Nyhed: De første ’åbne’ Klimaskove med CO2 ejerskab indvies dette forår

I dette forår kan danske virksomheder, fonde mfl. være med til at få plantet de første 2 ”åbne Klimaskove” der plantes på private lodsejeres jorde i henholdsvis Christiansfeld og Nyrup på Sjælland. Klimaskovene bliver til ved forskellige bidragyderes donation af deres ønskede antal træer til de nye Klimaskove. Klimaskoven i Nyrup indvies med træplantning og fejring lørdag d. 21/5 kl. 11 – 12.30.
Flere virksomheder vælger at få CO2 ejerskab når de planter deres egen Klimaskov. Dette er muligt, da mange private lodsejere gerne ligger jord til plantning af nye Klimaskove. Arealerne varierer fra 1,5 hektar og op til den størrelse skov virksomhederne synes matcher deres CO2 reducerende ønske eller via en løbende udbygning.
Nye Klimaskove giver virksomheder mulighed for CO2 ejerskab
Virksomheder får retten til CO2 optaget af deres donerede træer ved plantning af Klimaskov på private lodsejeres jorde. Målet med Klimaskoveneer at yde et attraktivt tilskud til private lodsejeres etablering af nye Klimaskove, samtidig med at gøre det muligt for virksomheder at eje den CO2 de donerede træer optager. Klimaskov er et alternativ til opkøb af CO2 kvoter, hvor virksomhederne – i aktiv handling – gør noget der beviseligt gør en forskel i vores fælles kamp mod klimaforandringerne. Samtidigt skabes nye levesteder til dyr, planter, vores vandmiljø forbedres og hvor det er muligt fremmes beskyttelse af lokale drikkevandsressourcer.
Hvad er en Klimaskov?
Klimaskov er en skov, hvor der er fokus på plantning af træarter der binder ekstra meget CO2. 1 hektar ny Klimaskov binder 1400-1500 Tons CO2 i løbet af 100 år. Hvert plantet træ til kr. 22,- binder i gennemsnit 350-375 kilo CO2 pr. træ i løbet af 100 år. Pr. hektar plantes 4000 træer.
Hvordan sikres klimaeffekten:
Der indgås en kontrakt med den enkelte lodsejer, hvor denne frasiger sig retten til at disponere over den CO2 som træerne er med til at binde. Kontrakten sikrer desuden, at:
- Klimaskoven får fredsskovstatus og skal drives bæredygtigt i henhold til skovlovens principper.
- Lodsejeren er forpligtet til at hegne for maksimal beskyttelse.
- Der radrenses de første 2 år af skovens levetid for optimale vækstbetingelser.
- Lodsejeren skal tegne forsikring mod brand.
- Ejerskabet af CO2’en er uopsigelig i hele virksomhedens levetid.
Virksomhederne kan vælge:
- At donere træer til en del af en Klimaskov
- At donere træer til en hel Klimaskov
Klimaskovene projekteres og etableres i samarbejde med Naturplant der har mange års erfaring med at hjælpe private lodsejere med at realisere deres skov ønsker.
Firmaer kobler typisk trædonation på deres ydelser ved at donere fx: x kr. / x træer pr. kunde, solgte produkt, medarbejder, udstedt faktura, kvartal, udledte tons CO2, for grundvandet eller andet - alt afhængig af, hvad der passer bedst i firmaets sammenhæng.
Nøgleord
Kontakter
Kim NielsenCEO
Tlf:31 13 01 03kim@growingtrees.dkLars Heiselberg Vang JensenFormand
Tlf:40 15 35 94lars@growingtrees.dkBilleder

Links
Information om Growing Trees Network
Om Growing Trees Network
Growing Trees Network har siden 2012 via koncept Folkeskoven.dk arbejdet for, at danskerne kan plante mere skov for klimaet, bevarelse af rent drikkevand og nye levesteder for dyr og planter på offentlige og private jorde i DK. Pt. er plantet 100 Folkeskove i Danmark, og Growing Trees Network arbejder også for rejsning af skove i udlandet, hvor træplantningen ydermere bistår lokalbefolkningens livsbetingelser.
De nye klimaskove hjælper til at optage store mængder CO2 samtidigt skabes nye levesteder til dyr, planter, vores vandmiljø forbedres og hvor det er muligt fremmes beskyttelse af lokale drikkevandsressourcer.
Følg pressemeddelelser fra Growing Trees Network
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Growing Trees Network
Elever fra Det Blå Gymnasium og Varde Gymnasium samler penge ind til skovrejsning i Outrup.1.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Elever fra Det Blå Gymnasium og Varde Gymnasium har med stor succes samlet penge ind til skovrejsning i Outrup med biodiversitets fremme som fokus… på jord hos de private lodsejere Gert og Pia Linnau. Gennem to forskellige grønne initiativer på deres skoler, har de haft fokus på klima, skovrejsning og Biodiversitet. Den 7. maj skal eleverne håndplante træerne i Biodiversitetsskoven i Outrup, og deltage i en fejring af deres flotte indsamlinger.
Private virksomheder kan få Danmark til at gro – danskejet burgerkæde planter 500.000 træer16.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Partnerskaber mellem virksomheder og civilsamfund kan styrke klimaindsatsen, beskytte drikkevand, skabe mere natur og bidrage direkte til Danmarks nationale mål om mere skov.
Privat lodsejer planter 18.000 træer ved Jelling10.4.2025 13:14:37 CEST | Pressemeddelelse
Virksomheden Holmris B8 har sammen med Growing Trees Network indgået et samarbejde om skovrejsning på 4,5 ha tidligere landbrugsjord. Ved en festlig indvielse d. 24.04. kl. 14.00 vil ansatte hos virksomheden Holmris B8 samt fremmødte fra lokalområdet hjælpe med at plante de sidste træer på Lars Pedersens jord. Alle er velkomne! Som en mulig aktivitet på Danmarks nationale klimahandledag.
Snart slår Skamby Troldeskov rødder9.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag d. 8. maj sættes de første træer i jorden, når Nordfyns Kommune og skovrejsnings NGO’en Growing Trees Network inviterer til plantedag og indvielse af den nye Skamby Troldeskov.
Rewilding med vild kakao? … måske en nøgle til at redde og genetablere dele af regnskoven.10.1.2025 08:20:50 CET | Pressemeddelelse
Crowdfunding-projekt støtter genetablering af regnskoven og forbedrer livskvaliteten for Takana-folket i Bolivia. Vilde kakaotræer plantes og andre træarter sås for at skabe en løbende indtægtskilde og incitament til en bæredygtig fremtid for området.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum