverdagen lettere. Vores fokusområder er fortsat underholdning samt netværk-, cloud- og teletjenester, men i dag er et stort skridt på vejen mod at blive en selvstændig virksomhed. Det giver os en unik mulighed for virkelig at styrke vores forretning til gavn for vores kunder,” siger Jaap Postma, koncerndirektør for Nuuday og tilføjer:

”Vores nye navn symboliserer, at det er en ny dag for os og for vores kunder, og vi vil bruge energien i at starte på ny til at blive en endnu mere innovativ og kundeorienteret virksomhed.”

TDC Group har tidligere meldt ud, at det nye private ejerskab også vil medføre et øget fokus på investeringer, der styrker TDC’s langsigtede position. Fremadrettet vil underholdning og cloud-løsninger være vigtige strategiske dagsordener i det nye selskab, og Nuuday annoncerer i dag to konkrete initiativer, der tager afsæt i selskabets investeringsbaserede strategi.

Passioneret omkring underholdning
Underholdning er et omdrejningspunkt for Nuuday, og i 2018 samlede selskabet mere end 700 udviklere i forretningsenhed Digital og afsatte mere end 1 mia. kr. årligt til bl.a. at bygge den næste generation af digitale underholdningsløsninger. Det har bl.a. givet kunderne et innovativt og fleksibelt tv-produkt som Bland Selv, der - blandt mange andre underholdningstilbud - for nylig fik tilføjet Netflix.

Nuuday har desuden taget det første store skridt i at opbygge sin egen indholdsposition med lanceringen af tv- og streamingkanalen Xee, der er tilgængelig for alle YouSees tv-kunder. I dag tager Nuuday det næste store skridt ind på indholdsmarkedet, idet en ny aftale med Nordic Entertainment Group fra sæsonen 2019/2020 giver YouSee eksklusive rettigheder til at vise halvdelen af Premier League-kampene på tv via kanalen Xee.

"Vi er så glade for, at alle YouSees tv-kunder snart kan følge en af verdens bedste fodboldligaer. I Nuuday vil vi fortsætte med at investere i fremragende dansk indhold, som vi har gjort med ’29’ og ’Sunday’. Vi ønsker også at købe rettigheder til endnu mere unikt og eftertragtet indhold, og vi vil fortsat udvikle nye måder, hvorpå vores kunder kan få adgang til og blive inspireret af vores indhold," siger Jaap Postma.

Tryghed i skyen
I disse år foretager erhvervskunder over hele landet helt grundlæggende ændringer i deres it-infrastruktur, når de skifter fra servere i kælderen til cloud-baserede løsninger. For at lykkes i det voksende cloud-marked vil Nuuday fokusere på at udvikle endnu bedre cloudløsninger.

"Vi vil især have fokus på at give vores kunder tryghed i forhold til deres netværk. Det betyder, at vi 24-7 vil servicere og drifte deres netværk og cloudløsninger særligt med fokus på sikkerhedsløsninger. Det kræver, at vi har et stærkt udbud af forskellige sikkerhedsløsninger, så vi kan opfylde de forskellige behov, vores kunder har. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi i dag kan annoncere tilføjelsen af Secu, der har stærke kompetencer i at skræddersy individuelle sikkerhedsløsninger, til Nuuday," siger Jaap Postma.

Premier League og Secu er vigtige skridt i Nuudays investeringsbaserede strategi, og i fremtiden vil selskabet fortsat investere for at give kunderne de bedste digitale tjenester, cloud-løsninger og underholdning.

"Vi har nogle af de mest kendte brands i Danmark, og vi vil som en stærk og samlet familie fortsætte med at bygge videre på vores unikke positioner. For os handler det om at skabe de bedste og stærkeste løsninger målrettet vores kunders behov og dermed bidrage positivt til den øgede digitalisering af Danmark,” siger Jaap Postma.

Nuuday forventes i 2019 at blive en selvstændig juridisk enhed, som et datterselskab af TDC A/S og en del af TDC Group.

Om Nuuday
Nuuday leverer innovative digitale services inden for telefoni, bredbånd og tv til private og virksomheder samt bl.a. cloud-baserede samarbejds- og kommunikationsløsninger til erhvervsmarkedet. Nuuday består af en række brands, som udfylder forskellige behov hos privat- og erhvervskunder. YouSee, Telmore, Fullrate, Hiper og Blockbuster servicerer danskere på tværs af alder, køn og bopæl på privatmarkedet. På erhvervsmarkedet servicerer Nuuday mindre såvel som store erhvervsvirksomheder med TDC Erhverv, Fullrate Pro, Netdesign, Firmafon og Secu. Nuuday beskæftiger omkring 4.500 medarbejdere på tværs af Danmark og har mere end 6 mio. privat- og erhvervskundeforhold.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Martin Bubandt
Foto: Martin Bubandt
Download
Download

Information om TDC Group

TDC Group
TDC Group
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcgroup.com/

TDC Group forbinder danskerne med hinanden og Danmark med verden, og har gjort det siden 1882. Vores datterselskaber Nuuday og TDC NET bidrager hver dag til fremtidens digitale Danmark.  

TDC NET leverer det bedste mobilnetværk og de hurtigste faste forbindelser – og former Danmarks digitale fremtid med udrulningen af fiber og 5G. 

Nuuday leverer innovative digitale kundeoplevelser og underholdning gennem brands som YouSee, TDC Erhverv, Telmore, Fullrate, Hiper, Blockbuster og Relatel.  

Følg pressemeddelelser fra TDC Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Group

TDC Group fortsætter den stabile udvikling fra tidligere kvartaler13.8.2021 09:01:09 CEST | Pressemeddelelse

TDC Group fortsatte i andet kvartal stabiliseringen af den kommercielle og finansielle udvikling på tværs af koncernen med et driftsresultat (EBITDA) på 1.622 mio. kr. svarende til en stigning på 0,8% i forhold til samme kvartal sidste år. TDC Group fastholder de tidligere udmeldte forventninger til helåret om et driftsresultat (EBITDA) lidt lavere eller på niveau med 2020. Omsætningen blev i andet kvartal på 3.965 mio. kr. svarende til en stigning på 1,3% i forhold til samme periode sidste år. Stigningen er drevet af mobil-telefoni samt salg af mobiltelefoner, som kun har begrænset effekt på bundlinjen. Bruttoresultatet blev i andet kvartal på 2.787 mio. kr., hvilket er 1,6% lavere end samme periode sidste år, men en betydelig forbedring fra -6,1% i første kvartal 2021 som følge af en stabilisering af kundeudviklingen indenfor både mobil og TV. Udviklingen er fortsat drevet af et fald i efterspørgslen på traditionelle produkter som fastnettelefoni, DSL-bredbånd og nogle typer tv-pakke

Jon James udnævnt som ny administrerende direktør for Nuuday15.6.2021 08:01:42 CEST | Pressemeddelelse

Jon James er udnævnt som ny administrerende direktør for Nuuday fra 15. juni 2021. Han efterfølger Michael Moyell Juul, der har været administrerende direktør for Nuuday siden november 2019. Nuuday er Danmarks største digitale udbyder af bredbånds-, kommunikations- og underholdningstjenester, og består af ni førende brands, der leverer innovative digitale løsninger til både privat- og erhvervskunder. TDC har for nylig indledt den sidste fase af separationen. Processen vil være afsluttet den 31. december 2021, hvor Nuuday vil være et selvstændigt selskab. Jon James har mere end 20 års erfaring fra telco- og mediebranchen og er tidligere Executive Vice President og administrerende direktør for Tele2 Holland, og COO hos den svenske kabeloperatør Com Hem, hvor han førte virksomheden gennem en vellykket transformation. Før han kom til Com Hem, arbejdede Jon James for britiske Virgin Media, hvor han ledede virksomhedens bredbånds- og tv-forretning. ”Jeg ser meget frem til at blive en del af

TDC A/S afslutter opsplitningen af TDC Group per 1. januar 202210.6.2021 08:01:03 CEST | Pressemeddelelse

I juni 2019 opsplittede TDC A/S (TDC) sine forretninger ud i to juridisk og operationelt individuelle datterselskaber, TDC NET A/S (TDC NET) og Nuuday A/S (Nuuday), med det formål at etablere to markedsledende virksomheder inden for deres individuelle sektorer. TDC NET er Danmarks største mobilnetværks- og bredbåndsudbyder med fokus på at opbygge Danmarks fremtidige digitale infrastruktur. Nuuday er Danmarks største digitale udbyder af bredbånds-, kommunikations- og underholdningstjenester og består af ni førende brands, der leverer innovative digitale løsninger til både privat- og erhvervskunder. TDC indleder nu den afsluttende fase af separationsprocessen, der skal etablere TDC NET og Nuuday, som operationelt selvstændige selskaber. Processen vil være afsluttet den 31. december 2021, på hvilket tidspunkt medarbejdere i de fælles koncernfunktioner i TDC Group vil være overflyttet til enten TDC NET eller Nuuday, og den fremtidige sammensætning af TDC NET og Nuuday’s bestyrelser vil vær

Fortsat stabil udvikling i TDC Group6.5.2021 09:00:49 CEST | Pressemeddelelse

TDC Group fortsatte i første kvartal udviklingen fra de seneste kvartaler med en stabilisering af hovedprodukterne og fortsat betydelige omkostningsreduktioner på tværs af koncernen. Dette resulterede i et driftsresultat (EBITDA) på 1.634 mio. kr., hvilket er en anelse højere end forrige kvartal og lidt mindre end samme periode sidste år. Udviklingen er i overensstemmelse med de tidligere udmeldte forventninger til helåret om et driftsresultat (EBITDA) lidt lavere eller på niveau med 2020. Omsætningen blev i første kvartal på 3.982 mio. kr. og bruttoresultatet på 2.795 mio. kr., hvilket er på niveau med fjerde kvartal og en anelse lavere end i samme periode sidste år. Udviklingen er drevet af et fortsat fald i efterspørgslen på traditionelle produkter som fastnettelefoni, DSL-bredbånd og nogle typer tv-pakker. Dette opvejes til dels af det stigende marked for nye produkter som 5G, højhastigheds-bredbånd og digitale streamingtjenester. Markante omkostningsbesparelser Som følge af det fo

TDC Group: Resultat for 2020 som forventet5.2.2021 09:01:16 CET | Pressemeddelelse

TDC Group havde i 4. kvartal et driftsresultat (EBITDA) på 1.504 mio. kr. svarende til en mindre stigning i forhold til samme kvartal sidste år. For helåret blev EBITDA på 6.420 mio. kr., hvilket er en smule lavere end i 2019 og i overensstemmelse med de tidligere udmeldte forventninger. Resultatet skyldes en stabilisering af udviklingen i vores hovedprodukter samt betydelige omkostningsreduktioner på tværs af TDC Group. TDC Group havde i 4. kvartal en omsætning på 4.055 mio. kr., hvilket er lidt højere end i 3. kvartal 2020. Bruttoresultatet for 4. kvartal blev på 2.792 mio. kr. For helåret var omsætningen på 16.089 mio. kr., mens bruttoresultatet var på 11.463 mio. kr. Som følge af det fortsatte fokus på omkostningsreduktioner faldt driftsudgifterne i 4. kvartal samlet set med 8,7% sammenlignet med samme kvartal i 2019. For helåret faldt de samlede driftsudgifter i TDC Group med 9,5% i forhold til 2019. ”En stabilisering af udviklingen i vores hovedprodukter kombineret med en betydel

Mike Parton udnævnt til bestyrelsesformand for TDC6.11.2020 12:06:24 CET | Pressemeddelelse

Bert Nordberg har valgt at træde tilbage som bestyrelsesformand for TDC den 31. december 2020 for at vie sin tid og fokus på sit hverv som bestyrelsesformand for Vestas, som har accelereret sin strategi for yderligere at styrke selskabets globale position. Mike Parton, der har været næstformand for bestyrelsen i TDC siden 1. august 2018, er udpeget som bestyrelsesformand, når Bert Nordberg træder tilbage.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum