Nye medlemmer til Madkulturens bestyrelse

Mange af de store udfordringer, vi som samfund står overfor i dag – klimaforandringer, livsstilssygdomme, ensomhed mv. – kalder på nye svar. Her vil madkultur og -vaner spille en stor rolle for, hvordan vi som samfund kan skabe de nødvendige forandringer. Derfor opruster Madkulturen, en selvejende forandringsorganisation under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, nu sin bestyrelse.
Nye medlemmer i bestyrelsen er:
- Signe Wenneberg (f. 1968). Uddannet i retorik og kulturformidling. Journalist, forfatter, ginproducent og foredragsholder med en solid baggrund fra en række bestyrelser, stillinger og fortalerposter. Beskæftiger sig med bæredygtighed i alle aspekter.
- Ghita Parry (f. 1960). Uddannet økonoma. Formand i Kost & Ernæringsforbundet siden 2004. Fra 1998 til 2004 næstformand i forbundet. Sidder i en lang række udvalg og bestyrelser inden for sundhed, fødevarer og fagbevægelsen.
- Helle Müller Petersen (f. 1968). Uddannet i økonomi med en master i økonomi og Business Administration. Landedirektør i Arla Danmark. Har før dette arbejdet 25 år i Carlsberg Group som bl.a. CEO og Vice President i blandt andet Asien og Kroatien.
Klima og bæredygtighed i fokus
Fødevareminister Rasmus Prehn glæder sig over indtrædelsen af de nye bestyrelsesmedlemmer, der kan være med til at sætte madkultur og hverdagsmaden på dagsordenen:
”Det er min mission at få så mange som muligt til at tage stilling deres egne måltider. Madkulturen har i ti år været med til at skabe viden og konkrete løsninger i samarbejde med vigtige partnere, og organisationen spiller en stor rolle, når det handler om at få danskerne til at overveje deres kostvaner til gavn for vores sundhed og for klimaet,” siger fødevareminister Rasmus Prehn.
”Det har været en prioritet for mig at udpege bestyrelsesmedlemmer med solide kompetencer inden for klima og bæredygtighed, som kan nå ud til den brede befolkning. Med en stærk bestyrelse står Madkulturen nu godt rustet til også at skabe synlige resultater i de kommende ti år,” siger Rasmus Prehn.
Inspiration gennem håndgribelige, involverende madaktiviteter
Madkulturen har fra 2011-2021 blandt andet uddannet over 2.300 lærere, pædagoger og frivillige og derigennem involveret 110.000 børn og unge i at lave mad – fx i forbindelse med Foodjam på Roskilde Festival, Efterskolernes Køkkentjans og DM i Madkundskab. Madkulturen har også arbejdet målrettet med mange partnere om at sætte bæredygtig mad på dagsordenen og produceret unik viden om danskernes hverdagsmad.
”Madkulturen er sat i verden for at holde hånden under dansk madkultur. Jeg er rigtig stolt af de resultater, vi har nået til dato. Her vil jeg gerne kvittere for den store indsats, de nuværende medlemmer i bestyrelsen hidtil har ydet. Men det står klart, at der stadig ligger et stort stykke arbejde foran os. Jeg glæder mig derfor over at kunne supplere de stærke kræfter i Madkulturens bestyrelse med tre kompetente profiler, så vi i fællesskab kan løfte arbejdet med at sætte bedre mad for alle på dagsordenen,” siger Fie Hansen-Hoeck, formand for Madkulturens bestyrelse.
De sidder i Madkulturens bestyrelse
- Fie Hansen-Hoeck, formand. Producters og Fooducer, direktør og ejer
- Anthony Aconis. Fireball, direktør.
- Carsten Kjær Joensen. Erhvervsministeriet, kontorchef.
- Charlotte Bach Thomassen. DGI, Landsformand
- Charlotte Rønhoff. Rådet for Børns Læring, formand.
- Leif Wilson Laustsen. Danske Slagtermestre og FødevareDanmark, formand.
- Lisbeth Dalgaard. Dalgaard Supermarked Hørsholm, ejer, og Dansk Arbejdsgiverforening, formand.
- Paolo Drostby. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, kontorchef.
- Susanne Hovmand-Simonsen. Ejer, landbruget Knuthenlund.
- Trine Hahnemann. Hahnemanns Køkken, ejer, kogebogsforfatter mv.
Nøgleord
Kontakter
Fødevareministeriets pressetelefon
Ved spørgsmål til fødevareministeren
Minna WrightPresse- & kommunikationsansvarlig
Ved spørgsmål til Madkulturen
Billeder
Links
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Vi arbejder på at styrke madkulturen i Danmark gennem almennyttige og kommercielle projekter.
Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Festdag for børns maddannelse: Østervangskolen blev danmarksmestre i madkundskab30.4.2025 17:14:38 CEST | Pressemeddelelse
200 børn fra hele landet demonstrerede i dag deres kartoffelkompetencer ved DM i Madkundskab 2025. En vigtig brik i børns maddannelse, ifølge Madkulturens direktør Judith Kyst.
Dansk frugt og grønt er under voldsomt pres – stærke kræfter går sammen for at vende udviklingen11.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ni ud af ti forbrugere mener, det er vigtigt, at vi har alsidig produktion af frugt og grønt i Danmark. Alligevel er kun en fjerdedel af vores grøntsager danske, og udfordringerne hober sig op for de hårdt pressede producenter. Derfor går 31 aktører fra hele værdikæden nu sammen for at få mere dansk frugt og grønt på tallerkenen.
Banebrydende treårig indsats skal inspirere mere end en halv million børnefamilier til grønnere og sundere mad6.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Børnefamilier landet over får nu en stor tilskyndelse til at ændre madvaner med udgangspunkt i De officielle Kostråd. Gennem tre år vil børnefamilier i hele landet møde grøn inspiration flere forskellige steder i hverdagen – fra det lokale supermarked og kantinen til idrætsklubben og madkundskabslokalet. DR vil parallelt sætte fokus på madkulturen i Danmark, både nu og i fremtiden.
Mere mobil og mindre bordskik - det fælles måltid er under forandring25.11.2024 11:36:05 CET | Pressemeddelelse
Mobiltelefonen tager i stor stil plads ved middagsbordet, og vi byder gerne gæster på takeaway i sofaen. Men selvom udviklingen går mod mere uformelle rammer, har måltidet stadig en samlende kraft, viser en ny undersøgelse fra Madkulturen
Børnefamilier får hjælp til flere grønne hverdagsmåltider6.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mange forældre vil gerne spise flere grøntsager og bælgfrugter derhjemme, men vanerne spænder ben i en travl hverdag. Nu indgår Madkulturen og Netto et samarbejde for at give familierne en håndsrækning til grønnere madlavning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum