Esbjerg Kommune

Nyt grundlag for forhandlingerne om kommunens budget  

Del

I år har direktionen ikke udarbejdet et Budget i Balance forud for politikernes budgetforhandlinger i Esbjerg Kommune. I stedet er basen det budget, der fortsætter det nuværende serviceniveau. Derudover beskriver tre kataloger økonomien bag forskellige muligheder for udvikling og besparelser.

Første skridt i forhandlingerne om Esbjerg Kommunes budget for 2022 og overslagsårene 2023-2025 blev taget på byrådsmødet mandag aften. Her var 1. behandlingen af budgettet på dagsordenen.

Grundlaget for budgettet er i år anderledes, end det plejer. Tidligere har direktionen udarbejdet Budget i Balance som et forslag til at få indtægter og udgifter til at stemme overens. Sådan er det ikke i år, hvor udgangspunktet er budgettet, som fortsætter det nuværende serviceniveau. Derudover har politikerne fået tre kataloger, som de tager med ind i forhandlingerne. Der er et mulighedskatalog, et sparekatalog og et katalog med eksterne forslag, og her kan forhandlingsudvalget orientere sig i tal og beskrivelser af forskellige økonomiske scenarier, som de kan bringe ind som ændringer til det budget, som blev førstebehandlet mandag. Desuden kan politikerne selvfølgelig byde ind med deres egne forslag til budgettet.

Næste skridt er, at byrådet samles til budgetseminar, og i næste uge træder forhandlingsudvalget med en repræsentant for hvert af byrådets partier sammen for at forhandle om kommunens budget.

Vedhæftet er følgende materialer til budget 2022-25:

  • Mulighedskatalog
  • Sparekatalog
  • Eksterne forslag
  • Oversigt over kataloger til budget 2022-25

Kontakter

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, mail jesra@esbjergkommune.dk eller telefon 27 24 18 00.

Vedhæftede filer

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum