Gjensidige Forsikring

Nye tal: Enorm mængde ulovligt fyrværkeri beslaglagt i tolden

Del

De seneste år er der næsten sket en fordobling i mængden af ulovligt fyrværkeri, der er blevet beslaglagt i tolden. Samtidig tegner 2021 til at blive et negativt rekordår. Det viser nye tal, som Toldstyrelsen har udleveret til Gjensidige.

Om få uger starter årets sæson for fyrværkeri, når det den 15. december igen bliver tilladt for danskere at købe de batterier, raketter og bomberør, der skal bruges til at skyde det nye år ind. 

Men på trods af de meget klare regler omkring perioden for køb og salg samt brug af fyrværkeri i Danmark, så er der alene i årets første otte måneder blevet beslaglagt 428 kilo ulovligt fyrværkeri, der blevet forsøgt smuglet ind i landet. 

Det viser helt nye tal fra Toldstyrelsen, som Gjensidige har fået udleveret. 

I hele 2020 blev der beslaglagt 604 kilo ulovligt fyrværkeri, hvilket var næsten en fordobling i forhold til året forinden, og dermed er der risiko for, at 2021 fortsætter den negative tendens.

Samtidig står det også klart, at stort set alle fund af ulovligt fyrværkeri i modsætning til tidligere sker i forbindelse med pakkeforsendelser, og ifølge skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild, gør det kun det samlede billede endnu mere alvorligt. 

”Man bringer ikke kun sig selv i potentiel fare ved at købe fyrværkeri uden produktsikkerhed fra udlandet, det udsætter også en masse andre for en risiko, når det bliver sendt som helt almindelig pakkepost,” siger Henrik Sagild, der også peger på risikoen for børn og unge i forbindelse med den ulovlige handel over nettet. 

”Børn og unge fylder alt for meget i ulykker med fyrværkeri, og når ulovligt og usikkert fyrværkeri kommer ind i landet, er der en stor risiko for, de kommer i kontakt med det, hvilket kan få meget alvorlige konsekvenser for den enkelte. For hvis man køber ulovligt fyrværkeri, kan man nemlig ikke være sikker på, at det lever op til gældende sikkerhedsgodkendelser,” siger Henrik Sagild. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2020, mens forvaltningskapitalen udgjorde 118 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum