World Animal Protection Danmark

NyhedsAlert: I dag afliver minkbranchen sig selv

Del

De seneste tal fra Fødevarestyrelsen, indhentet af World Animal Protection torsdag, afslører, at kun én procent af landets minkavlere, har lyst til at fortsætte med deres erhverv.

Når der i dag, d. 1. april 2022, er deadline for ansøgninger om erstatning for de tvangslukkede minkfarme, smider landets minkavlere håndklædet i ringen, og afliver deres eget erhverv.
99 procent har valgt at nedlægge deres minkfarm permanent.

Tallene torsdag eftermiddag viser, at kun 13 minkavlere på det tidspunkt havde søgt om mulighed for at fortsætte (den såkaldte dvaleordning), mens 1221 avlere hellere vil tage erstatningen for at lukke og slukke.

“Vi kan nu konstatere, at den danske minkbranche de facto har nedlagt sig selv,” siger Esben Sloth, kampagnechef i World Animal Protection:

Allerede i sidste uge vidste minkavlernes formand, Tage Pedersen, hvor det bar hen, da han i et fødseldagsportræt i Kristeligt dagblad  konkluderede, at mink-branchen aldrig kommer op at stå, hvis kun ganske få ønsker at fortsætte.

‘Det er ligegyldigt, om det er 5 eller 20 minkfarme, der starter, det får man ikke et erhverv ud af’, var den tidligere mink-barons egne ord.

”Det vil være absurd og ulogisk, at hensynet til ganske få minkavlere skulle stå over hensynet til hundredetusindvis af mink, der vil komme til at lide hvert år under dybt kritisable dyrevelfærdsforhold.
Og da der nu ikke længere er et hensyn, at tage til minkavlerne og deres erhverv, er der ikke noget, der forhindrer, at politikerne kommer med et permanent forbud mod et erhverv, der både er skadeligt for dyrenes velfærd, men også dårligt for Danmarks miljø, klima og natur", siger Esben Sloth, World Animal Protection.Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Minkhold er både skadelig for dyrenes velfærd, men også for Danmarks natur, klima og miljø, siger Esben Sloth fra World Animal Protection.
Minkhold er både skadelig for dyrenes velfærd, men også for Danmarks natur, klima og miljø, siger Esben Sloth fra World Animal Protection.
Download

Information om World Animal Protection Danmark

World Animal Protection Danmark
World Animal Protection Danmark
Amagertorv 29, 2.
1160 København K

https://www.worldanimalprotection.dk/

Om World Animal Protection:

Den globale dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protection International opererer i mere end 50 lande ud fra 14 afdelinger i blandt andet USA, Kina, Canada, Brasilien, Thailand, Holland, England og Australien.
Organisationen har status som højeste rådgiver for FN og rådgiver for Europarådet.

Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum