Næstved Kommune

Nye svømmefaciliteter: Op mod 60 mio. kr. skal findes i budgetforlig 2021

Del

Partierne Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og et flertal i Venstre har indgået en hensigtserklæring om at finde op mod 60 mio. kr. ekstra i budgetforlig 2021 til nye svømmefaciliteter i Næstved.

Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og et flertal i Venstre er enige om, at det er vigtigt for Næstved Kommune at kunne tilbyde borgere og gæster attraktive og moderne svømmefaciliteter, der rummer både plads til eliteidræt, breddeidræt, motion, wellness samt familieaktiviteter, leg og morskab. Partierne har derfor indgået en hensigtserklæring om at finde op mod 60 millioner kroner i det kommende budgetforlig for 2021. Det gør de med henblik på at udvide det nuværende svømmehalsprojekt, som er indstillet af byggeudvalget og kulturudvalget, hvor de 8 x 25 meter baner bliver erstattet med 8 x 50 meter baner.

Partierne ønsker, at den nye svømmehal er et fremtidssikret tilbud til borgerne i Næstved mange år frem, og derfor er det afgørende at afsætte det nødvendige beløb til at bygge tidssvarende og med fokus på rette indhold. Der skal desuden sikres, at der senere vil være mulighed for at supplere anlægget med andre idrætsaktiviteter.

- Jeg er meget glad for, at så mange i byrådet er indstillet på at finde pengene i de kommende budgetforhandlinger, og at der er så stor velvilje omkring det. Med denne løsning tilgodeser vi alle borgere i Næstved Kommune. Vi sikrer en udvidet åbningstid til den brede befolkning, og der vil også være plads til eliten. Så jeg er meget glad for, at vi har landet denne her aftale, og dermed har fremtidssikret svømmefaciliteterne i Næstved, lyder det fra Linda Frederiksen, formand i Kultur- og Demokratiudvalget samt Byggeudvalget.

Henset til investeringens og forhøjelsens størrelse, skal byggeudvalget revurdere og korrigere i det kommende byggeprogram, de muligheder og anvendelser, som det nye beløb giver med henblik på at imødekomme så mange brugere og brugergrupper som muligt.

De nye svømmefaciliteter i Næstved forventes at stå færdige i anden halvdel af 2023.

Kontakter

Linda Frederiksen, formand for Kultur- og Demokratiudvalget og Byggeudvalget, tlf. 2024 8578, mail: lifre@naestved.dk

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Præmiering af årets prisværdige arkitektur2.10.2020 13:34:45 CESTPressemeddelelse

Også i år blev det Arkitekturens Dag i Næstved. Dette blev markeret med udpegningen af tre nye modtagere af Næstved Kommunes Præmiering af God Arkitektur. Den ene pris, Arkitekturprisen, hylder et nænsomt placeret rækkehus centralt placeret i Næstved, mens de to andre priser, Bevaringsprisen Næstved Kommune og Bevaringsprisen Næstved By, fremhæver hhv. smedens hengemte perle i kanten af Næstelsø og en række autentiske fiskerskure ved bredden af Suså i Appenæs. Modsat de to seneste år skete overrækkelsen denne gang hos modtagerne, da det grundet COVID-19 i år ikke var muligt at mødes til en festligholdelse på Rønnebæksholm, hvilket der ellers har været tradition for.

Næstved er med i fælles udviklingsplan for turisme på Sjælland og øerne31.8.2020 14:46:06 CESTPressemeddelelse

I dag er en fælles udviklingsplan for Sjælland og øerne blevet offentliggjort. Næstved Kommune er en af de aktive parter i udviklingsarbejdet, som skal trække flere turister til Sjælland og øerne. Ambitionen er at øge turismeomsætningen med 2 mia. kr. frem mod 2025. Præsentationen fandt sted i de helt nye rammer på Holmegaard Værk, som netop er en stor turistdestination i Næstved Kommune.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum