Too Good To Go ApS

Nyt landsdækkende samarbejde mellem Netto og Too Good To Go vil redde 840 ton mad fra skraldespanden

Del

Danmarks største dagligvarekæde, Netto, har indgået landsdækkende samarbejde med Danmarks største madspildsaktør, Too Good Go To. Hele 519 Netto-butikker vil fra og med d. 23. juni tilbyde lykkeposer med overskudsvarer, som forhandles via Too Good To Go-appen. Samarbejdet er det hidtil mest omfattende i Too Good To Go-regi i Danmark og vil forventeligt redde 840 ton mad årligt fra at gå til spilde.

Efter en kort testperiode er Netto nu klar til at introducere Too Good To Go-lykkeposer i samtlige 519 danske Netto-butikker.

Netto har de seneste uger afprøvet konceptet i udvalgte forretninger på Østerbro i København. Det er gået så godt, at forbrugere over hele landet nu får adgang til fem forskellige typer lykkeposer med overskudsvarer: En ’frugt og grønt’-pose, en ’mejeri, kød og køl’-pose, en ’grab ‘n’ go’-pose og en pose med spotvarer inden for fødevarekategorien. Derudover vil der i Netto-butikker med friskt brød blive udbudt en brødpose.

Mål: 840.000 solgte lykkeposer årligt og en halvering af madspildet i 2030

Netto forventer at udbyde i gennemsnit 4,5 lykkepose om dagen pr. butik. Alt i alt løber det op i lidt over 840.000 lykkeposer om året, hvilket rundt regnet svarer til, at ca. 840 ton mad vil blive reddet fra skraldespanden. Tiltaget forventes dermed at bidrage betydeligt til at indfri Nettos mål om, at kædens samlede madspild skal halveres inden for de næste 10 år.

“I Netto har vi i en årrække arbejdet målrettet på at reducere madspild. Helt konkret vil vi halvere vores madspild inden 2030, og her bliver det nye samarbejde med Too Good To Go et vigtigt initiativ. Igennem hele testperioden har kunderne haft en stor interesse for samarbejdet og tydeligt vist, at det her var en løsning, hvor vi sammen kan arbejde på at løse et fælles problem. Derfor har vi også valgt at lancere konceptet i samtlige 519 butikker på én gang, så hele Danmark kan være med,” siger Michael Løve, CEO for Netto.

Hos Too Good To Go er CEO Mette Lykke begejstret over, at Too Good To Go, Netto og forbrugerne nu i samlet flok kan afhjælpe madspildsproblemet betydeligt.

“Over 700.000 ton mad går hvert år til spilde i Danmark alene. Hvis vi skal rette op på det, kræver det indsatser på den helt store klinge i detailhandelen. Derfor er vi naturligvis virkelig glade for, at Netto har valgt at gå så helhjertede ind i samarbejdet med os. Inden corona ramte, gennemførte Epinion en undersøgelse for Too Good To Go, som viste, at 88 procent af danskerne gerne vil gøre mere for at bekæmpe madspild. Motivationen er der, og den er bestemt ikke blevet mindre under krisen. Vi glæder os derfor meget til at give endnu flere danskere mulighed for at tage del i kampen mod madspild,” siger Mette Lykke, CEO for Too Good To Go.

Udover Too Good To Go samarbejder Netto i forvejen med FødevareBanken om reduktion af madspild fra kædens centrale lagre i Danmark. Alt overskudsmad herfra ender hos socialt udsatte mennesker i hele landet.

Nøgleord

Kontakter

Tanja Møller Andersen, PR Manager for Too Good To Go, tlf. 81 77 37 18, presse@toogoodtogo.dk

Group Communication, Salling Group, tlf. 87 78 50 02, press@sallinggroup.com

Billeder

Information om Too Good To Go ApS

Too Good To Go ApS
Too Good To Go ApS
Landskronagade 66
2100 København Ø

81773718http://toogoodtogo.dk

Om Too Good To Go

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i 2016, og de nu over 22 mio. brugere har siden da reddet mere end 38 mio. måltider, hvilket svarer til over 95.000 ton sparet CO2. Appen har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 15 lande, hvor appen er aktiv.

I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. supermarkeder, restauranter, caféer og bagerier.

Too Good To Go har sideløbende iværksat flere oplysningstiltag for at fremme viden om madspild. Virksomheden har bl.a. lanceret en uddannelsesportal om madspild og står bag en omfattende datomærkningskampagne, som har fået en række af de største danske fødevareproducenter til at føje “ofte god efter” til “bedst før”-datomærkningen.

Læs mere om Too Good To Go her

Om Netto - Salling Group

I Netto og Salling Group arbejder vi for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum