Erhvervshus Midtjylland

Nye livestreams skal hjælpe hårdtprøvede erhverv med at finde kunder på nettet

Del

Over 300 ejere har kigget med i løbet af de første døgn: Nu lanceres et dagligt webinarformat, der skal give de hårdtprøvede butikker, oplevelses- og servicevirksomheder et digitalt skub fremad

Coronakrisen har rystet langt de fleste virksomheder i deres grundvold. Specielt tre brancher står med absolut færrest kort tilbage på hænderne. Det er detail-, service- og oplevelsesbranchen. Samtidig har krisen betydet, at folk ændrer forbrugeradfærd og specielt onlineforbrugeradfærd. Coronakrisen har utvivlsomt rystet langt de fleste virksomheder, men i kølvandet er der også opstået muligheder og nye forretningsmuligheder for dem, der er hurtige og kan omstille sig. Dem skal vi have flere af.  

“Dit digitale butiksvindue” en ny webinar-serie

Torsdag d. 16. april lancerede Erhvervshus Midtjylland i samarbejde med Google Succes Online og Dansk Erhverv en ny webinar-serie om e-handel, sociale medier, nyhedsbreve og online markedsføring. Første afsnit “den gode hjemmeside” har inden for de første døgn rundet 300 visninger. Webinar-serien kører med daglig frekvens på alle hverdage mellem kl. 9-10 og dykker ned i enkle trin til e-handel, sociale medier, nyhedsbreve, markedsføring og meget mere.

Målsætningen er, at gøre noget godt for de hårdtprøvede detail- og oplevelsesvirksomheder, der grundet COVID-19 har oplevet massive udfordringer med manglende afsætning af varer og indtjening.

“De små butikker, restauranter og servicevirksomheder står i en historisk svær situation. Heldigvis er der nogle lyspunkter at spore. I Danmark har vi nogle af verdens mest digitale forbrugere, og lige nu genopfinder nogle virksomheder sig selv og finder nye måder at drive forretning på. Lige fra fitnessinstruktøren til lokale e-handelsplatforme. Det er konkrete eksempler, som fremkalder håb i en svær tid, men vi har alle stadig et stykke arbejde foran os. Derfor ønsker vi at give de hårdtprøvede detail- og servicevirksomheder et digitalt skub fremad. Det er bevist, at man med få, enkle værktøjer kan gøre en stor forskel” siger Malou Aamund, Direktør Google Danmark

Virksomheder ser og chatter med over de næste 3 uger

Initiativtagerne bag stiller store krav til, at indholdet skal være let, forståeligt og nemt at anvende nu og her for virksomhederne. Derfor vil der i løbet af “dit digitale butiksvindue” være spændende case-virksomheder, specialister og mange andre fagpersoner, der gratis deler ud af tips, tricks og let fremkommelige værktøjer. Det hele kan følges live direkte fra hjemmekontoret eller arbejdspladsen. Indsatsen evalueres nøje med mulighed for forlængelse.

”Vi er i Erhvervshus Midtjylland glade for initiativet. Virksomhedernes situation har ændret sig på meget kort tid - og med disse webinarer, kan vi give de små butikker, restauranter og servicevirksomheder en kærkommen inspiration, tips og tricks, som kan bruges i dagligdagen umiddelbart efter at webinaret er sluttet på skærmen. Det betyder, at viden kan bruges med det samme og komme virksomhederne hurtigt til gavn” siger Erik Krarup, direktør i Erhvervshus Midtjylland

Seere/deltagerne kan løbende under webinaret stille spørgsmål til eksperter og cases direkte, og alle uanset geografi kan deltage.

Det hele foregår LIVE på YouTube i hverdagene mellem klokken kl. 9-10 fra d. 16. april til og med torsdag d. 7. maj.

Fakta:

  • 3 ud af 4 i detail oplever i gns. en omsætningsnedgang på 39 %
  • 98% i oplevelsessektoren oplever omsætningsnedgang
    (Dansk Erhverv: Økonomiske konsekvenser af Coronapandemien, 2020)
  • 4 ud af 10 netbutikker melder om fremgang i salget på mindst 25 %
    (FDIH: NYESTE CORONA-TAL: FORBRUGERNE FLYTTER FORBRUGET ONLINE, 2020)

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N

http://www.erhvervshusmidtjylland.dk

I Erhvervshus Midtjylland hjælper vi iværksættere i gang og virksomheder med at udvikle sig. Det gør vi ved at få sat struktur på deres muligheder og fremtid. Vi yder specialiseret erhvervsservice i forbindelse med opstart, udvikling og konsolidering.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Omfattende og faktabaseret temperaturmåling fremlægger det midtjyske erhvervslivs styrker og svagheder såvel som muligheder og udfordringer25.9.2020 07:43:54 CESTPressemeddelelse

’Erhvervsudvikling - Strategi, styrker og statistik’ - det er overskriften på de 19 rapporter som Erhvervshus Midtjylland netop har udgivet; det er første udgave af kommunerapporter om erhvervsudvikling i Midtjylland. Rapporterne har til formål at danne et solidt grundlag for kommunernes og erhvervshusets fælles indsats i forhold til at arbejde med lokale og regionale styrkepositioner og drivkræfter for vækst.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum