Økologisk Landsforening

Nyt hold til økologiens bæredygtige fremtid

Del

Gennemsnitsalderen er trukket ned efter, Økologisk Landsforening har nedsat sin nye bestyrelse. Foreningen byder tre nye medlemmer velkommen i bestyrelsen: Maj Toppenberg, Tenna Hedeager og Rune Lund Sørensen blev nyvalgt på foreningens generalforsamling, som blev holdt fredag d. 6. marts i Studenterhusfonden Stakladen, Aarhus.

Ny bestyrelse i Økologisk Landsforening trækker gennemsnitsalderen ned og opruster på kompetencer inden for Foodservice.
Ny bestyrelse i Økologisk Landsforening trækker gennemsnitsalderen ned og opruster på kompetencer inden for Foodservice.

På generalforsamlingen i Økologisk Landsforening stemte de deltagende medlemmer tre nye personer ind i bestyrelsen. Dermed får foreningen to nye bestyrelsesmedlemmer, som repræsenterer de professionelle køkkener. Det er Maj Toppenberg fra Kokkenes Køkken i Søborg og Rune Lund Sørensen fra Restaurant Hærværk i Aarhus. Også finansøkonom, Tenna Hedeager er nyvalgt – og bliver tilmed det yngste medlem af bestyrelsen med sine 29 år.

Et af hovedtemaerne på dagens generalforsamling var bl.a. en bæredygtig fremtid med flere medlemmer af Økologisk Landsforening. Også gerne flere unge.

”Jeg vil kæmpe for, at Økologisk Landsforening skal være attraktiv, og at vi skal øge kendskabet til foreningen gennem kommunikation – også til de unge. Økologisk Landsforening er det naturlige valg, der har en vigtig sag for jord, mennesker og dyr,” sagde Tenna Hedeager i sin valgtale.

Også Rune Lund Sørensen kommer med sine 36 år til at trække gennemsnitsalderen i bestyrelsen ned og ønsker at tiltrække flere fra restaurationsbranchen.

”For mig er det ikke nok at være bæredygtig inden for hjemmets fire vægge, derfor startede vi restaurant Hærværk, hvor vi leger med bæredygtighed. Restaurationsbranchen skal være med til at formidle budskabet, og flere af dem skal være med i Økologisk Landsforening,” sagde han. Restaurant Hærværk har det økologiske spisemærke i guld, ligesom de lige er blevet tildelt Michelin-guidens nye bæredygtighedsmærke.

Også 45-årige Maj Toppenberg repræsenterer de madprofessionelle, arbejder for bæredygtighed i branchen og er en økologisk ildsjæl.

Økologisk Landsforenings formand, Per Kølster, blev genvalgt og ser frem til samarbejdet med både nye og blivende bestyrelsesmedlemmer.

Ny bestyrelse i Økologisk Landsforening

 Formand: Per Kølster

Næstformænd: Brian Nybo og Preben Lauridsen

Tina Unger

Martha Marie Jensen

Kenneth Højgaard

Christina Udby Hansen

Maj Toppenberg

Tenne Hedeager

Birte Brorson

Mads Helms

Rune Lund Søren

1. suppleant: Kim Qvist

2. suppleant: Laust Stenger

Afgående medlemmer: Kim Qvist, Ole Sørensen og Helle Huus Bjerge

 

Kontakter

Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening
Telefon: 22 22 07 37 Mail: pk@okologi.dk

Vivienne Kallmeyer, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening
Telefon: 25 42 93 02 Mail: vk@okologi.dk

Billeder

Ny bestyrelse i Økologisk Landsforening trækker gennemsnitsalderen ned og opruster på kompetencer inden for Foodservice.
Ny bestyrelse i Økologisk Landsforening trækker gennemsnitsalderen ned og opruster på kompetencer inden for Foodservice.
Download

Information om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Agro Food Park 15
8200 Aarhus N

87 32 27 00https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening: Regeringen sender et klart signal om, at økologi er en del af løsningen i den grønne omstilling29.10.2020 09:18:58 CETPressemeddelelse

Regeringen kunne i dag offentliggøre sit udspil til en offentlig indkøbsstrategi, som skal indgå i forhandlingerne om en klimaplan. I udspillet er inkluderet et forslag om at kræve, at alle statslige køkkener fremover har Det Økologiske Spisemærke i sølv, det vil sige 60-90 pct. af deres råvarer er økologiske. Udspillet møder begejstring hos Økologisk Landsforening

Nyt videnscenter skal sætte turbo under den grønne omstilling af vores tallerkener29.9.2020 09:03:57 CESTPressemeddelelse

Økologisk Landsforening (ØL) og Dansk Vegetarisk Forening (DVF) etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det nye videnscenter bliver en platform for forskningsprojekter, vidensdeling og forsøg i relation til omstillingen mod flere økologiske og plantebaserede fødevarer. Formålet er at styrke vidensgrundlaget for et mere økologisk, plantebaseret fødevaresystem fra jord til bord.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum