Vækstfonden

Nye hjælpepakker: Nu bliver det nemmere for coronaramte virksomheder at skaffe likviditet via Vækstfonden

Del

Regeringen og en lang række af Folketingets partier er blevet enige om en aftale, der skal sikre yderligere hjælp til danske virksomheder under coronakrisen. Krisen betyder, at mange virksomheder har svært ved at drive deres normale forretning, og derfor er det afgørende med en økonomisk håndsrækning. Vækstfonden spiller endnu engang en nøglerolle i initiativerne og kan nu stille garantier på 90 % til små og mellemstore virksomheder, ligesom COVID-19-matchingordningen udvides.

Coronakrisen betyder, at virksomheder over hele landet har svært ved at holde forretningen i gang og må se kunder og ordre forsvinde. Derfor har Regeringen og partierne bag aftalen sikret yderligere hjælp til at holde hånden under danske virksomheder.

Vækstfonden har siden coronakrisens tidlige begyndelse kunnet stille garanti for nye lån, driftskreditter og garantier til små og mellemstore virksomheder, der oplever eller forventer at opleve et omsætningstab som følge af krisen. Garantien dækker nu 90 pct., mod før 80 pct., af pengeinstituttets, leasingselskabets m.v. eventuelle tab. Den øgede garantistillelse giver således mulighed for, at endnu flere virksomheder kan få den nødvendige likviditet, de har behov for. I den nye aftale udvides også Vækstfondens matchingordning.

”Vi må desværre konstatere, at coronakrisen for alvor har bidt sig fast i det danske samfund. Med den nye aftale kan Vækstfonden være med til at sikre, at krisen i mindre grad bider sig alvorligt fast hos virksomhederne. Regeringen og partierne bag aftalen har endnu engang handlet hurtigt, så stor ros til for det arbejde,” siger Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden.

Den nye aftale kommer efter en række af hjælpepakker, som Regeringen og Folketinget har iværksat, siden coronakrisen ramte Danmark i midten af marts. Vækstfonden har spillet en afgørende rolle i de hjælpepakker - bl.a. at sikre vigtig likviditet til danske virksomheder via en række målrettede COVID-19-låneprodukter. Og med den nye aftale er Vækstfondens matchingordning også blevet udvidet. Her er aftalepartierne blevet enige om at udvide matchordningen med en ramme på 500 mio. kr., heraf en tabsramme på 165 mio. kr. samt en statsgaranteret lånefacilitet til Vækstfonden på 335 mio. kr. Ordningen henvender sig til de tidlige iværksættere, der kan få matchet deres investering fra en af Vækstfondens godkendte business angels.

”Vi har oplevet, at vores matchingprodukter har været vigtige værktøjer for både investorer og virksomheder, der har haft stort behov for risikovillig kapital under coronakrisen. Med den nye aftale får vi mulighed for at hjælpe endnu flere iværksættere og virksomheder i hele Danmark, så vi også kan stå stærkt som samfund efter coronakrisen,” siger Rolf Kjærgaard.

Foruden den forhøjede garantiprocent samt udvidede matchingordning har Regeringen og partierne bag aftalen også banet vejen for, at den kommende Genstartsfond muliggør, at Vækstfonden kan sikre kapital til virksomheder inden for oplevelses- og turismeindustrien.

Læs hele aftalen her

Bekendtgørelserne forventes at falde på plads inden længe, og de nye muligheder vil derefter være tilgængelige via Vækstfonden.

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt:
Kommunikations- og pressechef i Vækstfonden Charlie Stjerneklar/ cst@vf.dk / + 45 81 77 73 87

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 9.200 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 33,8 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

NIL Technology henter 200 mio. kr. i finansiering: Dansk nanoteknologi skal sælges til verdens største smartphone-brands24.2.2021 08:00:00 CETPressemeddelelse

NIL Technology er en dansk nanoteknologivirksomhed, der står foran et internationalt gennembrud. Ambitionen? Virksomhedens nanoteknologi vil være at finde i stort set alle de førende brands af smartphones inden for de næste par år. Med en finansiering på 200 mio. kr. i ryggen fra bl.a. Jolt Capital, Vækstfonden, NGP Capital og EIC Fund, sætter NIL Technology fart på det, der skal være et internationalt gennembrud af de helt store.

Humdakin: Ung iværksætter har skabt bæredygtigt rengøringseventyr17.2.2021 08:12:00 CETPressemeddelelse

Bæredygtige rengøringsmidler, som samtidig er effektive og giver en lækker duft, var en mangelvare i det private hjem. Derfor fik Camilla Schram idéen til at lancere Humdakin, der skulle bidrage med miljørigtige og allergivenlige rengøringsprodukter til hjem, hvor bæredygtighed og design er i højsæde. Virksomheden er nu klar til at vækste yderligere på verdensplan med finansiering fra Vækstfonden.

Ny genstartspulje åben: De første penge på vej ud at arbejde hos danske virksomheder15.2.2021 13:30:00 CETPressemeddelelse

Det nye tiltag, Genstartsfonden, som oprettes ved et statsligt kapitalindskud i Vækstfonden, er nu åben. Dermed skal Vækstfonden sende 3 mia. kr. ud til danske virksomheder i form af ansvarlig lånekapital og egenkapital. Vækstfonden arbejder allerede på konkrete sager for mere end 200 mio. kr., og det er vigtig kapital, der skal sikre, at virksomhederne får iværksat de rigtige investeringer ovenpå Coronakrisen.

Grøn ’iværksætterfond’ åbner i København: Vil øge antallet af grønne techvirksomheder i Danmark markant1.2.2021 08:00:41 CETPressemeddelelse

Den globale venturefond, Antler, åbner kontor i København. Fonden vil hvert år tiltrække 70-100 højt specialiserede iværksættere, der skal bygge fremtidens grønne teknologivirksomheder, som Antler efterfølgende investerer i. Forventningen er at øge antallet af grønne techvirksomheder, som modtager ventureinvesteringer i Danmark, markant. Vækstfonden har investeret 50 mio. kr. i Antler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum