FORCE Technology

Nyt center skal gøre verden grønnere med avancerede sensorer

Del

1. december åbnede Center for avanceret sensorteknologi – CAST. Med centeret har danske virksomheder og videninstitutioner, der arbejder med sensorer, nu fået et sted at gå hen, når de mangler testfaciliteter, særlig ekspertise og rådgivning. Men de har også fået en genvej til grøn omstilling.

Avancerede sensorer kan ikke bare understøtte digitaliseringen af danske virksomheder, men også deres grønne omstilling og fremtidens IoT. Det er tanken bag det Center for avancerede sensorteknologier, som GTS-instituttet FORCE Technology netop har åbnet.

Centeret skal bygge bro mellem de forskellige aktører på området og sikre, atden teknologi og viden, der udvikles på universiteterne og forskningsinstitutioner, når ud til virksomhederne og bliver integreret i samfundet – ikke mindst i arbejdet med bæredygtighed.

”Center for avanceret sensorteknologi skal styrke økosystemet inden for sensorteknologi og skabe bedre vilkår for, at fx det danske startup-miljø kan stå stærkere i konkurrencen med udlandet, når det gælder sensor-løsninger. Det vil styrke Danmarks konkurrenceevne og skabe vækst”, siger Hanne Christensen, CEO i FORCE Technology.

”Danske virksomheder står midt i to store og enormt vigtige transformationer – den grønne og den digitale. Og alt for ofte bliver de to opfattet som forskellige ting, der forløber uafhængigt af hinanden, men sandheden er jo, at den ene er forudsætningen for den anden. Det er en ”twin transition”, vi er i gang med, og vi får langt større succes med den grønne omstilling, hvis vi lader digitaliseringen spille en afgørende rolle i den”, siger hun.

”Center for avanceret sensorteknologi skal netop kombinere det grønne og det digitale. Sensorer giver os data og et oplyst grundlag at træffe de bedste beslutninger på, og dermed kan de få afgørende betydning for, at vi gør det rigtige og mest bæredygtige, når vi arbejder med den grønne omstilling”, siger Hanne Christensen.

Sensorer er en af de teknologier, der kan være med til at realisere FN’s verdensmål om en mere bæredygtig verden. I byerne vil intelligente sensorer fx i fremtiden styre al strøm i det offentlige rum og i vores private hjem, og vi vil dermed spare enorme mængder strøm. I landbrugsområder vil sensorerne desuden styre vanding af afgrøder, så udbyttet bliver størst muligt.

Der hvor alle interessenter kan mødes
CAST henvender sig til alle aktører på området og kommer til at samarbejde med både små nystartede iværksættere, store veletablerede virksomheder, deep tech investorer, klynger, universiteter, myndigheder osv.

Centeret skal fx:

  • Understøtte ideer og projekter, der opstår på universiteterne - fx SkyLab på DTU
  • Etablere relationer til investorer eller virksomheder, der kan producere, videreudvikle eller ønsker at benytte den avancerede sensorteknologi
  • Validere ny sensorteknologi og dermed hjælpe med at få idé omsat til produkt, der er markedsgodkendt og -parat
  • Øge innovationen i særligt de små og mellemstore virksomheder. Fx gennem sparring om prototyper
  • Assistere danske deep tech startups inden for sensorteknologi og understøtte deres kommercielle skalering og ekspansion til nye markeder

Kontakter

Links

Information om FORCE Technology

FORCE Technology
FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby

43 25 00 00https://forcetechnology.com/

FORCE Technology er en teknologisk rådgivnings- og servicevirksomhed, der arbejder for at skabe positiv teknologisk forandring og gøre verden mere bæredygtig og sikker.

Vi har siden 1940 hjulpet virksomheder gennem store teknologiske transformationer: Fra nitter til svejsning. Fra olieeventyr til vindmøller. Fra analogt til digitalt. Og vi er fortsat med til at definere den teknologiske fremtid.

Med mere end 1.100 medarbejdere fordelt på over 30 kontorer i 6 lande er vi førende, når det gælder specialistrådgivning, test, inspektion og kurser. Og som et af de store GTS-institutter i Danmark er vi en vigtig del af rygraden i det danske innovationssystem.

Følg pressemeddelelser fra FORCE Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FORCE Technology

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum