Deloitte

Nye EU-regler om databeskyttelse falder på et tørt sted

Del

Hver tredje dansker har ikke tillid til, at deres data beskyttes godt nok

Kim Schlyter
Kim Schlyter

København, 18. december 2015

Efter måneders forhandlinger er EU endelig nået til enighed om nye regler for databeskyttelse. Det er der god grund til, viser tal fra Deloitte. Mere end hver tredje dansker har nemlig ikke tillid til, at virksomhederne beskytter deres private data på en forsvarlig måde.

”Hele 35 pct. af danskerne har kun i mindre grad eller slet ikke tillid til, at private virksomheder håndterer personfølsomme data forsvarligt. Det er lige præcis den mistillid EU-forordningen skal afhjælpe, så borgerne føler, at de trygt kan udlevere deres personlige oplysninger, når de eksempelvis handler på nettet,” siger partner i Deloitte Kim Schlyter, der er ekspert i cybersikkerhed.

De nye regler kommer i en tid, hvor der sker en eksplosiv stigning i datatyveri og svindel på internettet, mener Kim Schlyter:

”Lige nu oplever vi massive angreb på virksomhedernes it-systemer, også i Danmark. Hackerne går målrettet efter de personfølsomme kundedata, som virksomhederne ligger inde med. Især kontaktoplysninger og kreditkortinformationer er i særlig høj kurs, da de kan bruges til yderligere berigelseskriminalitet i cyberspace,” siger han.

Også almindelige danskere bombarderes med internetsvindel. I 2015 modtog hele 65 pct. af befolkningen falske e-mails, der forsøgte at lokke modtageren til at afgive personlige oplysninger:

”Hackere forsøger i stigende grad at lokke brugernavne, adgangskoder, kreditkortinformationer og andre følsomme oplysninger ud af godtroende internetbrugere. Typisk får man en e-mail, der til forveksling ligner en rigtig e-mail. Når man klikker på linket, bliver man ledt ind på en falsk hjemmeside, hvor man skal indtaste forskellige oplysninger,” siger Kim Schlyter.

De nye regler vil blandt andet give europæerne flere rettigheder med hensyn til, hvilke data virksomheder og offentlige institutioner må bruge, og hvad de må bruges til. En nødvendighed for at øge trygheden, mener Kim Schlyter:

”De nuværende persondataregler fra 1995 er utidssvarende til et indre digitalt marked. Samtidig er de implementeret vidt forskelligt hos medlemslandene, hvilket gør brugen af data uoverskuelig for både virksomheder og borgere. De mange sager om persondatatyveri og lækager fra ind- og udland taler deres tydelige sprog,” siger han.

Kun 15 procent af danskerne siger, at de i høj grad har tillid til, at deres data bliver opbevaret forsvarligt.

De endelige regler mangler endnu at blive vedtaget i Rådet og EU-parlamentet. Det forventes at ske i marts eller april 2016.

Tallene er baseret på i alt 1007 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Kim Schlyter
Tlf. +45 30 93 44 92
kschlyter@deloitte.dk

Billeder

Kim Schlyter
Kim Schlyter
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Kim Schlyter er partner i Deloitte og ekspert i data-, it- og cybersikkerhed.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum