Vækstfonden

Nye hjælpepakker til erhvervslivet: Vækstfonden får yderligere kapital til at sikre genstart i hele Danmark

Del

Regeringen og et stort flertal af Folketingets partier har sendt vigtig genstartskapital ud til det danske erhvervsliv for at fremme dansk eksport. En del af kapitalen forvaltes af Vækstfonden og skal sikre risikovillig finansiering til SMV’er, grøn vækst og projekter inden for turisme. ”Vores vigtigste opgave er at få pengene ud at arbejde hos de virksomheder, der er ramt af coronakrisen,” siger adm. direktør i Vækstfonden Rolf Kjærgaard.

Ny aftale mellem Regeringen og en lang række af Folketingets partier sikrer en yderligere håndsrækning til danske virksomheder under coronakrisen. Foruden Socialdemokratiet er også Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet en del af aftalen. Målet er at genstarte dansk erhvervsliv – herunder eksporten, så virksomhederne kommer godt ud på den anden side af coronakrisen. Flere af initiativerne i aftalen skal forvaltes af Vækstfonden.

”Vi kender stadig ikke coronakrisens fulde omfang og konsekvenser. Lige nu er det yderst vigtigt, at vi strækker os langt med risikovillig kapital, så vi undgår at krisen bider sig fast, og at danske virksomheder må dreje nøglen om. Derfor er det rigtig stærkt af Regeringen og partierne bag aftalen, at de med hjælpepakkerne i dag giver endnu en håndsrækning til danske virksomheder. Jeg er stolt over og glad for, at Vækstfonden endnu engang spiller en nøglerolle i at sikre, at hele Danmark kommer bedst ud af krisen,” siger Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden og fortsætter: ”Vores vigtigste opgave er at få pengene ud at arbejde, hos de virksomheder, der er ramt af coronakrisen.”

Vækstfonden skal løfte tre særskilte initiativer i den nye aftale:

Der afsættes 15 mio. kr. i statsligt bidrag til en projektmodningsfond. Projektmodningsfonden skal bidrage til at konkrete investeringsprojekter, der kan styrke overnatningskapaciteten i kyst- og naturturismen, udvikles og modnes. Projekterne skal være økonomisk bæredygtige og udvikles med respekt for natur og dansk bygningskvalitet. Projektmodningsfonden skal medfinansieres af fx private fonde, og Vækstfonden skal indskyde kapital i fonden på vegne af den danske stat.

Der afsættes en særlig ramme til styrkelse af matchfinansieringsordningen i Vækstfonden målrettet grønne virksomheder. Ordningen skal matche privat finansiering af innovative grønne virksomheder med risikovillig, offentlig finansiering. Der afsættes 35 mio. kr. til en tabsramme i Vækstfonden. Samtidigt gives Vækstfonden adgang til en statsgaranteret lånefacilitet på 26 mio. kr. Dette matches som minimum 1:1 af private investorer og understøtter dermed tidlig, risikovillig finansiering til virksomhederne for mindst 122 mio. kr.

Der afsættes 35 mio. kr. til en øget tabsramme på kautioner til SVM’er i 2020, som skal skabe basis for finansiering på omkring 175 mio. kr. til virksomheder - herunder i eksporterhverv. Vækstkautioner er et eksisterende garantiprodukt for mindre finansieringer målrettet virksomheder, som ikke kan stille tilstrækkelige sikkerheder til at opnå fuld privat finansiering i finansieringsinstituttet.

Læs hele aftalen her

Andre tiltag i Vækstfonden
Under coronakrisen har Vækstfonden i flere omgang fået kapital til at understøtte store virksomheder, SMV’er og iværksættere. To garantiordninger til henholdsvis store virksomheder og SMV’er skal sikre bankfinansiering, hvor virksomheder kan få stillet garanti via Vækstfonden. Vækstfonden har også lanceret en række COVID-19-låneprodukter målrettet virksomheder, på forskellige stadier i deres udvikling. Læs mere om muligheder for COVID-19-finansiering her: https://vf.dk/covid-19/ 

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt:
Charlie Stjerneklar, Kommunikations- og pressechef i Vækstfonden / cst@vf.dk / + 45 81 77 73 87

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 9.200 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 33,8 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Genstartsfonden skal vise vej ud af krisen: Vækstfonden skal sikre soliditet til coronaramte erhverv25.11.2020 12:00:00 CETPressemeddelelse

Regeringen og en lang række af Folketingets partier er blevet enige om en aftale om Genstartsfonden, der skal sende kapital ud til virksomheder inden for sektorer, som er ramt af coronakrisen. Genstartsfonden skal styrke soliditeten i virksomheder i bl.a. turisme- og oplevelsesindustrien og små og mellemstore industrivirksomheder. Kapitalen er vigtig for, at sunde virksomheder fortsat kan foretage nødvendige investeringer. Vækstfonden tilføres 3 mia. kr. som en del af aftalen.

Nye hjælpepakker: Nu bliver det nemmere for coronaramte virksomheder at skaffe likviditet via Vækstfonden28.10.2020 16:10:23 CETPressemeddelelse

Regeringen og en lang række af Folketingets partier er blevet enige om en aftale, der skal sikre yderligere hjælp til danske virksomheder under coronakrisen. Krisen betyder, at mange virksomheder har svært ved at drive deres normale forretning, og derfor er det afgørende med en økonomisk håndsrækning. Vækstfonden spiller endnu engang en nøglerolle i initiativerne og kan nu stille garantier på 90 % til små og mellemstore virksomheder, ligesom COVID-19-matchingordningen udvides.

Agrointelli lukker investeringsrunde på 108 mio.kr.: Fremtidens landbrugsmarker skal passes af danske robotter15.10.2020 12:45:07 CESTPressemeddelelse

Agritech-virksomheden Agrointelli lukker runde på mere end 100 mio. kr. i lån og egenkapital. Kapitalen kommer fra Nordic Alpha Partners og Vækstfonden og skal bidrage til at skalere og ruste virksomheden til sit internationale gennembrud. Samtidigt er det Vækstfondens første direkte investering under Danmarks Grønne Fremtidsfond. Ambitionen er at skubbe landbrugssektoren i en grønnere retning.

Intelligent affaldshåndtering skal give grøn genlyd over hele verden: Nordsense henter investeringsrunde på 54 mio. kr.8.10.2020 15:00:00 CESTPressemeddelelse

Klimakrisen banker for alvor på vores dør, og verden kalder på nye, grønne teknologier og løsninger. En af dem er danske Nordsense, der med fuld fart er på vej ud på det globale marked. Med en ny investering i ryggen på 54 mio. kr. skal Vækstfonden og den amerikanske venturefond ACME understøtte virksomhedens internationale vækststrategi: Målet er at spare affaldssektoren for tusindvis af ton CO2 og samtidig bidrage til renere gader.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum