Dacapo Records

Nyt album: Niels Rønsholdts prisvindende cellokoncert 'Country'

Del

Den 19. november udkommer førsteindspilningen af Niels Rønsholdts prisvindende 'Country', skrevet til og indspillet af cellist Jakob Kullberg.

Den ensomme cowboy sidder ved lejrbålet på prærien. Med sænket blik holder han sin guitar i hånden. På læberne har han melankolske ballader med titler som We Don't Ride the Same Horse, Man of Honor og Gone Like a Turkey Through the Corn

Med cellokoncerten Country, skrevet for syngende cellist og kammerorkester, udforsker og citerer komponisten Niels Rønsholdt (f. 1978) den amerikanske countrymusik med alle dens stereotyper. Resultatet er et særdeles udtryksfuldt værk bestående af 18 sange, med en helt særligt røndsholdtsk signatur.

I Country hedder singer-songwriteren Jakob Kullberg og vi hører i værket hans helt ekstraordinære evne til at spille på celloen alla chitarra – som en guitar – samt hans fine sangstemme, når han synger værkets balladelignende sange.

Genreeksperimenter

Musikken i Country svinger frem og tilbage mellem pop- og folkemusiklignende elementer, den romantiske symfoniske orkestermusik og materiale der lyder mere som et filmsoundtrack. 

Når man som lytter begynder at finde sig til rette i et genkendeligt musikalsk udtryk, skifter musikken karakter. En gådefuld samplerstemme træder ind, en simpel melodi brydes op og gentages i en endeløs sløjfe, og den intime countrysang bliver et øjeblik senere til et symfonisk virvar.

Anerkendt solist i prisvindende værk

Niels Rønsholdt modtog tidligere i år Carl Prisen 2021 for Country

Albummet er indspillet af cellisten og multitalentet Jakob Kullberg, der er anerkendt for sin evigt udforskende tilgang til rollen som den klassiske cellist samt sine opførelser af cellokoncerter fra det 20. og 21. århundrede. Jakob Kullberg blev i 2021 nomineret til Nordisk Råds Musikpris.

Orkiestra Muzyki Nowej er en polsk ny musik-sinfonietta, ledet af dirigenten Szymon Bywalec. På albummet medvirker desuden sangerinde Annekei (Anne Kraglund).

Udkommer den 12. november 2021

Jakob Kullberg, cello
Annekei, vocals
Orkiestra Muzyki Nowej
Szymon Bywalec, conductor

Liner notes: Leonie Reineke
64 minutter

CD: 8.226713

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Niels Rønsholdt: Country (album trailer)

Kontakter

Billeder

Download
Niels Rønsholdt © Kåre Viemose
Niels Rønsholdt © Kåre Viemose
Download
Jakob Kullberg © Søren Rønholt
Jakob Kullberg © Søren Rønholt
Download

Links

Information om Dacapo Records

Dacapo Records
Dacapo Records
Worsaasvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

https://dacapo-records.dk/da

Dacapo Records er Danmarks nationale pladeselskab for klassisk og ny musik.

Siden 1989 har vi udgivet mere end 600 CD’er, DVD'er og rent digitale udgivelser, primært med musik af danske komponister. Vores katalog spænder lige fra de tidligste barokværker af komponister som Dietrich Buxtehude til den yngste nyskrevne musik i dag.

Dacapo Records går helhjertet op i at understøtte dansk musikliv. Ikke blot ved at udgive musik, der ellers ikke ville kunne vinde udbredelse på almindelige markedsvilkår. Men også ved at promovere danske komponister i udlandet.

Det kræver, at vi lever op til de højeste internationale standarder, og derfor sætter vi en ære i kvaliteten af vores udgivelser. Det er grunden til, at vi samarbejder med de bedste danske og nordiske kunstnere såvel som internationale topensembler som Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne, Lapland Kammerorkester og Kronos Kvartetten.

Følg pressemeddelelser fra Dacapo Records

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dacapo Records

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum