Region Sjælland

Nyt byggeri styrker Steno Diabetes Center Sjælland og lægeuddannelsen

Del

Sjællands Universitetshospital udvider med en forskningsenhed under Steno Diabetes Center Sjælland og gør klar til flere lægestuderende i Region Sjælland. Det giver en god kobling mellem forskning, uddannelse og patientbehandling, siger regionsrådsformand.

Regionsrådet i Region Sjælland har netop godkendt opførelsen af en ny forskningsenhed under Steno Diabetes Center Sjælland og flere lokaler til de lægestuderende på kandidatuddannelsen i medicin på Sjællands Universitetshospital i Køge.

- Vi skal forske i diabetes og følgesygdomme til glæde for patienterne, og så håber vi, at fremtidens forskere kan findes blandt de studerende på vores lægeuddannelse. Det giver en god kobling mellem forskning, uddannelse og patientbehandling, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Ansøgningerne til det nye Region Sjælland-spor på lægeuddannelsen i samarbejde med Københavns Universitet er så mange, at Region Sjælland nu gør klar til en mulig fordobling af antallet af studerende – og det kræver mere plads.

- Lægeuddannelsen er en succes og en vigtig indsats for at sikre fremtidens lægedækning i Region Sjælland. Derfor ønsker vi, at endnu flere fremover vil kunne læse medicin i vores region. Nu styrker vi både faciliteterne til en mulig udvidelse af uddannelsen og regionens forskning på én gang, siger Heino Knudsen.

Region Sjælland finansierer de fysiske rammer for uddannelsen af op til 300 lægestuderende, mens forskningsenheden finansieres af Novo Nordisk Fonden. Pengene fra fonden er en del af de 835,4 millioner kroner, som Novo Nordisk Fonden gav i 2018 til at styrke regionens diabetesindsats over en 10 årig periode.

Løft for hele regionen

Den kommende forskningsenhed på Sjællands Universitetshospital i Køge vil sammen med resten af Steno Diabetes Center Sjælland, der er på alle regionens sygehuse, give et løft til regionens cirka 45.000 personer med diabetes med en øget fokuseret forskningsindsats og et bedre og bredere behandlingstilbud.

- Det nye byggeri placeres i forlængelse af den allerede opførte vidensbygning på Sjællands Universitetshospital. Det giver en optimal sammenhæng med de øvrige uddannelses- og forskningsaktiviteter, som sammen med behandlingen af patienterne udgør fundamentet i universitetshospitalet, siger Helle Gaub, projektdirektør for byggeriet.

Den kommende bygning bygges i fem plan med fælles indgang. Steno Diabetes Center placeres i de to nederste etager, mens lægeuddannelsen vil være på de tre øverste etager.

Fakta

  • Samlet opføres der cirka 4.500 kvadratmeter brutto fordelt på fem etager
  • Endelig kontrakt forventes indgået juni 2021

Nøgleord

Kontakter

Heino Knudsen, regionsrådsformand, 51 14 54 96
Helle Gaub, projektdirektør for byggeriet, 24 96 97 34

Links

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum