Nyt familienetværk åbner snart i Roskilde

Del

Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne er på programmet i Familienetværket Roskilde, som starter op den 25. april. Netværket er et partnerskab mellem Roskilde Baptistkirke og Blå Kors Danmark.

Familienetværket Roskilde holder åbningsfest mandag den 25. april. Foto: Jens Peter Engedal.
Familienetværket Roskilde holder åbningsfest mandag den 25. april. Foto: Jens Peter Engedal.

Familier og enlige bliver mødt med åbne arme og masser af nærvær i et fællesskab med andre mennesker, der også kender til en hverdag med forskellige udfordringer som fx ensomhed, skilsmisse, presset økonomi eller sygdom. 

Et godt og rummeligt fællesskab er tanken bag Familienetværket Roskilde, som starter op mandag den 25. april 2022. Familienetværket er et gratis tilbud til familier og enlige og er et partnerskab mellem Roskilde Baptistkirke og Blå Kors Danmark.

”I Roskilde Baptistkirke har vi uddelt julehjælp og lavet socialt arbejde i over 10 år. Det nye samarbejde med Blå Kors omkring et familienetværk er en naturlig udvikling af det arbejde. Vi glæder os til at kunne hjælpe og støtte endnu flere af Roskildes borgere”, siger præst Jakob Engell Vagner.

Håbet er, at det nye familienetværk bliver et pusterum i mange familiers hverdag. 

"Familienetværket skal være som et hjem, hvor man kan dele både sorger og glæder og få skabt et netværk, hvor man kan få hjælp til de ting, man har behov for. Vi ser alle mennesker som ligeværdige og værdifulde, uanset hvem de er i. I en verden, som vi lever i i dag, hvor mange ting går hurtigt, håber, vi at kunne genskabe den personlige atmosfære", siger Jan Haslund, der projektleder for Familienetværket Roskilde.

Åbningsfest med kagebord og hoppeborg

Mandag den 25. april kl. 15.45-19.00 inviteres alle interesserede til opstartsfest med underholdning for børn og voksne og fællesspisning. 

"Vi åbner med et stort kagebord. slushice-maskine og hoppeborg," siger Jan Haslund, der glæder sig til at møde familierne. 

Udover diverse sjove og hyggelige aktiviteter på familienetværksaftenenerne vil der også nogle gange være særlige arrangementer med hjælp til udfordringer i dagligdagen. Det kan fx være inspiration til hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, helbred, velvære, sundhed og relationer.

For at deltage i fællesspisningen skal familierne tilmelde sig på tlf. 20 82 25 37.

Familienetværk i flere byer

Familienetværket i Roskilde er det 29. partnerskab i rækken mellem Blå Kors og en lokal kirke. Det første partnerskab blev etableret i januar 2017 i Aarhus.

"Vi har rigtig gode erfaringer med, at den her særlige konstellation med vores familienetværk kan række ud til mange udsatte mennesker i nærområdet og tilbyde et godt netværk og ofte også konkret hjælp til udfordringer i hverdagen, derfor er vi meget glade for det nye partnerskab med Roskilde Baptistkirke, som giver os mulighed for at hjælpe flere sårbare familier og enlige," siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

Familienetværket mødes fast mandage i ulige uger kl. 15.45-19.00 i Roskilde Baptistkirkes lokaler på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. 

Kontakter

Jan Haslund, projektleder for Familienetværket Roskilde, tlf. 24 92 16 38

Billeder

Familienetværket Roskilde holder åbningsfest mandag den 25. april. Foto: Jens Peter Engedal.
Familienetværket Roskilde holder åbningsfest mandag den 25. april. Foto: Jens Peter Engedal.
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum