Guldborgsund Kommune

Nye initiativer på Sydfalster sætter gang i udviklingen

Del

Projektet Destination Sydfalster sætter frem mod foråret 2023 gang i en række nye initiativer med puljen ”Små hurtige successer” og arbejder med Sydfalster som en samlet destination. Der er allerede søsat flere initiativer, som skal forbedre området for både turister og borgere – og endnu flere projekter er velkomne.

Gedser Fyr på Sydfalster. Foto: Ingrid Riis
Gedser Fyr på Sydfalster. Foto: Ingrid Riis

Siden sommeren 2021 har det været muligt at indsende ønsker og ideer til, hvordan oplevelsen for turister og borgere kan forbedres på Sydfalster. Der er allerede kommet gode ideer, og flere af dem er sat i gang. Styregruppen for projektet på Sydfalster har således tildelt penge til følgende initiativer:

  • Foreningen ’Drift af Gedser Forsøgsmølle’ til trykning af en engelsk udgave af bogen: "Drift af Gedser Forsøgsmølle - 2021", som kan erhverves gratis hos Brugsen i Gedser, Museet Lolland-Falster i Nykøbing F. samt naturligvis af besøgende, der ankommer til arealet for Gedser Forsøgsmølle.

  • Opsætning af skiltning ved gennemkørsel på torvet på Marielyst.

  • Indkøb af 12 nye hvide liggestole med Gedser trykt på, der vil blive placeret følgende 3 steder: 4 ved Sydspidsen i tilknytning til Marinestationen, 4 ved Lystbådehavnen, og 4 nær Gedser Røgeri.

  • Opsætning af 4 skraldespande langs vejen mellem Oldfruen og rundkørslen samt 6 skraldestativer på Marielyst Strandvej.

  • Opsætning af 4-6 ”blomsterkummer” som chikaner samt opstregning af eksisterende chikaner på strækningen mellem Oldfruen og rundkørslen på Marielyst Strandvej.

Formand for styregruppen Peter Bring-Larsen er glad for, at disse initiativer kan sættes i gang og håber, at der kommer endnu flere initiativer, som vil gavne turister og borgere på lang sigt.

"Det er et spændende arbejde vi har i gang på Sydfalster. Jeg glæder mig over, at vi i styregruppen både kan se på de store linjer og planer, og i samarbejde med borgere og foreninger via mindre investeringer kan løfte den oplevelse man har, når man bor eller færdes i lokalområdet omkring Sydfalster,” udtaler Peter Bring-Larsen. 

Flere midler i puljen

Projektet kører frem til 2023, og det er stadig muligt at søge støtte. Det er dog vigtigt, at ansøgeren ønsker at gå aktivt ind i projektet og tage ejerskab for evt. vedligehold eller udvikling i dialog med Guldborgsund kommune.

Der er stadig penge i puljen, og foreninger, borgere, virksomheder eller interessegrupper opfordres til at sende ideer og projekter under overskriften ”Små Hurtige Succeser” til Borger&Branding@guldborgsund.dk. 

Kontakter

Projektleder

Stine K Villadsen
2518 0327
skvi@guldborgsund.dk

Billeder

Gedser Fyr på Sydfalster. Foto: Ingrid Riis
Gedser Fyr på Sydfalster. Foto: Ingrid Riis
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum