Danmarks Grønne Investeringsfond

Nye ansigter til bestyrelsen i Danmarks Grønne Investeringsfond

Del

Der er udpeget tre nye medlemmer til Danmarks Grønne Investeringsfonds bestyrelse. Den nye bestyrelse får til opgave at styrke fondens arbejde med at finansiere grønne virksomheder i hele landet.

Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond, Michael Zöllner
Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond, Michael Zöllner

Per 1. maj 2021 indtrådte tre nye bestyrelsesmedlemmer i Danmarks Grønne Investeringsfond. De nye medlemmer tæller Gert Jonassen, adm. direktør i Arbejdernes Landsbank, Claus Von Elling, formand for 3F Byggegruppen, og Marie Bender Foltmann, Vice President i ATP. Derudover fortsætter Anders Eldrup, der blev udpeget som bestyrelsesformand 1. marts sidste år, mens Lars Therkildsen og Merete Lundbye Møller er genudpeget for en ny periode.

Anders Eldrup, bestyrelsesformand:
”Danmarks Grønne Investeringsfond er sat i verden for at kommercialisere og skalere virksomheder, der sætter et grønt og bæredygtigt aftryk på Danmark og resten af verden. Det er afgørende, at vi kan være brobygger og finansieringspartner, når vi skal udvikle fremtidens grønne teknologier, som skal hjælpe os i mål med at reducere vores CO2-udledning med 70 pct. Derfor er jeg glad for at byde velkommen til tre nye stærke kræfter, der skal hjælpe os med at styrke den indsats yderligere.”

Danmarks Grønne Investeringsfond fik i september 2020 yderligere 6 mia. kr. til at udvikle nye grønne teknologier som en del af Danmarks Grønne Fremtidsfond. Pengene skal gå til projekter med dokumenterbare grønne løsninger, der bidrager positivt til klimaregnskab, natur og miljø. Det er dét arbejde, den nye bestyrelse skal sætte ramme og pejlemærker for.

Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond:
”Danmarks Grønne Investeringsfond spiller en afgørende rolle i at være med til at udvikle fremtidens teknologier. Grønne og bæredygtige teknologier kræver kapital, hvad enten der er tale om helt nyskabende, eller skalering af mere velkendte, teknologier. Det er her vigtigt at have en risikovillig og langsigtet finansieringspartner. Jeg glæder mig til at fortsætte det stærke arbejde med vores bestyrelse, så vi kan være med til at skabe nogle af de løsninger, vi skal leve af i fremtiden.”

Udpegelsen af de tre nye bestyrelsesmedlemmer betyder samtidig et farvel til Hilde Kjelsberg, Jan Bach Jensen og Lars Schrøder, hvis maksimale bestyrelsesperiode udløb i marts.

”Jeg vil gerne benytte anledningen til at sige mange tak til de afgående medlemmer. De har været med til at sætte retning for vores arbejde, der er blevet tilgodeset med øget kapital i september sidste år i form af kapital fra Danmarks Grønne Fremtidsfond, og som har styrket Danmarks Grønne Investeringsfond yderligere,” siger Anders Eldrup.

Med de nye medlemmer består bestyrelsen nu af følgende:

  • Anders Eldrup, formand
  • Gert Jonassen, næstformand
  • Claus Von Elling
  • Marie Bender Foltmann
  • Lars Therkildsen
  • Merete Lundbye Møller

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt,
Presserådgiver i Danmarks Grønne Investeringsfond, Cecilie Idun Andersen: 31930573 eller e-mail: cea@vf.dk

Billeder

Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond, Michael Zöllner
Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond, Michael Zöllner
Download

Information om Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

http://gronfond.dk

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund.

Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus. Projekterne ligger inden for vedvarende energi, energibesparelser og ressourceeffektivitet.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Hestebønne-protein skal medvirke til at revolutionere markedet for plantebaseret kost8.6.2021 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er stor efterspørgsel på proteiner som ingrediens i fødevarer eller i foder til dyr over hele verden, og en lang række positive fordele ved hestebønnen gør den attraktiv, når det kommer til sundhed og bæredygtighed. Nu vil virksomheden Meelunie-GPI opføre anlæg til udvinding af planteprotein fra hestebønner. Et bredt partnerskab bestående af SiccaDania, hollandske Meelunie, Københavns Universitet, Danmarks Grønne Investeringsfond og Ringkøbing Landbobank står bag projektet, hvor projektinvesteringen lyder på godt 250 mio. kr.

Blue World Technologies: Biler på bæredygtigt brændsel skal omstille transportsektoren26.5.2021 15:01:38 CEST | Pressemeddelelse

For aalborgensiske Blue World Technologies er vejen til den grønne omstilling af transportsektoren brolagt med bæredygtigt brændsel. Med deres revolutionerede methanol-brændselsceller vil virksomheden være en grøn kollega til el-bilen. Nu har virksomheden fået Danmarks Grønne Investeringsfond med på rejsen, som er kommet med frisk kapital til det grønne væksteventyr.

Refarmed flytter i kælderen hos danske madleverandører: Danmarks Grønne Investeringsfond sikrer kapital til det første anlæg20.4.2021 12:11:31 CEST | Pressemeddelelse

Danske Refarmed, med Camilla Enge i spidsen, vil tage et opgør med lange og CO2-udledende forsyningskæder. Den vertikale farm vil sende friske krydderurter direkte op fra produktionen i kælderen til storkøkkenet i stueetagen. Nu har virksomheden fået finansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond og Vækstfonden til at etablere deres første lokale produktion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum